In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 26 april 2016

Dit heeft Elynn en Aimée gekregen van stichtingen

Tijdens de ziekte van Elynn hebben we ondervonden hoeveel stichtingen er zijn die zieke kinderen een troost willen bieden of een hart onder de riem willen steken in de al zo moeilijke periode.

Ik schrijf deze stichtingen in het blog omdat ik ze allemaal dankbaar ben voor wat de meiden hebben gekregen en misschien dat andere ouders en kinderen die nog nooit van deze stichtingen hebben gehoord er iets aan hebben, om de zo zware tijd iets aangenamer te maken.

http://www.dreamcatchersforgoldenwarriors.com/index.html
Handmade, custom dreamcatchers who are sent worldwide to little cancer warriors.

Elynn heeft een prachtige zelfgemaakte dromenvanger gekregen van Kaat uit België en ook Aimée heeft er 1 gekregen. Toen Elynn was overleden hebben wij er ook 1 gekregen met een vlinder. Zo mooi.

http://tiedtogetherbracelets.weebly.com/
Free personalized bracelets for children fighting life changing diseases, disorders or disabilities

Zowel Elynn als Aimée hebben een mooie zelfgemaakte armband gekregen van Maaike. Ook is Maaike een keer op bezoek geweest bij Elynn in het AMC. 

http://jopies-dromenquilt.blogspot.nl/
Gelukkig zijn de meeste kinderen gezond. Kunnen spelen, naar school gaan en zijn niet ziek. Helaas is er ook een grote groep kinderen die lijdt aan een chronische of ernstige (soms levensbedreigende) ziekte. Zij liggen vaak langdurig in een ziekenhuis. Maar ook zijn er kinderen die soms jarenlang thuis zijn en niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Die kinderen komen in aanmerking voor een dromenquilt. Ze kunnen er onder wegkruipen als ze zich niet lekker voelen. Uit de verhalen die bij de maaksters van deze kinderquilts binnenkomen blijkt dat veel kinderen er troost uit putten, als ze pijn hebben of verdrietig zijn.

Voor Elynn heb ik vrij in het begin dat ze ziek was een quilt voor haar aangevraagd voor de momenten dat ze op de bank in slaap zou vallen.

http://www.hartendekens.nl/
De hartendekens zijn bedoeld voor kinderen die langdurig ernstig ziek zijn of ernstig beperkt zijn. Deze kinderen hebben als gevolg van hun ziekte of beperking een ernstige belemmering in het dagelijks leven. De kwaliteit van leven is daardoor anders dan dat van gezonde kinderen. Ook kinderen waarvan een gezinslid binnen afzienbare tijd zal komen te overlijden of recent overleden is, komen in aanmerking voor een hartendeken. De kinderen vinden hopelijk wat warmte en geborgenheid door de hartendeken en mochten ze de ziekte overwinnen dan is het een blijvend positief aandenken aan een erg moeilijke tijd. Mochten ze het niet overleven is het zo mogelijk een nog kostbaarder aandenken voor de achterblijvers.

Voor Aimée hebben we een hartendeken aangevraagd toen Elynn was overleden.

http://berendekens.jimdo.com/
Deze groep maakt dekens voor kinderen die veel liefde, berenknuffels en warmte kunnen gebruiken. Berendekens voor een beren goed gevoel. Voor kinderen, vanaf leeftijd 0 tot 16 jaar, die het moeilijk hebben en hinder ondervinden in het kind zijn.

Elynn had een heerlijke berendeken opgestuurd gekregen naar het AMC.

http://www.regenboogboom.nl/droomdekentjes Droomdekentjes is één van de projecten van Stichting de Regenboogboom. Regelmatig wordt ons gevraagd naar het hoe en waarom van Droomdekentjes. Ons doel: een gevoel van veiligheid te geven aan kinderen, die Onder andere te maken hebben met handicap, levensbedreigende of chronische ziekte, Met een speciaal voor hen gemaakt Droomdekentje.

Zowel Elynn als Aimée hebben een troostdekentje gekregen. Aangevraagd door een vriendin.

http://troostdoosjes.com/Home.html
Troostdoosjes zijn doosjes waar kinderen troost uit kunnen halen. Troostdoosjes worden met zorg en liefde gemaakt en zijn zowel aan de binnen-en buitenkant geheel op het kind afgestemd.

De meiden hebben een super mooi troostdoosje gekregen met allemaal leuke, lieve spulletjes erin. 

http://www.warmebeer.nl/
Stichting warme beer biedt ernstig zieke kinderen en hun gezinnen warmte en troost, met als doel hun pijn en verdriet te verzachten. Om dit te bewerkstelligen stelt de stichting zich ten doel jaarlijks circa 500 “warme beren” te bezorgen bij zieke kinderen die zijn opgenomen op een oncologische afdeling van een ziekenhuis in Nederland.

Elynn heeft in december 2012 een heerlijke warme hond gekregen van deze stichting toen zij was opgenomen in het AMC. 

https://www.facebook.com/UnraveledBySamanthaDawn
by Samantha Dawn is the organization I created in 2012 where I make crochet hats and wigs for children with cancer.

Samantha haakt pruiken en mutsen voor kinderen met kanker. Helemaal uit Amerika heeft Elynn een prachtige Rapunzel pruik gekregen. Toen we wisten dat Elynn niet meer beter zou worden heeft Samantha een Peppa Pig gehaakt met een Gouden jurkje voor Golden Warriors.



http://www.eenglimlachdoetwonderen.nl/
De Stichting Een glimlach doet wonderen heeft als doel ernstig zieke kinderen blij maken met een mooi en lief cadeau.

De meiden zijn meerdere keren flink verwend door deze stichting, maar het bijzonderste kado was voor Elynn een Ipad net nadat we hoorde dat Elynn niet beter zou worden. Elynn heeft nog super veel plezier beleeft met de Ipad.



http://icingsmiles.nl/
Primair hebben wij als doel het maken van taarten en andere traktaties voor (ernstig) zieke kinderen om deze kinderen alsmede hun familie en vrienden op te vrolijken en een feestelijke en onvergetelijke dag te bezorgen.

Voor Elynn haar 4e en Aimée haar 6e verjaardag hebben wij voor het eerst een taart aangevraagd. Alles was mogelijk en je mocht alle wensen doorgegeven. Het is 1 taart per gezin per jaar en omdat wij de verjaardag van de meiden samen vierde was 1 kant van de taart voor Elynn en de andere kant in stijl van Aimée.


Het jaar erop hebben we hetzelfde gedaan. Ene kant Elynn en de ander kant Aimée.

http://www.makeamemory.nl/
Maakt voor ouders kosteloos foto's van hun terminale of overleden kind als herinnering en hulp bij verwerking van het verlies.

Op 10 januari 2015 kwamen we thuis uit het ziekenhuis. Op 19 januari is de fotograaf van Make a Memory geweest om foto's te maken van ons gezin. Het zijn prachtige foto's geworden.




http://postvoorkanjers.nl/
Post voor kanjers wilt graag een glimlach op het gezicht van de kanjers toveren. Het is niet alleen leuk om post te krijgen. Het is ook een enorme steun voor het kind en de familie.

Zowel Elynn als Aimée kregen elke week een mooie kaart thuis gestuurd of in het ziekenhuis en met hun verjaardag werden ze helemaal overladen met verjaardagskaarten. Ook met hun verjaardag mochten ze allebei een super mooie traktatie uitkiezen.

Nu hebben Aimée en ik ons opgegeven om elke maand een kanjer een kaart te sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten