In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 30 december 2011

Sonde

Vanochtend werd Elynn tegen half 9 wakker wel 3x om de sonde gerold, maar ze had lekker geslapen. Sondepomp op 30ml per uur gezet.

Met Aimée maar wat boodschappen gaan doen. Volgens Aimée hadden we zoveel dat we nooit meer boodschappen hoeven te doen.

Tegen 11 kwam Allezorg voor een intake zodat als Elynn de sonde uitspuugt we hun kunnen bellen als Elynn niet meer in aplasie zit.

Elynn heeft nu echt haar middagdutjes weer nodig. Dus na het middageten naar bed.
Nadat ze weer wakker was. Sondepomp op 35ml gezet.

Zolang elynn in aplasie zit krijgt ze 3 soorten medicijnen 4x per dag. Het is een soort van antibiotica's voor haar eigen bacteriën. Wanneer zij in aplasie komt heeft ze bijna/ geen weerstand meer zodat die bacteriën de vrij loop hebben waardoor ze erg ziek kan worden, daarom moet zij deze medicijnen slikken.

Om 4 uur kreeg ze weer de spuitjes medicijnen alleen helaas Elynn moest er erg van spugen en ook weer de sonde uit haar mond. Omdat we gister al wisten dat de trombo's witte bloedplaatjes erg laag was zo rond de 20 moesten we Amc bellen. Dus hup de auto in en naar het Amc.

Daar werd overlegd met de zaalarts of toch nog eerst bloedonderzoek moest plaatsvinden. Zaalarts heeft bij Elynn in d'r mondje gekeken of ze geen blaren of kapotte slijmvliezen had en dit was niet het geval dus ze durfde het nog wel 1x aan om de sonde te laten plaatsen. De 5x in 5 dagen. Gelukkig is Elynn een kanjer en blijft ze rustig zitten. Weer een kraal verdiend en ze mocht nog een zakje uitzoeken voor de sonde wanneer ze afgekoppeld is van de pomp, een hele mooie roze.
We zaten gelukkig ook weer snel in auto terug. Het was rustig op de afdeling. De meeste kinderen lekker naar huis voor de jaarwisseling.

We laten nu de sondepomp even op 30 ml.

Aimée was bij opa en oma en had daar ook gegeten en we hebben precies kunnen zien wat ze gegeten had, want voordat wij aan tafel gingen eten werd Aimée ineens ontzettend misselijk en spuugde alles eruit. Daarna toch nog lekker spaghetti (mee)gegeten. Mijn broertje stond in ene voor het raam met een pet voor Elynn, helaas nog iets te groot maar echt ontzettend lief.
Toen was het al 7 uur dus tijd voor de meisjes om naar bed te gaan en dat ging zonder problemen.
Nog even spannend of Elynn de medicijnen nu wel binnen zou houden maar dat ging gelukkig goed.

Voor morgen lekker vlees gehaald om te gourmetten. Dus hopen dat er morgen niets raars gebeurd en we lekker thuis de jaarwisseling kunnen vieren. Zal helaas wel een zwaar en spannend jaar worden.

3 opmerkingen:

  1. Sterkte moppies en hopelijk kunnen jullie met zijn allen oud en nieuw vieren! Dikke knuffel van ons Ed, El & Kayleigh Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat jullie oud en nieuw gezamenlijk kunnen vieren.
    Ik wens jullie heel veel sterkte en geluk voor het komende spannende jaar 2012 toe.
    dikke kus sylvia ferry roy en kimberley

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ps goed idee om alles van je af te schrijven,ook voor later er gebeurd zo veel,dat je ook weer veel vergeet.
    dit helpt echt,weet ik ook uit ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen