In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 6 november 2014

Elynn in het ziekenhuis

Aimée bleek vorige week keelontsteking te hebben en kreeg een antibioticakuur van een week voorgeschreven. Wat een drama was het innemen voor Aimée. Gelukkig ging het alweer snel beter met haar.

Gisteren heeft Rob de afdeling gebeld omdat Elynn erg duf en moe was en er moest bloed geprikt worden. Ik ben vanuit mijn werk naar het Amc gekomen. Gelukkig kon Elynn op de afdeling worden aangeprikt en toen was het wachten op de uitslag.

Ik ging met Aimée naar de psycholoog, want deze afspraak stond al. In de tussentijd was de uitslag van het bloed bekend en was de hb juist gestegen en lag het niet daaraan dat Elynn zo duf was.

De zaalarts heeft Elynn nagekeken en hersenvocht afgenomen. Ook urine en er werd gekeken naar het druk in de hersenen. Er werd inderdaad druk geconstateerd. Er kwam een neuroloog Elynn nakijken, maar vond haar nog wel alert.
We kregen de mededeling dat Elynn ter observatie werd opgenomen op de afdeling grote kinderen en dat dezelfde avond nog een ct scan gemaakt zou worden.
We werden om 5 uur verwacht op de afdeling. Rob is met Aimée naar huis gegaan om Aimée naar oma te brengen en om kleding en spullen te halen.

Om 6 uur mocht Elynn voor ct scan. We moesten naar de kelder bij de eerste hulp.

Ik moest tijdens de ct scan op de gang wachten. Ze moesten goed op Elynn inpraten om haar stil te laten liggen. Gelukkig was het snel klaar en konden we weer terug naar de afdeling.

Tja en dan ga je malen. Gelukkig kwam mijn zus langs en later ook mijn moeder, pascal en mijn broertje. We zouden namelijk 's avonds nog een uitslag krijgen.

Pas tegen 11 uur kwam de zaalarts. Zij dacht dat de neuroloog de uitslag zou komen brengen.
Er was wel een verdikking te zien van de ventikels, maar verder geen reden waarom. Dit gaf al een opluchting, maar ja wat is het dan.

Om de 2 uur wordt Elynn wakker gemaakt voor controles. Haar temperatuur liep vanochtend wel op tot 38.4.

Vandaag bestond uit nog meer bloedonderzoek. De neurochirurg is 2x langs gekomen.

Elynn is toch niet in aplasie. Inmiddels was de temperatuur naar 37.7 gedaald. Alle uitslagen zijn negatief.  Ze dachten misschien aan een hersenvliesontsteking,  maar er is geen bacterie in de hersenvocht gevonden en dat ze geen koorts heeft is dit eigenlijk onwaarschijnlijk.

Elynn krijgt 's middags wel last van haar nek en een kinderarts komt kijken naar haar nek. Deze is opzich nog soepel. Dus op dit moment is het afwachten hoe het gaat. Controles blijven en morgen komt de oncoloog langs.

Elynn moest al die tijd nuchter blijven. Gelukkig kreeg ze om half 5 te horen dat ze mag eten en drinken. Ze heeft heerlijk macaroni gegeten.


Nu ligt ze lekker te slapen. Al schrikt ze af en toe wakker. Blijft dus nog even onduidelijk waarom Elynn last heeft van haar ogen. Vooralsnog moet ze nog wel even blijven in het Amc.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten