In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 28 februari 2012

MRI achter de rug nu afwachten op de uitslag!

Gisteren tussen 2 en 4 uur konden we AMC dagcentrum bellen voor de tijdstip dat we verwacht werden vandaag voor de MRI. Ik kreeg te horen dat we de eerste van de dag waren en dat we om half 8 verwacht werden. Vanaf 12 uur 's avonds mocht Elynn niet meer eten en vanaf half 6 geen water of appelsap meer.

Vannacht om 12 uur de sondepomp uitgezet en vanochtend om half 6 eruit zodat Elynn nog even wat appelsap kon drinken. Aimée bleef bij oma en opa logeren.

Rond half 7 gingen we op weg naar het AMC ivm eventuele files, maar we waren al 5 over 7 op het dagcentrum.


Elynn moest vandaag ook bloed laten prikken voor bloedonderzoek in het lab dus hadden we de verpleegkundige gevraagd of ze dat uit de PAC wilde doen. Wij moesten wel zelf buisjes en labaanvraag hebben. Dus Rob is snel naar de afdeling f8noord gegaan voor buisjes.

Rond kwart over 8 ofzo konden we naar boven en moesten we nog even wachten in de wachtruimte. Aanprikken en onder narcose ging allemaal heel snel en goed. Elynn moest wel even huilen voor het prikken, maar toen de narcosemiddel werd ingespoten was ze heel rustig.

Om 5 over half 9 liepen we weg. Snel naar LAB om bloed in te leveren. De uitslag zou ongeveer een uur duren. Omdat we niet zeker wisten hoe haar bloed zou zijn en of ze evt een transfusie zou moeten krijgen heeft Rob nog even overlegd met de afdeling om het infuus bij Elynn nog even te laten zitten, zodat ze dan niet nog een keer aangeprikt moet worden. Dat was gelukkig allemaal geen probleem.

Anders zou namelijk de anesthesist na de MRI het infuus nog onder narcose eruit halen zodat Elynn daar onder het slapen geen last van heeft.

Tegen half 10 mochten we in de uitslaapkamer komen. Elynn lag nog lekker te slapen. Ze mogen dan een half uur rustig uitslapen en dan worden ze rustig wakker gemaakt en dan afhankelijk hoe ze is en wat gedronken heeft mag ze weg. Rob is dan altijd zo onrustig en heeft gewoon niet het geduld om zolang te wachten.

De anesthesist deed na een kwartier het bed omhoog en maakte Elynn wakker hahahaha Rob blij. Elynn werd heel makkelijk wakker en niet chagrijnig ofzo. Even wat appelsap gedronken en vrij snel daarna mochten we weg en gingen we naar de afdeling voor de uitslag.

De uitslag was goed, tenminste geen bloedtransfusie. De bloedwaarden was weer stijgend, maar nog wel in aplasie.
hb 5.5, leuco's 1.2, trombo's 62 en neutrofiel 0,21.

Elynn klom de kinderwagen uit, maar ze was nog zo slaapdronken dat ze niet normaal recht kon lopen.
Snel naar de behandelkamer om de naald uit de PAC te verwijderen en op naar huis. We zaten om 10 uur weer in de auto naar huis.

Verder vandaag rustig aan gedaan.

Vrijdag de uitslag. Wel snel waarschijnlijk zal de uitslag nog niet officieel zijn. Hopen dat de oncoloog in iedergeval wel wat kan vertellen en hopen natuurlijk dat de chemo weer wat heeft gedaan.

Als ik zo Elynn bekijk dan denk ik het wel. De oog blijft goed. Ze bukt nu helemaal tot de grond en als ze wilt gaan zitten dan doet ze dat nu zonder ondersteuning. Wel als ze omhoog gaat dan heeft ze nog wel wat ondersteuning nodig. Ze klimt en is wild en heb niet echt het idee dat ze heel erg pijn heeft.
Ze zegt wel elke dag dat ze ergens pijn heeft, maar dat kan ook jeuk ofzo zijn.
Ze zit nu wel onder de blauwe plekken en de billen zijn een beetje kapot.
Verder mogen we dus niet klagen deze kuur. Dus hopen op een feestje vrijdag.

In principe staat de volgende kuur weer gepland op volgende week 9 maart. Even afwachtend wat de uitslag van de MRI is, gesprek met oncoloog en bloedonderzoek volgende week woensdag, maar ik heb wel alle vertrouwen erin dat het gewoon door gaat.

2 opmerkingen:

  1. Hey moppies, ik zal voor jullie duimen!!
    Dikke
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petje af voor jullie alle.Ik ga ook voor jullie duimen.

    x

    madelon

    BeantwoordenVerwijderen