In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 24 oktober 2014

Kuur 32 gestart

Woensdagochtend is er weer bloed geprikt en gister definitief te horen gekregen dat de chemokuur door zou gaan. De trombo's waren woensdag 103 en dus voldoende voor de volgende kuur.

We werden al om 9 uur verwacht. Toch eerst Aimée naar school gebracht en toen richting Amc.

We mochten een plekje uitzoeken op de dagbehandeling en mochten al snel naar de behandelkamer in. Elynn werd onderzocht door Birgit en de chemo werd in de ommayadrain gespoten. Altijd de eerste dag gaat het hersenvocht voor onderzoek. 
Toen pac aanprikken en aan het infuus en ook vandaag moest er weer urine onderzocht worden
Dus weer een katheter. Daarnaast moest ook elke luier gewogen worden.

De chemo werd snel aan het infuus aangehangen. Deze loopt in 2 uur in en een uur naspoelen met vocht. Gelukkig waren Jary en zijn ouders er ook.

Er lag veel post voor Elynn en ook stickers. Dus heeft ze zich prima vermaakt op de stoel van de dagbehandeling.


Ik moet weer een formulier invullen voor anesthesie voor de komende Mri.

Als alles klaar is wordt Elynn ontkoppeld van het infuus. Wel blijft de naald in de pac zitten, omdat Elynn morgen weer aan het infuus moet.

Elynn is moe en valt al snel in slaap in de auto op de terugreis.

Thuis wordt ik al snel gebeld door Birgit dat er helaas weer veel leukocyten gevonden zijn in de urine dus weer een blaasontsteking. Ze gaat overleggen met de uroloog. Ook zijn er wat leukocyten gevonden in het hersenvocht.  Hopelijk doordat het buisje niet steriel was, maar morgen gaat het hersenvocht op kweek. Elynn is gelukkig verder niet ziek en heeft geen koorts.
Toch voelt het bij mij niet heel lekker en gelijk komen er allemaal doemscenarios bij me op.

Later belt Birgit terug dat morgen elk half uur de luier gewogen moet worden en een echo, maar dat het plan gaat worden dat we Elynn dagelijks 4 a 5 keer moeten katheteriseren. Daarnaast zal ze ook een onderhoudsdosis antibiotica moeten blijven slikken.

Maandagochtend belt de uroloog en dinsdag mogen we gelijk al naar de poli om het katheteriseren te leren om zelf bij Elynn te doen.
Weer een handeling die we bij onze dochter moeten doen en wel 4 a 5 keer per dag.

Nu maar eerst weer het weekend in het ziekenhuis en maandag en dinsdag nog. Dan is in ieder geval deze kuur ook weer voorbij. Nu maar hopen dat de kweek van het hersenvocht goed is en het katheteriseren bij Elynn voor haar maar ook voor ons meevalt.

Fijn weekend

2 opmerkingen:

 1. Ontzettend veel sterkte gewenst, wat is het veel wat jullie meemaken en elke keer komt er weer wat bij.
  Dit kan en mag toch niet zo doorgaan, voor Elynn en voor jullie, ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie de foto's van Elynn alvorens de behandelingen de de foto's van nu. Ik besef dat Elynn haar voorkomen is bepaald door de Kanker en de behandelingen. Dat is dan alleen wat ik kan zien, laat staan van binnen in haar lijfje.

  Ik hoop met iedere cel in mijn lichaam dat jullie Elynn, zoals jullie haar gemaakt hebben weer terug krijgen. Verlost van kanker en onmenselijke behandelingen en afschuwelijke gevolgen.

  Elynn vecht als een tijger, dat moet worden beloond.

  BeantwoordenVerwijderen