In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

maandag 26 december 2011

2e kerstdag

Het begon gisteravond dat Elynn op bed lag en ze aan het brabbelen was en ik even bij haar keek dat de sonde uit haar neus was gekomen. Bedje lekker nat aan het worden van de sonde die aan het leeg lopen was.

De zuster zei dat ze dat morgen wel weer erin gingen doen dat ze nu maar lekker moest gaan slapen. We werden pas om 9 uur wakker.

Vervolgens wel gelijk naar de behandelkamer om de sonde erin te doen. Het ging op zich wel goed maar er zat wel wat slijm in haar keeltje dat voor wat weerstand zorgde. Even naar haar vinger gekeken en de ontsteking leek wel een beetje opengebarsten.

Op weg naar haar kamer stond het lab ons al op te wachten om bloed te prikken. Vrij snel daarna kwam al visite de oma van Rob en zijn moeder.
Elynn was blij om de oma's te zien en heeft lekker geknuffeld. Rob zou later komen want hij zou met zijn vader de poppenhuis die Aimée van de kerstman gekregen heeft in elkaar zetten.

Elynn krijgt nu ook de medicatie door de sonde heen alleen 1 medicijn is heel korrelig en die moet eigenlijk heel snel door de sonde heen anders verstopt de sonde en ja hoor de sonde verstopte. De verpleegster best een tijd bezig geweest om de sonde door te spuiten. Gelukkig lukte het eindelijk door spa rood er door heen te spuiten. In het vervolg deze medicijn maar gewoon door haar mondje. Wel blij dat dit dan in het ziekenhuis gebeurt en niet thuis.

Aimée heeft lekker de middag gespeeld. 's middags heel even met Aimée naar de Emmacinema geweest maar al snel wilde Aimée weer naar de zusje.

Elynn zit nog net niet in Aplasie dus ze mag nog even op de afdeling rondlopen. Zodra ze in aplasie komt mag ze niet meer van haar kamer af.

Martijn, Laura en Nina zijn nog even langs geweest met mijn kerstdiner van de Mcdonalds. Rob ging met Aimée gourmetten bij zijn ouders.

Arts is nog geweest voor Elynn d'r vingertje. Hij ging het overleggen en er moest weer Emla creme op.
rond half 7 werd de sondepomp op 30ml per uur gezet en al vrij snel kwam helaas alles er weer uit inclusief sonde via haar mond. Echt balen. Morgen dus weer een nieuwe sonde erin en nu maar echt stapje voor stapje de sonde verhogen. Alleen nu duurt het wel echt al heel lang dat Elynn blijft spugen en niets binnenhoudt. Zo zielig voor mijn kleine meisje. Dus we zitten nog wel even hier in het Amc. Hopelijk wel thuis met Oud en Nieuw.

Vandaag kwam ook het jongetje op de afdeling die dezelfde kankersoort heeft als Elynn. Dat jongetje kwam een week eerder bij de oncoloog dan Elynn. Rob heeft even met z'n ouders gesproken. Na zijn MRI na 2 kuren was de tumor iets geslonken dus nu maar hopen dat het bij Elynn ook aanslaat.

1 opmerking:

  1. Ik hoop dat het nu wel lukt om een reactie te plaatsen want dat lukte de eerste keer niet.

    jeetje wat een verhalen weer wijffie. Ik vind het zo knap van je hoe je alles op schrijft! En wat moeten jullie veel doorstaan. Heb zoveel bewondering en onwijs veel respect voor jullie!
    En ik hoop heel hard met jullie mee dat de MRI ook positief uitvalt!
    En hoop echt dat je oud en nieuw thuis kan vieren en dat je dit K...E jaar kan af sluiten en jullie jaar kan starten!
    heel veel liefs en een dikke kus voor jullie allemaal Monique

    BeantwoordenVerwijderen