In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 29 januari 2013

De chemokuur is gestart

Gisteravond al bijna alle spullen ingepakt. Ook een tas voor Aimee die bij oma en opa gaat logeren.

Vanochtend eerst Aimee naar school gebracht. Toen langs oma om de spullen van Aimee langs te brengen en vervolgens naar het Amc.

Elynn hebben we geprobeerd al een aantal dagen voor te bereiden op de nieuwe opname. In de auto op weg naar het Amc krijg ik het even moeilijk. Pfff weer moet mijn kindje nare dingen ondergaan en wordt dat gif in haar gepompt. Hoe zal het gaan?. Zal ze alles weer zo goed ondergaan?. Zal ze er nu last van krijgen?.

We melden ons op de afdeling en mogen op kamer 162. Deze moet nog wel schoon gemaakt worden. Er ligt weer heel veel post. Nog allemaal kerstkaartjes en kaartjes van de vorige kuur, maar super leuk allemaal weer. Super bedankt weer.

Elynn vermaakt zich met rondjes rennen en te spelen. Het duurt even voordat Elynn naar de behandelkamer mag.
Ik ben een beetje bang of Elynn het allemaal toe laat maar gelukkig gaat het goed.

Eerst de Pac aangeprikt. De arts komt even praten en kijkt Elynn na. Elynn heeft nog steeds 2 bacteriën bij haar dus als ze in aplasie koorts krijgt is dat verklaarbaar. Op dit moment blijft ze dezelfde antibiotica's tijdens aplasie krijgen ondanks dat de bacteriën daar resistent voor zijn. Dit omdat Elynn nog zo lange weg te gaan heeft.

Tevens vertelt de arts dat we vrijdag na de chemo naar huis mogen en dat ze dan zaterdag de chemo in dagbehandeling krijgt. Ik vind het allemaal goed.

De chemo in haar hoofd gaat ook goed en dan is het de beurt aan het opnieuw plaatsen van de sonde.  In eerste instantie blijft ze rustig zitten maar als de verpleegkundige met de sonde aankomt wilt ze van de tafel af en zegt ze dat ze dat niet wilt. Toch gaat ze weer goed zitten en laat ze het toe. Het gaat in 1 keer goed en super snel. Ze mag een sondezakje uitkiezen want die ben ik vergeten. En dan stapt ook papa de behandelkamer binnen.

Elynn is daarna moe en gaat slapen. Als ze wakker is, is ook de chemo via het infuus klaar. We lopen even naar de speelkamer van de g afdeling, want daar komt Erik van Muiswinkel voorlezen. Voor Elynn leest hij nog een grappig versje. Daarna wilt Elynn gelijk weer weg.

De verdere middag rent ze lekker rond en eind van de middag mag ze los van het infuus. We lopen even met papa mee naar beneden, want die gaat naar Aimee.

Net lekker gegeten en nu in d'r pyama nog even Zandkasteel aan het kijken en dan zit de 1e dag er weer bijna op.

Het viel gelukkig allemaal weer erg mee. Elynn heeft het allemaal weer super gedaan en ondergaan. Ben trots op mijn meisje.

1 opmerking:

  1. iedereen is trots op haar,ik vind het maar knap hoe flexibel kinderen zijn,terwijl er veel oudere om het minste geringste klagen.ik wens jullie weer heel veel sterkte,geef een dikke kus aan de meiden.groetjes sylvia

    BeantwoordenVerwijderen