In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zondag 11 mei 2014

Helaas toch anders dan gepland

Vrijdag is Elynn bij opa en oma gaan logeren, want we gingen samen Aimée naar het VOKK kamp brengen in Rheeze.

Aimée zag er erg tegen op en aan het idee alleen al werd ze verdrietig en boos dat ik haar had opgegeven.
Ook ik had het er wel moeilijk mee. Want tja ze is pas 6 jaar en dan met allemaal onbekende. Het is ook niet in de buurt, maar aan de andere kant leek het me goed voor haar. Op kamp met leeftijdsgenoten en lotgenoten en allemaal leuke dingen doen. Even iets speciaals voor haarzelf zonder mama, papa en zusje.
Aimée zei al wel: Mama als ik het niet leuk vindt dan hoef ik volgend jaar niet meer toch!

De "Sterren" werden rond 7 uur 's avonds verwacht. We waren mooi op tijd en na binnenkomst kreeg Aimée een naamkaartje en mocht ze boven een bed uitzoeken. De mama's en papa's mochten het bed opmaken en de tas uitpakken. Alle kamers waren nog leeg dus de kamer waar al meisjes in waren zijn we ook in gegaan en heeft Aimée het bovenbed uitgekozen.

Nadat het bed was opgemaakt gingen we naar beneden. Gelukkig zagen we een bekend gezicht uit het Amc.  Met een meisje van Aimée haar leeftijd.
Aimée is haar bed gaan laten zien en Pien nam het bed onder haar. Daarna bleven ze bij elkaar en konden we zonder tranen afscheid nemen van onze grote kanjer.


Het voelde wel raar om zonder Aimée weg te gaan. Rob reed verkeerd, waardoor we besloten even op de koffie te gaan bij mijn broer in Enschede en daarna nog anderhalf uur terug naar huis.

Vanochtend vroeg naar opa, oma en Elynn. We waren te vroeg, want ze sliepen nog.
Zo kon ik heerlijk Elynn wakker maken en even knuffelen op bed.

Gezellig gezamenlijk ontbijten.
We zouden vandaag gaan varen. Via het Amc hadden we ons opgegeven voor Maritiemdag van de motorbotenclub. Neefje Ryan zou in de plaats van Aimée meegaan.

Helaas half uur voordat we zouden vertrekken spuugt Elynn en komt de sonde uit. Ze ziet geel en is moe. Rob belt Amc voor nieuwe sonde en in de tussentijd temperatuur ik Elynn. Pfff die geeft 39 graden koorts aan.

Ik ga naar huis om de koffer maar weer in te pakken.
We worden door de oncoloog gebeld dat we rustig aan kunnen doen, omdat de sluisbox leeg gehaald moet worden. We mogen wel direct naar de afdeling ipv de spoedeisende hulp.

Rond half 12 komen we op de afdeling.
De controles worden gedaan en temperatuur wordt via oor 37.5 gemeten.
De kinderarts komt Elynn nakijken. Terwijl de arts er is, meet ik rectaal en geeft deze 38.7 aan.
Ze gaat overleggen en een plan maken.

Elynn wilt slapen, want ze is moe.

Het is een kort slaapje, want Elynn moet aangeprikt worden en er moeten bloedkweken afgenomen. Ook wordt direct antibiotica gestart. We moeten dus blijven.

Later blijkt de Hb 4.1. Voor het inbrengen van een nieuwe sonde krijgt Elynn een transfusie van de witte bloedplaatjes en voor de Hb krijgt Elynn ook een bloedtransfusie.

Vanavond blijft Rob slapen, omdat ik de rest van de week bij Elynn blijf.

Opa Joop komt me langs halen en zet me af bij mijn vriendin waar ik blijf eten. We kijken daarna met z'n drieën het songfestival.

Nu ben ik alleen thuis. Zo had ik het niet gedacht en straks als ik wakker ben is het Moederdag en voor mij geen springende en enthousiaste kinderen op bed en geen ontbijt op bed.
Het voelt niet goed en maakt me verdrietig. Ach deze dag hebben we nog niet eerder in het ziekenhuis doorgebracht. Morgenochtend vroeg weer richting Amc. Opa Joop blijft bij Elynn en Rob en ik gaan Aimée ophalen van kamp.

Ik ben reuze benieuwd hoe ze het vond.
Daarna weer richting Amc waarna Aimée en Rob naar oma gaan om daar te eten.
Nu eerst nog maar even een paar uurtjes slapen.

1 opmerking:

  1. Niet fijn om zo op moederdag wakker te worden, maar straks weer een lekkere
    dikke knuffel van je twee meiden en je dag wordt weer een stuk vrolijker.
    Geniet van je moederdag Chantal, want je bent een topmoeder !
    Liefs, een mama uit Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen