In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 26 april 2016

Het verblijf in het Emma Kinderziekenhuis

In het Emma Kinderziekenhuis worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn niet alleen activiteiten voor het kind, maar ook voor broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en/of voor de Ouders.

Elynn heeft van november 2011 tot en met januari 2015 heel vaak in het AMC gelegen. Gelukkig werden er vaak activiteiten georganiseerd om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken en de kinderen te vermaken zodat ze even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.


CinEmma In samenwerking met het bioscoopconcern Pathé heeft het Emma Kinderziekenhuis AMC een bioscoop ingericht, waar in het weekend de allernieuwste films worden vertoond. Er zijn voorstellingen op zaterdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (kinderen vanaf 12 jaar) en op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur (alle leeftijden). Ook vrienden en familie zijn welkom.

Ik ben eigenlijk altijd alleen met Aimée naar de Cinemma geweest en met familie. Als Elynn was opgenomen was ze of aan de chemo en dan mocht ze de afdeling niet af of in isolatie en dan mocht ze de kamer niet af.

Bij de Cinemma waren altijd de nieuwste films en je kreeg een bak met popcorn en wat te drinken.

Cliniclowns
2 keer per week komen de Cliniclowns op de afdeling.
Ze spelen samen met de kinderen, waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn.


Elynn kon af en toe erg genieten van de Cliniclowns. Samen liedjes zingen en muziek maken. Lachen om de grapjes.

Dierenbezoek
Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur komen in de speelkamer van de afdeling Grote Kinderen dieren op bezoek van een naburige kinderboerderij.

Bij Oncologie kwamen de diertjes op de kamers en mochten ze dan even blijven. Elynn vond het dan leuk om eten te geven.

Emma Kunstatelier
Iedere week komt de kar langs vol verf, klei en nog veel meer! De kinderen kunnen allerlei creaties maken en hun gevoelens hierin weergeven.

Elynn heeft erg mooie kunstwerken mogen maken met de knutselkar.

Emma TV
In de kelder van het AMC is een professionele televisiestudio gevestigd, waar tweemaal per week tv-opnames worden gemaakt voor en door kinderen van het kinderziekenhuis. Via de televisie bij het bed kunnen alle patiënten de programma’s volgen. Op woensdagmiddag wordt ‘Babbels’ voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uitgezonden en op vrijdagavond ‘Strak’ voor de tieners.

Elynn heeft een paar keer een uitzending bijgewoond en een paar keer geïnterviewd. Ook Aimée vond het super leuk en heeft vaak in de uitzending van vrijdagavond gezeten. Vooral leuk als er bekende Nederlanders op bezoek kwamen.

Fotoproject Fotograaf
Een fotograaf is ongeveer tweemaal per maand aanwezig in het kinderziekenhuis om verwen-, of herinneringsfoto's te maken.

In Februari 2014 zijn er prachtige foto's van Elynn en ons gezin gemaakt in het AMC.

Gilat Theater
In het theater van het Emma Kinderziekenhuis is er iedere dinsdagmiddag Gilat Theater. Hier worden voorstellingen verzorgd door uiteenlopende artiesten: musici, dansers, poppenkastspelers en acteurs. Stichting Gilat maakt het mogelijk om patiënten in het ziekenhuis plezierige en vrolijke momenten te bezorgen, zodat zij even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Theater is iets magisch, het ontroert, maakt je aan het lachen of doet je even vergeten waar je bent.

Elynn heeft heel vaak een super leuke voorstelling gezien op dinsdagmiddag. We zijn zelfs een keer toen Elynn niet opgenomen was geweest speciaal voor Ernst & Bobbie.

Tekenen voor kinderen
De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. De tekeningen worden gemaakt aan het bed van het kind.

Elynn heeft meerdere prachtige tekeningen gekregen die daarna mooi de ziekenhuiskamer opfleurde. En natuurlijk een tekening van Peppa Pig.

TIK Theater
TIK staat voor het geluk van het zieke kind. In verschillende vormen van spel met poppen, decors en andere elementen spelen poppenspelers.

Elynn heeft meerdere keren aapje Japie en TIK theater op de afdeling gezien.

Regenboogboom
De Regenboogboom helpt kinderen en hun ouders om tijdens ziekte, trauma en handicap hun kracht en bijzonderheid te laten zien door hen mee te nemen - in gedachten - naar het Regenboogbos. Met liedjes en verhalen beleven ze met elkaar deze veilige droomplek.

Ook kreeg Elynn een prachtige regenboogkristal en de cd.

Sport en spel
Tweemaal per week komen studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam (ALO) langs om met de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis te sporten.

Elynn vond overgooien met de bal altijd leuk en bekertjes omgooien.

Uitstapjes
Jaarlijks worden er een aantal bijzondere activiteiten buiten het AMC georganiseerd voor kinderen die chronisch en/of langdurig in behandeling zijn in het EKZ.
Kinderbeestfeest Artis

Elynn is 3 keer in Artis geweest met het Kinderbeestfeest. Met de ambulance en politie vanaf het AMC naar Artis.
Ook een keer via het AMC naar musicals in concert geweest.

Bron: https://www.amc.nl/web/Zorg/Kind-Ouder/Informatie-voor-ouders/Kinderactiviteiten.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten