In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 12 juni 2014

Radio Robbie

Vandaag moesten we naar het Amc voor de proefbestraling en als alles goed zou gaan, zou gelijk ook de eerst bestraling plaats vinden.

We waren ruim op tijd in het Amc en zijn we eerst gaan bloed prikken.
Elynn was gelijk al aan de beurt en ging dus erg voorspoedig.

We kwamen Elynn haar vriend Jary tegen met zijn vader.

Toen was het tijd om naar de radiotherapie te gaan. Vanochtend toevallig kwam via de post de afspraken van vandaag en morgen binnen en daar bij de balie kregen we de afspraken van volgende week.
In totaal zijn het toch 4 bestralingen.

Elynn werd algauw gehaald. Ze lieten eerst de monitoren zien waarop wij als ouders Elynn zouden zien. Er was al een vpk naar de ruimte waar Elynn komt te liggen gelopen om te zwaaien en Elynn ging door de microfoon praten.

Toen naar de ruimte. Ze wilde alles aan Elynn uitleggen, maar Elynn is niet zo van het luisteren. Soms moeten we het gewoon maar doen. Het op de juiste plek neerleggen duurde het langst en dat vond Elynn niet zo heel leuk.
Uiteindelijk wel haar benen gefixeerd en haar handen boven haar hoofd vast gemaakt met een tape die ze mooi kon vasthouden.

Toen zijn we uit de ruimte gegaan en zijn ze gestart. Eerst alle gegevens in het systeem en toen begon het. Mijn hart in mijn keel. Ik vond het heel spannend of Elynn wel zou blijven stil liggen.
Rob praatte via de microfoon tegen haar dat ze stil moest blijven liggen en haar oogjes moest sluiten. Gelukkig deed ze dat ook steeds waardoor ze uiteindelijk heel stil is blijven liggen.

Wat een opluchting dat het erop zat en dat het goed was gegaan. Wat een kanjer is Elynn toch en wat doet ze het toch weer goed. Super trots weer op Elynn.

Elynn mocht een mooie knuffel uitkiezen en ze kreeg ook een knuffel van radio Robbie, boekje van radio Robbie en de kanjerkraal van radio Robbie voor de eerste bestraling.

Daarna hebben we nog een gesprek aangevraagd met de radiotherapeut over de keuze van 4 bestralingen. Deze hebben we ook gehad. De radiotherapeut weet niet of deze 4 bestralingen genoeg is voor haar rug, maar mocht hij in de toekomst nog het hoofd en rug willen bestralen kan hij nu niet meer dan 4 keer bestralen. Dit is dan ook zeker onze keuze, want haar hoofd zal op een gegeven moment toch ook bestraald moeten worden.

We kunnen niet anders dan afwachten en hopen.

Aimée kwam vandaag thuis met haar rapport en gaat gelukkig over naar groep 4. Onze grote kanjer. Ook op haar zijn we natuurlijk super trots.

Morgen bestraling nummer 2. Ik hoop dat het net zo goed gaat als vandaag.

3 opmerkingen:

 1. Mijn hart breekt als ik steeds lees wat Elynn en jullie allemaal moeten doorstaan.
  Wat hoop ik met jullie mee dat Elynn weer beter wordt!
  Sterkte!

  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed gedaan weer van jullie meisje! Knap hoor! En Aimee over naar groep 4, ook iets om zeker trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo meiden, alle twee een mooie prestatie geleverd !
  Zo knap van kleine Elynn om zo mooi stil te liggen en wat een
  kanjer ben je Aimée, volgend schooljaar starten in groep 4 !
  Beide gesteund door trotse, sterke ouders.
  Mijn petje gaat weer voor jullie af ! Chapeau !
  Liefs, een mama uit Brabant.

  BeantwoordenVerwijderen