In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zaterdag 12 juli 2014

Einde chemokuur en weer opname

Goh en dan is de kuur alweer afgelopen en zitten we nog steeds of eigenlijk alweer in het Amc.

Afgelopen dinsdag heeft Elynn 3x een echo van haar blaas gekregen.  Zodra ik zag dat ze geplast had kwam de uroloog en maakte een echo. Hierop bleek dat er wel een grote hoeveelheid urine achterblijft in haar blaas.

Dit kan kans op infecties heel erg vergroten en ook kans op schade van haar nieren. En de nieren zijn voor chemokuur erg noodzakelijk dat deze goed werken. Ze wilde verder geen belastende vervolgonderzoeken, maar als ze echt infecties gaat krijgen of de nieren gaan achteruit zit de uroloog te denken aan een ingreep waardoor Elynn wel blijvend incontinentie van zal worden.
Slik die kwam wel even binnen, maar vooralsnog is dit nog niet van toepassing.

Ik ben door de artsen besproken in het psychosociale overleg en ben.verwezen naar het Ingeborg Douwes centrum die psycosociale ondersteuning bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Ik had namelijk gelijk maandag aan de arts doorgegeven dat ik graag ondersteuning zou willen omdat het me momenteel te veel aan het worden is.
Maandag heb ik daar al gelijk een intake.

Elynn was de verdere week wat duf, zag wat wit, sliep veel en aan de diarree. Ook at en dronk ze niet goed.
Donderdag na de chemo zijn we naar huis gegaan. Elynn even naar oma. Ik opgeruimd, wasje aan en naar mijn lieve vriendinnetjes. Ik ben daar blijven slapen. Bleek Elynn s nachts flink te hebben gespuugd. Helaas was Rob nu de pineut die alles moest verschonen en opruimen.

Vrijdagochtend is oma Rini en opa Pacsal met Elynn voor de laatste chemo's naar het Amc gegaan. Ook zou er bloed worden afgenomen en ik was bij mijn vriendin die ging trouwen.
Rob en Aimée waren ook al lekker vroeg daar en alles ging erg fijn.

Elynn was gelukkig op tijd klaar en zou worden gebracht naar het oude gemeentehuis.
Goh wat zag ze wit. Toen het bruidspaar kwam even een paar fotootjes met Elynn gemaakt voordat we naar binnen gingen.


Tijdens de ceremonie werd ik gebeld. Gelukkig had ik de telefoon op tril staan en ik zag Amc op het scherm dus ik snel de zaal uit. Was het Charlotte van de afdeling dat de kalium erg laag is van Elynn en dat het zo laag is dat Elynn hartritmestoornis kan krijgen en of ze zo snel mogelijk weer naar het Amc kan komen om opnieuw bloed te prikken.

Opa Pascal was inmiddels al weg dus die weer opgebeld en gingen oma, opa en Elynn na de ceremonie weer terug naar het Amc.

Elynn had sowieso na de ceremonie weggegaan, maar dan bij oma thuis dus nu wel een flinke schrik dat ze weer naar het Amc moest.

Mijn moeder hield me op de hoogte en al snel bleek dat ze sowieso een nachtje moest blijven. Gelukkig kon en wilde mijn moeder wel blijven.

Vannacht is ze meerdere keren verschoond en 4 tshirtjes vies door het vele poepen. Helaas ging vanochtend ook de sonde eruit na te hebben gespuugd.

Vanochtend hebben Rob en ik afgewacht op bloeduitslag of Elynn nog langer moet blijven of naar huis mocht.
Kalium was gelukkig al wel weer beter, maar ze moet toch nog zeker een nachtje blijven.

Ik kon de koffer dus weer inpakken. Ik heb het kado van afgelopen weekend meegenomen. Een prachtig reuzenrad van Playmobil met een elektrisch motortje.

Verder is Elynn nog steeds aan de diarree en ontzettend moe.
Hopen dat ze nog wel een beetje opkrabbelt voordat ze echt diep in aplasie raakt volgende week.
Het worden weer spannende dagen.

2 opmerkingen:

 1. Willemijn Aerts12 juli 2014 om 18:48

  Hoi lieve Rob,Chantal,Aimee en Elynn,

  Ook hier in Frankrijk leef ik mee met jullie en ik wens jullie weer sterkte!
  Goed van je Chantal dat je hulp hebt gezocht,en hopelijk geeft het enige verlichting in deze onzekere zware tijden!
  Heel veel liefs Willemijn Aerts!
  Jullie zijn kanjers!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte! Ik volg sinds 'n half jaartje jullie blog en heb heel veel respect voor de moed en de wijze waarop jullie je hier doorheen slaan. XXX Mama uit Maastricht

  BeantwoordenVerwijderen