In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 12 februari 2013

MRI-dag

Gisteravond toen ik Elynn nog medicijnen via de sonde wilde geven zag ik bloed op de lakens zitten. Haar hele mondje vol bloed, maar kreeg Elynn niet genoeg wakker om in haar mondje te kijken. Ze wilde lekker slapen en met rust gelaten worden.

Om 12 uur's nachts heb ik de sondepomp uigezett, omdat Elynn nuchter moet zijn voor de narcose.

Nadat Aimée naar school is gebracht doen we nog even rustig aan en gaan dan op weg naar het AMC. We moeten ons om 11 uur melden op het dagcentrum.

Elynn mocht nog tot 9 uur appelsap drinken en dat heeft ze ook lekker gedaan. Ze vraagt helemaal niet om eten gelukkig.

Er is file op de snelweg, maar wij gaan altijd veels te vroeg op weg dus komen nog ruim op tijd aan in het AMC.

We melden ons op het dagcentrum. Het kindje voor Elynn zit er ook nog, dus het programma van de dag loopt al uit.

Gelukkig vermaakt Elynn zich prima in de nieuwe kinderwachtruimte van het dagcentrum.


Uiteindelijk is ze om half 1 onder narcose. Alles gaat gelukkig goed en bij tel 5 lag Elynn al te snurken.

Rob en ik gaan even naar de afdeling in de tussentijd. Even wat langsbrengen aan medepatientje Evi. Zij ligt al bijna een week in het AMC ivm uitdroging en zij spaart ook de mini's van AH en wij brengen haar een aantal. Ook heeft Aimée een kaart voor haar geschreven.

Bij de postvak ligt er een postpakket voor Elynn. Jeetje wat een grote. We besluiten om hem mee te nemen, want we zijn er in principe pas 5 maart weer.

We gaan weer terug naar de wachtkamer. Om half 2 mogen we naar binnen en ligt Elynn op de uitslaapkamer. We hebben een beetje haast, want we moeten Aimée om 3 uur van school ophalen.
Na 20 minuten mogen we Elynn wakker maken. Elynn wilt nog lekker slapen en is nog lekker duf van de narcose, maar uiteindelijk zitten we iets over 2e in de auto.

We zijn gelukkig optijd om Aimée van school op te halen. Elynn blijft thuis nog lekker wankel, maar ze heeft geen rust in d'r kont en loopt lekker rond.

Als we thuis komen maken we het postpakket open. Het is van iemand die wij niet kennen.
Op de kaart die erbij zit staat dat het van Lisette is en dat Elynn haar speelgoed mag hebben, omdat Elynn ziek is. Met een mooi hartje op getekend met I love Elynn.
Hoe lief is dat zeg en Elynn, maar ook Aimée vindt het speelgoed wat in het pakket zit hartstikke leuk.
Dus bij deze lieve Lisette bedankt en wat ontzettend lief van je.

Doordat Elynn in aplasie is en haar trombo's erg laag is zit ze onder de blauwe plekken en paarse stippen.
Ze blijft in haar oortje krabben dat flink aan het bloeden is. Ook blijkt dat er uit de PAC, waar ze aangeprikt was voor de narcose nog steeds bloed uit komt.

Rob belt voordat ze naar bed gaat nog even de kinderarts maar gelukkig kan het geen kwaad en moet er gewoon een pleister op of een drukverbandje.

Vrijdag moet er weer bloed geprikt worden en horen we 's middags of ze nog in aplasie zit en ook zal de oncoloog ons vrijdag bellen voor de uitslag van de MRI.

Ben alweer flink aan het duimen voor een goede uitslag. Een goede uitslag zou zijn als het nog steeds stabiel is. Aan Elynn kunnen we gelukkig nog niks zien en gaat het eigenlijk verder harstikke goed met haar, maar dat is de buitenkant. Nu maar hopen dus dat het aan de binnenkant niks is veranderd of vermeerderd.

Tot vrijdag.

3 opmerkingen:

  1. Wij duimen mee! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop ook zo dat de uitslag positief is!! Denk aan jullie!! en duim heel hard mee!! dikke kus monique k

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Rob en Chantal,

    Wij denken aan jullie en hopen op een positieve stabiele uitslag.

    Groetjes Hans en Carla

    BeantwoordenVerwijderen