In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zondag 25 december 2011

1e kerstdag

Vanochtend begon vroeg. Elynn was al lekker vroeg wakker. Rob en Aimée waren ook al vroeg in het zkhs omdat ik met mijn familie naar het spoorwegmuseum zou gaan. Toen we aankwamen bij het spoorwegmuseum begon Aimée op het parkeerterrein te huilen dat ze Elynn miste. Ik hield het toen ook niet droog want tja ik miste Elynn natuurlijk ook. Zij hoort er ook gewoon bij te zijn!

Aimée mooi gesminkt

Wens Kerstboom. Ik wenste dat Elynn geneest van kanker en Aimée wenste dat de Kerstman altijd met Kerst langskomt :-)
Rond 11 uur belde Rob dat de sonde erin zat. Ze beginnen met 10ml per uur om te wennen en zo op te voeren. Eind van de middag toen ik weer in het zkhs aankwam was Rob Elynn net aan het verschonen. Ze had weer gespuugd toen ze de ml wilde opvoeren naar 20ml per uur.

Elynn heeft op haar rechter wijsvinger een plekje op haar vinger. Dit gemeld bij de verpleging en er kwam gelijk een chirurg bij. Het is een ontsteking en die moet open, voordat de ontsteking naar binnen slaat. Zeker omdat ze nu ongeveer in aplasie zit, moeten ze hier gelijk wat aan doen. Nu zit er een pleister op met emla creme om te kijken of die openbarst en anders moet Elynn onder narcose om het plekje open te snijen en dat de pus eruit kan. Pffff heftig zeg zo'n klein plekje kan haar gewoon nu super ziek maken. Dus voortaan opletten geblazen of ze geen rare plekjes krijgt of veranderingen in gedrag.

Ook geleerd dat de dag na de chemo we moeten starten met medicatie. Om te voorkomen dat ze ziek wordt door haar eigen bacteriën. We hadden al wel een paar keer gevraagd maar geen duidelijk antwoord gehad dus wij waren nog niet gestart. Er was wel gezegd dat de arts zegt als ze in aplasie zit en dat we moeten  starten met de medicatie en dit is ook zo als ze uit aplasie is want dan kan je stoppen met geven.

Mijn moeder en Pascal hebben chinees gehaald en hebben we in het zkhs samen gegeten en kinder champagne gedronken.

Elynn kreeg daarna de medicijnen via de sonde ingespoten maar die kwamen er net zo snel weer uit via d'r mond en meer. Ook toen ze de sonde weer wilde aanzetten kreeg Elynn weer spuugneigingen. Dus hij staat nu nog even uit.

Morgen dus weer een dagje in het ziekenhuis. Ben benieuwd hoe het verder gaat met haar vinger en de sonde.

2 opmerkingen:

  1. Hey lievies, hier een berichtje van je oudste nicht. Ik wilde je even laten weten, dat we veel aan jullie denken en meeleven. Heel veel sterkte!
    Dikke knuffel
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Rob en Chantal we lezen nu iedere dag jullie verhaal Wij leven met jullie mee.
    heel veel sterkte veel liefs Jan en Wiena

    BeantwoordenVerwijderen