In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 15 april 2014

Waterpokken!

Zondagavond kwam Aimée ziek thuis na een feestje. Ze spuugde al bij binnenkomst en ze had koorts. Daardoor heb ik maandag Aimée thuis gehouden, omdat ze nog steeds koorts had.

Omdat maandag mijn werkdag is zijn de meiden naar oma Rini en opa Pascal gegaan.
´s ochtends moest er eerst weer bloed geprikt worden.

´s middags belde de oncoloog met Rob dat hij het ontzettend druk was en dat hij nog geen plannetje gemaakt had. Hij zou of s avonds of de volgende ochtend terug bellen.

Toen ik thuis kwam zag ik een paar rode vlekjes op Aimée haar rug. Nog geen blaasjes, maar omdat op school waterpokken heerste was ik wel allert.

Ze ging niet met zo heel veel plekjes slapen. Vanochtend is Rob thuis gebleven om te zien of de plekjes erger waren geworden, omdat we anders het ziekenhuis moesten bellen hoe het zit met waterpokken en Elynn.
Het advies van de arts van het Amc was om de huisarts te laten beoordelen.
Aangezien onze huisarts niet op dinsdag werkt ben ik maar voor 8 uur naar het gezondheidscentrum met Aimée gegaan.
Nou nou nou die mevrouw aan de balie zou wel even een afspraak voor vanmiddag maken. Ik heb op mijn strepen gestaan en natuurlijk het verhaal uitgelegd. Gelukkig kon een huisarts Aimée gelijk zien.

De plekjes zagen nog niet zodanig als waterpokken eruit. Wel had Aimée een plekje op haar hoofdhuid op haar achterhoofd met een blaasje erop. Dus gezien dat plekje, Aimée het nog niet eerder gehad had en het op school heerste moesten we er maar wel van uitgaan dat het waterpokken zijn.
In de loop van de dag moesten er wel blaasjes op de plekken komen te zitten.

Rob heeft gelijk weer contact opgenomen met het ziekenhuis en Elynn moest komen voor een spuit met antistof die in haar spier gezet moest worden. Echter omdat haar trombos erg laag waren moest ze wel eerst een bloedtransfusie van de witte bloedplaatjes krijgen.

Gelukkig ging het goed in het ziekenhuis. Rob heeft nog met pm-er een kraal gemaakt voor het spalkje die ze gaat krijgen.

De interne begeleidster van school is vanochtend ook nog langs geweest en Elynn krijgt na de meivakantie 1 op 1 begeleiding op de momenten dat zij in aplasie is en ze niet met andere kindjes in aanraking mag komen. Heel fijn dat dit nu ook gaat lopen. Ik gun het Elynn zo om gewoon naar school te kunnen gaan en zich meer kan gaan ontwikkelen.

Inmiddels zitten er sinds vanmiddag meer blaasjes op de rode plekken en heeft Aimée flink jeuk.

Het is nu dus spannend of Elynn de waterpokken krijgt met haar verminderde weerstand. De afdeling is echt huiverig met waterpokken en patiëntjes en dat zal wel niets voor niets zijn!

Nu eerst maar Aimée weer beter worden.

3 opmerkingen:

 1. Arme Amèe ...heel veel menthol poeder tegen de jeuk en hopen dat elynn het overslaat....misschien elynn een keertje bij oma en opa logeren voor de verandering??? Ik duim voor julliex

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een ander hoort het er gewoon bij, de waterpokken, voor jullie weer een extra spannende tijd, heel veel sterkte daarbij!
  Liefs, een mama uit Brabant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend joh!
  Een goede tip tegen waterpokken:
  Havermout in een washandje , dichtknopen en in het bad doen.
  Anders: havermout in washandje, goed namaken en knijpen. Het "spul" dat je dan uit het washandje knijpt op de waterpokken doen en laten opdrogen. De pokken zijn binnen Now Time ingedroogd en de jeuk verdwijnt! Dit werkt beter dan alle andere spullen die je in de winkel koopt! Spreek uit ervaring !

  BeantwoordenVerwijderen