In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 4 februari 2014

Mri

Vandaag moesten we ons om 10 uur melden op het dagcentrum.
Daarvoor hadden we afgesproken dat we naar de afdeling zouden komen om aan te prikken en bloed af te nemen voor bloedwaarden.

Het was nogal druk op de weg dus kwamen vrij laat aan op de afdeling. De dame aan de receptie vertelde dat we al om 8 uur ons hadden moeten melden bij het dagcentrum. Ze gaf aan gisteren zelf nog gebeld te hebben voor de tijd, want we stonden pas om half 2 op de planning van de afdeling.
Ze maakte me aan het schrikken. Het dagcentrum heeft me gisteren zelf verteld dat we ons om 10 uur moesten melden.

Ze ging snel met dagcentrum bellen. We mochten rustig aan doen en mochten ons om kwart over 10 melden. Gelukkig klopte het dus wel.

Elynn werd aangeprikt en er werd bloed afgenomen. Gelukkig ging dit allemaal erg soepel. De zaalarts kwam nog even langs om Elynn na te kijken.

We zouden later terug komen als de bloeduitslagen bekend zouden zijn.

Elynn was lekker vrolijk. Helaas hebben we nog vrij lang moeten wachten totdat Elynn aan de beurt was.

Om half 12 werd ze in slaap gebracht en zijn we naar de afdeling geweest voor de uitslag.
nog niet alles was bekend. Wel kalium die was goed en natrium bleek veel te hoog. De zaalarts wilde opnieuw bloed nemen bij Elynn, want als natrium idd te hoog zou zijn dan moest ze worden opgenomen. Het leek haar onwaarschijnlijk, omdat Elynn gewoon plasluiers heeft en er niet uitgedroogd uitziet zeg maar.

We zijn weer terug gegaan naar de wachtkamer van de Mri en mochten al snel bij Elynn. Elynn werd gelukkig vrij snel wakker en mochten we haar meenemen naar de afdeling.
Dus wij terug naar de afdeling waar weer bloed uit haar Pac gehaald werd.

We moeten dus de bloeduitslag weer afwachten. We zijn in de speelkamer gaan zitten. Gelukkig was er weer post en zaten er heel veel stickers bij dus Elynn heeft lekker kunnen stickeren.


Wanneer de uitslag bekend is komt de zaalarts vertellen dat het gelukkig wel goed is en we naar huis mogen.
Elynn is helaas nog steeds in aplasie. We waren eigenlijk al gestopt met de sdd medicatie. Die moeten we toch echt weer gaan geven. Ook de kalium moeten we blijven geven en de neupogen injecties.
Als Elynn koorts krijgt boven de 38.5 moeten we ook echt bellen.

Donderdag belt een dokter om te vragen hoe het met Elynn gaat. Onze eigen oncoloog is afwezig.

Verder gaat het steeds beter met Elynn. De diarree is bijna gestopt. Ze eet en drinkt zelf weer wat meer. Ze is lekker vrolijk en we zorgen dat ze voldoende vocht krijgt.

Gisteren is Elynn dr juf nog langs geweest. Zo leuk om te zien hoe Elynn reageert. Hopelijk kan Elynn volgende week een paar keer naar school al is het maar voor een uurtje.

Ook gisteren een super aanbod gekregen voor een fantastisch weekendje weg in juli. Juli is nog zo ver weg. Het voelt heel dubbel, want mijn gedachte is toch van als Elynn er dan nog maar is. Ik heb toch ja gezegd. Afzeggen kan altijd nog.

We willen het liefst zoveel mogelijk leuke dingen doen alleen doordat Elynn nog in aplasie is zijn we nog aan huis gebonden.
Hoop dat het Elynn en ons gegund is dat we nog vele mooie momenten samen kunnen beleven.

5 opmerkingen:

  1. Ik wens jullie nog heel veel super mooie momenten samen.
    Groet, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En of dat jullie allen gegund is!
    Zeker weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze onzekerheid is slopend. Des te knapper is het hoe je blijft zoeken naar de mooie momenten in het nu. Chapeau daarvoor. En net als jullie blijven wij duimen voor een gezonde Elynn!

    Heel veel warme knuffels van een fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We duimen voor jullie allen ! Wat er ook gaat komen, mooie momenten voor jullie vieren zeker. Hou ze vast voor de toekomst ! We denken aan jullie. Hans, Carla, esme* en luke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Elynn, Rob en Chantal en Aimée, als het goed is hebben jullie onze kaart gekregen... Moet wel want we hebben hem zelf in de bus gedaan... Wij willen jullie alle sterkte wensen en staan klaar indien jullie onverhoopt omhoog zitten. Jullie weten inmiddels wel waar we wonen, het is even verderop. Onze dochter leeft ook erg mee..... Wij hebben nog wel wat in petto voor beide, minste wat we kunnen doen... Deborah weet wel wat meer van ons, dus schroom niet, hulp is dichtbij.

    BeantwoordenVerwijderen