In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 9 maart 2012

1e dag zit er bijna op.

Vandaag begonnen aan de 5e kuur.

We moesten om 11 uur aanwezig zijn op de afdeling. Natuurlijk waren we weer ruim optijd en wat was het druk. Op de peuterzaal waar Elynn zou komen te liggen was nog vol en moesten we wachten totdat een kindje met ontslag mocht.

We kwamen de speelkamer binnen en zagen een moeder met dochter uit het WKZ. Dezelfde week van Elynn d'r diagnose kregen zij ook diagnose hersentumor, maar haar vooruitzichten waren in eerste instantie heel slecht en kon het meisje in 1 week tijd alleen nog maar haar ogen bewegen. Echt heftig. Rob en ik hebben ons altijd afgevraagd hoe het met het meisje zou zijn en wat was het fijn om hun te zien en dat het na omstandigheden goed ging. De tumor bleek toch een andere vorm te zijn die mogelijk wel te behandelen zou zijn dus zijn ze toch naar het AMC gekomen voor chemo.

Verder ook weer heftig te zien dat er weer nieuwe kindjes op de afdeling zijn en met haar. Zo heftig om te weten dat de volgende keer dat we die kopjes zien dat het zonder haar zou zijn. Ook toch elke keer weer het verdriet en onzekerheid in de ogen van de ouders en het gevoel van verbondenheid.

Om kwart over 12 werd Elynn aangeprikt en kreeg ze chemo in d'r hoofd. Daarna was ze moe en had ze eindelijk een bedje op zaal.

Voedingsassistente kwam ook nog langs want ze zag dat Elynn was ingeboekt en dat haar gewicht nu 14,9 kilo is (met kleren aan/ 's middags en luier aan). We kregen het advies om nu minder sondevoeding te geven namelijk 400ml om haar gewicht nu stabiel te houden.

Eind van de middag kwamen Rob z'n vader en mijn moeder nog langs.

Geen kaarten in de kaartenbak van het AMC helaas, dus geen kaarten bij het bedje.

Vandaag kreeg Elynn 2 verschillende chemo en medicijnen tegen misselijkheid. Morgen krijgt ze er 3. Nog niet gespuugd dus hopen dat dit weer aanhoudt deze kuur en dat ze er weinig last van heeft.

Lekker vroeg op bed gelegd want ze was weer bekaf die lieverd.
Zit nu alleen in de speelkamer the voice kids te kijken. Daarna lekker naar bed. Morgen weer een lange dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten