In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 5 maart 2013

Kuur 17

Vandaag is kuur 17 gestart en de 1e dag zit er bijna op. Elynn ligt al lekker in bed en op haar zij en wilde gaan slapen.

We werden vandaag om 11 uur verwacht op de afdeling. We kwamen rond 10 voor 11 de afdeling oplopen.

We mochten naar kamer 164 en dat is een 2 persoonskamer. De post had ik al uit het postbakje gehaald.
Gelukkig voor ons was kamer 164 nog leeg dus liepen wij direct naar de plek bij het raam met de slaapbank voor de ouders.

Voor Elynn stond er nog een groot bed voor grotere kinderen en zou ze nog een klein bed gaan krijgen.

In de speelkamer ging een jongetje verven en Elynn wilde ook wel.

Rob ging inmiddels alle mini's van de AH en het keukentje uit de auto halen.
Daarna heeft hij het keukentje in de speelkamer opgezet. De pm-er heeft de complete sets uitgedeeld aan kindjes en in de speelkamer liggen een aantal mini's bij het keukentje.

Niet alleen de kindjes waren er blij mee ook de zusters die er nog een aantal nodig hadden voor hun kinderen.

Alle controles werden bij Elynn gedaan en daarna mocht ze naar de behandelkamer. Het aanprikken van de PAC ging heel goed en nadat de arts-assistente Elynn onderzocht had en aan mama had gevraagd hoe het de afgelopen tijd was verlopen werd ook gelijk de chemo in het hoofdje gespoten.

Elynn werd moe en wilde op haar bed liggen. Ze lag wel op bed maar sliep niet. Er moesten nog kweken afgenomen worden en ik zei dat het wel kon. Elynn vond dat niet zo goed idee die draaide zich telkens om. Het mooie van Elynn is dat ondanks ze protesteert ze het daarna toch toe laat ondanks dat ze het niet leuk vindt.

Helaas was weer het plaszakje niet gelukt dus weer geen urine kunnen opvangen.
Omdat Elynn in het verleden een E-coli bacterie bij haar droeg of nog draagt moeten de verpleegkundige als ze Elynn verschonen, handschoenen aan en een jas. Ook hangt er een mooi bordje op de deur.

In het begin toen rende Elynn super veel rondjes op de afdeling en wij er maar achteraan rennen met de infuuspaal. Nu staat ze op een plank en wordt ze voort geduwd. Soms rent ze 1 rondje en is ze helemaal uitgeput. Ook niet raar na zoveel chemo.
Gelukkig vindt ze het voort duwen ook erg leuk. Vooral als mama er achter aan loopt en haar wilt inhalen.


De chemo en het spoelen gaat voorspoedig en wanneer om 3 uur een voorstelling op de gang bij de vissen lounge begint kunnen ook wij daar na toe. Elynn mag zelf van de infuuspaal los.

Elynn heeft een niet al te lange concentratie en heeft niet lang op de stoel gezeten om naar de voorstelling te kijken. Op een gegeven moment gaat die meneer op iets zitten en zegt dat hij helemaal alleen is. Elynn loopt naar hem toe en begint hem te knuffelen en wilt bij hem op schoot. Gelukkig kon hij er zelf ook om lachen.


Eind van de middag komt een vader van een meisje die ook op deze afdeling heeft gelegen. Haar moeder heeft een mooie knuffel voor Elynn gemaakt. Een Hukk.
Ohh en die reactie van Elynn. Ze was er echt blij mee en zei ook echt van dat is lief en dank je. En ook met de vader was ze de hele tijd aan het knuffelen en kus geven.

Rob gaat gelijk weg met het bezoek. We lopen nog wat rondjes. Elynn knuffelt nog wat met verpleegsters.
Wilt nog even televisie op bed kijken.

Wanneer het avondeten wordt gebracht eet ze alleen 1 danoontje op en verder wilt ze niet. Geeft ook helemaal niks, want ze krijgt toch sondevoeding over de nacht.

Ze geeft al gauw aan dat ze moe is en wilt slapen. Thuis ligt ze meestal ook rond half 7 in haar bed. Na het wassen, tandenpoetsen en pyama aan ligt ze op bed en valt gelijk in slaap.

Heerlijk dag 1 zit er dus bijna op. Net haar temperatuur gemeten en die is ook goed. Hopen dat ik ook een beetje op tijd kan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten