In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zondag 3 juni 2012

zondag 3 juni

Vanochtend kroop Aimee lekker tegen me aan. Heerlijk zo tegen elkaar aan. Fijn dat we besloten hebben vaker gebruik te maken van het Ronald Mcdonaldhuis. Zo zijn we toch dichter bij elkaar. Ook voor Aimee is het zwaar de zus van, waarbij natuurlijk de meeste aandacht naar Elynn gaat.
Vaak verdrietig dat ze mama of papa of Elynn of oma mist. Maar gelukkig doen deze dagen haar ook goed.

We worden wakker door de telefoon. Het is 8 uur en Elynn is net wakker. Rob gaat vragen of Elynn even los mag en komt dan ontbijten bij ons in het RMD huis.
Ik maar alvast aankleden want ik moet dan de deur openmaken en jahoor daar staan ze al voor de deur.

Lekker met z'n vieren ontbeten. Het is helaas slecht weer dus we ruimen de kamer op en gaan richting de afdeling.

Aimee kan het goed vinden met een mede patientje van 6. Haar ouders weten pas net dat ze Neuroblastoomkanker heeft en staan aan het begin van het traject. Ze moeten nog uitslagen krijgen. Ze gaan lekker knutselen en met de barbies spelen.

Ook staat op de balie van de zusters een grote doos met Robijntjes beertjes van haar voor alle kindjes. Aimee heeft nog veel armbandjes uit Turkije die heeft ze daarnaast uitgestald op de balie.

Elynn gaat 's middags weer lekker even slapen.

's middags komen opa en oma gezellig weer.
Vandaag draait de Muppetfilm in de Cinemma. In eerste instantie wilt Aimee niet maar als ze hoort dat het meisje ook gaat wilt ze ook wel.

Ook speelt ze een spelletje kinder stratego met een andere moeder en haar zoontje. Dus ze vermaakt zich prima.

De zuster komt ons vertellen dat Elynn inmiddels wakker is en dat ze aan de zuster heeft gevraagd of die haar mama wilde halen. Lekker grietje. Helaas is d'r bedje en zij zeiknat. Ze krijgt zoveel vocht door het infuus dat ze vaker verschoond moet worden en tja tijdens haar middagslaapje hebben we dat niet gedaan. Dus lekker even een natte doek over haar heen en schone kleren.

Tegen 3 uur gaan we met de vrijwilligers en andere kindjes en ouders naar beneden naar de Cinemma.

Mijn zus en neef Luke zijn ook onderweg en komen ook gezellig naar de film. Lekker met wat drinken en oude popcorn. Aimee houdt het tot na de pauze uit. Dan begint ze te hangen tegen me aan en zegt ze dat ze moet plassen, maar in de pauze heeft ze ookal geplast. We lopen naar de wc en dan zegt ze dat ze naar Elynn wilt en begint ze te huilen. Na het troosten gaat ze toch mee terug naar haar plekje en kijkt ze toch de film af. Ze vond hem niet leuk. Ik eerlijk gezegd ook niet.

Terug op de afdeling speelt ze nog gezellig. Dan ineens blijkt dat ze de armbandjes aan het verkopen is voor geld hahaha. Ze heeft al wat centjes en vind het erg leuk. Als wij zeggen dat het niet mag en dat ze de armbandjes gewoon aan iemand moet geven vind ze het niet zo leuk.

Mijn broertje en vriend zijn ook nog even langsgekomen.

Inmiddels komt het avondeten er ook aan. Patat met een frikandel en de mevrouw van de voeding van de middag heeft 2 maaltijden besteld ook voor Aimee. Elynn eet 2 hapjes frikadel en een hapje van haar toetje en dan heeft ze genoeg.

Rob, Aimee, mijn zus en Luke gaan daarna naar huis. Elynn gaat nog wat lopen en puzzelen. De mevrouw van de voeding zegt dat ze 2 armbandjes meeneemt en dat ze een euro gehaald heeft voor mijn dochter hahahaha. Ik heb haar maar verteld dat ze de armbandjes gewoon kan pakken en dat we geen euro daarvoor willen hebben.

Elynn mag nog even loslopen, maar om 7 uur is ze echt al moe en wilt ze op haar bed tv kijken. Dat is voor korte duur want ze wilt slapen en ze draait zich om.

Net heeft de zuster haar weer vastgemaakt aan het infuus en ook de sondevoeding aangesloten. Ze vertelde ook dat Elynn weer ontzettend grappig was vanmiddag bij het aanprikken in haar hoofd. Er waren een aantal doktoren (co) mee aan het kijken hoe Elynn werd aangeprikt in haar hoofd en dat er 1 de tong naar Elynn aan het uitsteken was en dat Elynn heel stil bleef zitten maar wel ook haar tong aan het uitsteken was. Hahahaha clowntje.
De zuster zei ookal als er eens een instructiefilm moeten maken dat ze dat zeker bij Elynn moeten doen omdat ze het altijd zo goed doet en zo goed blijft stil zitten. Het is ook zo'n lekker grietje. Ben trots dat ze mijn dochter is (de tranen springen in mijn ogen)

Dag 3 ziet er bijna op.

1 opmerking:

  1. Lieve schat,

    Het is ook een topper. en het is zo oneerlijk dat jullie kleine meide dit mee moet maken! Als ik zo je verhaal weer lees springen de tranen ook bij mij in mijn ogen. Heb zoveel recpect voor jullie allemaal. Jullie moeten zoveel doorstaan.
    En hoe je kleien grote meid het allemaal doet echt heel veel bewondering voor!
    een hele dikke kus
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen