In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zondag 19 april 2015

Dankbaar

Eigenlijk krijgen we dagelijk wel een berichtje of iets over de post of iemand zegt iets lief wat ons super goed doet.

Elke dag nog steeds kaarten. Van de week kwam er ook een pakketje met een shirt voor Aimée en Elynn en textielstiften. Super leuk dat ik gelijk met Elynn ben gaan tekenen.


Het is mooi en bijzonder dat de afgelopen 41 maanden sinds Elynn ziek is er zoveel mensen met ons meeleven. Het maakt de moeilijke periode absoluut dragelijker.

Zo hebben we ook nog veel contact met lotgenoten. Sommige zijn nog in behandeling, andere al klaar en sommige gezinnen waarbij hun kanjers zijn overleden. Het contact met lotgenoten is zo waardevol. Zij weten hoe het is, zij begrijpen je en we hebben ontzettend veel steun aan ze.

Zo komt er bijvoorbeeld wekelijks een gezin bij ons op bezoek die in januari afscheid hebben moeten nemen van hun zoon. Zij verzorgen elke week het eten. Zo bijzonder en fijn dat ze dit blijven doen ondanks hun eigen verdriet. Ook met een aantal andere gezinnen hebben we dagelijks contact en komen af en toe gezellig op de koffie. Ik hoop echt dat we met deze gezinnen een vriendschap hebben voor het leven.

Elynn is deze week 2 keer even buiten geweest in de rolstoel. Even boodschapjes gedaan en Aimée opgehaald van school.


Woensdag was een bijzondere dag. Ik wou zo ontzettend graag nog een gipsafdruk en gelukkig was er iemand die naar ons toe wilde komen. En het is gelukt. Echt nu al super blij mee.



Eerste voorproefje. Moet nog afgewerkt worden.

Gipsen handenafdruk van Aimée en Elynn
http://babybuikingips.webklik.nl/page/home

Vrijdag heeft Aimée met de pedagogisch medewerkster een moodbord gemaakt, omdat Aimée graag op school over haar zusje wilt praten. Ze wilt graag vertellen wat haar zusje leuk vindt en lekker.
Meestal krijgt Aimée de vraag van klasgenootjes wanneer haar zusje nu dood gaat. Hier wordt Aimée ontzettend verdrietig van en is dan bijna ontroostbaar. Nu neemt ze dus de moodbord morgen mee naar school en krijgt die een mooi plekje in de klas.


Sinds zaterdag is Elynn weer verkouden en hoest ze weer. Je ziet dat het haar energie kost en worden haar oogjes erg klein. Nu maar hopen dat ze snel weer opknapt.
Toch is ze er nog steeds. Ook de thuiszorg medewerksters zien nog niet echt achteruitgang. Ook niet dat ze erge pijn heeft. Elke dag proberen te genieten en de geluksmomentjes te pakken en te koesteren.

Het bericht dat Isa, 3 jaar, woensdag is overleden komt wel weer even goed binnen. Vorige week de fantastische oproep om kaartjes. Gelukkig heeft ze er nog van kunnen genieten en heel Nederland weet wie Isa is en leeft mee met de familie.
Elke keer als een kindje overlijdt komt bij mij weer des te meer het besef dat Elynn ook gewoon gaat overlijden. Het is niet te bevatten en aan het idee ga ik kapot van binnen. Toch probeer ik er niet de hele dag mee bezig te zijn en te genieten van het nu.
Ik probeer het..... maar nogmaals het is moeilijk.

12 opmerkingen:

  1. In een woord, GEWELDIG die handen van jullie vieren, wat een kracht straalt daar vanaf.
    veel liefs, margret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n respect voor jullie. Hoe jullie met alles om gaan. Genieten en verscheurd van binnen. Jullie zijn dapper!
    liefs Connie Nieuwendijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend mooi, jullie armen en handen samen,
    het straalt kracht uit.
    Wat een sterk gezin, respect !
    Liefs, een mama uit Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi die handen. Eerste wat me te binnen schoot. Samen zijn we één. Zo mooi. En wat een mooi moodbord heeft Aimee gemaakt. Geniet en koester er moment. Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve allemaal, wat zijn jullie toch een sterk gezin. En wat een mooi kunstwerk zijn de armen geworden. Een mooie herinnering voor straks. Ik wens jullie nog heel veel kracht toe voor de toekomst. Een moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En dan die dappere Savira... Sinds donderdag zweeft zij op haar roze wolk :'(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker dapper, ongelooflijk net als onze dochter Maryse. Het is en blijft verschrikkelijk om dit mee te maken. Heel veel sterkte voor altijd!! Chantal, heel veel sterkte nogmaals in deze loodzware tijd.

      Verwijderen
    2. Een dochter verliezen. Het is onmenselijk. Sterkte...

      Verwijderen
  8. Heel mooi geworden! Dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtig kunstwerk van jullie samen! Het straalt liefde en eenheid uit!
    Ik wens jullie nog heel veel liefde en kracht toe.
    One love!

    Een mama uit Aruba

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi gipsafdruk. Wat een liefde straalt daarvan af super. En wat een mooi moodbord heeft Aimée gemaakt.

    Knuff, en liefs, Alisha

    BeantwoordenVerwijderen