In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zaterdag 31 december 2016

Heel vol jaar zonder Elynn. Dag 2016 hallo 2017

En dan is het bijna het einde van 2016. Een heel geheel jaar zonder Elynn. Alles een tweede keer zonder Elynn beleven. Nog één dag en zit 2016 erop.

Een zwaar jaar waarin we Elynn steeds meer missen. Moeilijke momenten, verdriet, constante gemis, maar gelukkig ook erg mooie momenten beleeft samen als gezin, met familie, vrienden en lotgenoten.

Hoogtepunt was zeker dat we de Alpe d'huez beklommen hebben met Team Elynn voor kwf. Wat was dat bijzonder en mooi dat we dit samen konden doen met familie en vrienden.

Aimée heeft zich daarnaast goed ingezet voor stichting Opkikker en stichting Lach voor een dag. Mobieltjes ophalen en sleutelhangers verkopen.

Zo kreeg ze in mei een lintje van stichting Opkikker, omdat zij ambassadeur was geworden van de stichting.
Aimée had daardoor ook een telefonische interview met editieNL en ze was zelfs op de radio te horen bij RTVNH.

Door mooie stukjes in kranten was Aimée ook opgevallen door onze gemeente, waardoor ze werd voorgedragen voor een jeugdlintje die Aimée in oktober heeft mogen ontvangen van de Burgemeester. Wat was dat bijzonder en speciaal en zo ontzettend verdiend.
Nu eindelijk werd Aimée opgevallen en kreeg zij een keer aandacht en werd zij in het zonnetje gezet.

Het gaat steeds beter met Aimée. Gelukkig ook op school.

In december zijn we bij het Sinterklaasfeest van Shaynee Beense geweest. Shaynee is afgelopen juli overleden, maar haar ouders hebben het overgenomen in nagedachtenis van hun mooie dochter.
Wat was het een mooie middag. Ook Elynn werd genoemd en we hebben kaarsjes aangestoken voor onze overleden kinderen. Ook kregen we een prachtig kado. Zo mooi en ontzettend emotioneel.


Verder was sinterklaas wel anders. Totaal 4 jaar hebben we sinterklaas gevierd in het Amc met Ernst & Bobbie en nu Aimée ook ouder is, is deze tijd niet meer zoals die was De magie is er helaas af en het gevoel weg. Wel vieren we het voor de kleinere neefjes en nichtjes.

Op 12 december heb ik mogen spreken op het Lach voor een dag gala. Daar heb ik mogen spreken over Elynn en haar Wensdag. Aimée heeft me ondersteund en we stonden samen op het podium een hele zaal vol, toe te spreken. Ik ben geen spreker. Ik ben ontzettend verlegen en sta liever op de achtergrond, maar dit wilde ik ontzettend graag doen. Ik vond het fijn dat ik nu iets terug kon doen voor deze stichting.


Na mijn speech werd een prachtig nummer gespeeld "Engel van mijn Hart" met een diavoorstelling van Elynn haar wensdag. Het was zo mooi, zo emotioneel om dit nummer te horen en Elynn zo mooi op het grote scherm te zien. Wat was ik trots, trots op Elynn en trots op deze prachtige stichting die het mogelijk maakt dat zieke kinderen een prachtige wensdag krijgen in het theater.
Hier een mooi filmpje van die avond.


Aimée mocht aan het eind van de avond de cheque met de opbrengst van de avond onthullen.


Op 24 december zijn we naar de voorstelling van Peppa Pig geweest van Van Hoorne Entertainment. Ik wilde daar graag heen als een soort eerbetoon voor Elynn. Elynn vond Peppa Pig zo geweldig. Het was ontzettend bijzonder dat we na de voorstelling op het podium mochten komen om foto's te maken. Foto's van Peppa Pig met de foto van Elynn. Zo was ze er toch een beetje bij.Kerst hebben we gevierd met familie. 1e kerstdag zijn we weer naar het spoorwegmuseum geweest. We hadden thuis ook gewoon de kerstboom opgezet en kadootjes onder de boom en ook toen werd Elynn niet vergeten. Ook voor haar lag er een kadootje onder.
Toen ik dit schreef was het nog de 30ste. Weer een maand meer dat we haar moeten missen en ja missen zullen wij haar altijd blijven doen. Natuurlijk gaan we door, maar ons verleden kunnen wij nooit vergeten en dat willen wij ook niet. Elynn heeft geleefd, zij is onze dochter. Voor haar hebben we maar 5 en een half jaar  voor mogen zorgen, maar dat hadden we liever  ons leven lang willen doen. Haar naam zullen wij blijven noemen om haar te eren en om haar nooit te vergeten.

We moeten nu al 20 maanden onze mooie, lieve dochter missen.


30 december 2 jaar terug kreeg Elynn een spoed MRI.  De chemo was acuut gestopt en het ging steeds slechter met haar. Ze bleek weer hersenvliesontsteking te hebben. Wat waren wij in angst om de uitslag van de MRI, maar van binnen wisten we wel dat het slechter met haar ging.

Op 31 december 2014 kregen we te horen dat de tumoren waren gegroeid en dat Elynn niet meer beter zou worden.
Die avond met oud en nieuw kon ik niet proosten. Ik kon niet vieren dat 2014 voorbij was en 2015 was begonnen. Het jaar dat Elynn zou komen te overlijden.

Dit schreef ik 2 jaar terug op facebook:
Helaas een slecht einde voor Elynn en voor ons van 2014 en daarmee gelijk al een slecht begin van het jaar 2015. Helaas de tumor in de rug fors gegroeid. Jullie hoeven ons geen gelukkig nieuwjaar te wensen. In 2015 zullen wij de moeilijkste tijd tegemoet gaan die een ouder kan overkomen.

Dit schrijf ik vandaag met het bericht op facebook:
Het gevoel van 2 jaar terug komt gelijk boven. De angst die werkelijkheid was geworden, de verslagenheid en toch moesten we door. Voor Elynn, voor Aimée en natuurlijk voor onszelf. We moesten sterk zijn voor de tijd die zou komen. De moeilijkste en zwaarste tijd van ons leven. Het afscheid nemen van Elynn en haar hierbij zou goed mogelijk begeleiden en haar grote zus Aimée. Ik hoop dat we het goed hebben gedaan. We hebben Elynn los moeten laten.
Ze zeggen dat los laten ook houden van is, maar waarom doet het dan zo ontzettend veel pijn en verdriet.

Dit jaar gaan we oud en nieuw met lotgenoten vieren, inmiddels zijn ze dierbare vrienden. Een wensballon en make a wish wensvuurpijlen steken we aan voor onze kinderen. Die daar hopelijk boven aan de hemel naar beneden kijken naar ons, wij die hun zo ontzettend veel missen.

Bedankt dat jullie nog af en toe op het blog kijken en aan Elynn en ons denken. Soms ontvangen we nog een kaartje. Dit doet ons enorm goed.

Wij wensen jullie dan ook een mooi Oud en Nieuw en een prachtig, liefdevol en een gezond 2017. Geniet van elkaar moment en wees zuinig op de mensen waarvan je houdt.
Zeg wat vaker "Jij bent lief".

5 opmerkingen:

 1. Zuinig zijn op de mensen van wie je houd. We doen het te weinig. Jij bent lief heb ik de laatste maanden vaak gezegd. Probeer ook vandaag van elkaar te genieten. Goed 2017. XXX Victor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Elynn, ook ik vergeet je niet. Ik kan me in de verste verte niet inbeelden hoe moeilijk het voor je familie moet zijn.
  Je hebt me wel geleerd van te relativeren en te genieten van mijn 2 dochtertjes. De kleine dingen waar we ons soms druk in maken. Zonde.
  Je bent lief Elynn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vergeet jullie niet, ik vond jullie een byzonder gezin, en heb met veel plezier een tijd lang cadeautjes mogen verzorgen voor jullie en de meiden. Toch een mooi jaar samen met de familie..

  BeantwoordenVerwijderen