In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zaterdag 17 maart 2012

We zijn weer in het ziekenhuis

Gister was het de laatste chemodag. Laatste spuit in d'r hoofd en nu, een dag later zijn we er weer.

Elynn heeft al een paar dagen last van kapotte billen en sinds 2 dagen hele dunne poep en elke luier zat wel vol. Het doet Elynn natuurlijk hardstikke pijn.

Ook met de medicatie begint ze weer te spugen. Rob heeft gelukkig een paar keer de sonde kunnen redden, maar onze kleed is weer vol gespuugd.

Gisteravond begon haar temperatuur al op te lopen. Elynn zit altijd rond de 36 graden. Gisteravond was die 37.9.

Ook woog ze in plaats van 14,5 kilo 's avonds 13,9. Ze begon dus van het poepen en spugen weer af te vallen.
Vanochtend was haar temp 38.1.

Omdat Rob het toch niet helemaal vertrouwde wilde hij overleg met het AMC. Die stuurde haar voor controle naar de eerste hulp in Tergooi zkhs. De temperatuur daar was 38.7. Bij 38.5 en in aplasie betekent dit sowieso opname en 5 dagen antibioticakuur.
Daar woog Elynn 13 kilo. Bloed geprikt en de arts daar overleg gehad met AMC. AMC zat vol. Alle boxen waren bezet, maar tergooi durfde het niet meer aan na vorige keer en wilde haar dus het liefst naar het AMC.

Gelukkig werden we later gebeld dat er een box vrij was gemaakt en dat we naar het AMC konden gaan.

Zaalarts langs geweest en Elynn oogt niet ziek, maar omdat er koorts is gemeten krijgt ze antibiotica. Ze willen liever het zeker voor het onzekere nemen.

Van de week kwamen buurtmeisjes bij aimée in de tuin spelen en op de trampoline vraagt Aimée aan het ene buurtmeisje waarom ze niet op school was. Ze zitten namelijk bij elkaar in de klas. Zegt het andere buurtmeisje ja ze heeft waterpokken op haar rug. Rob was ook in de tuin dus die dacht WAT. En hup hij liet iedereen vertrekken. Aimée super verdrietig want die was lekker aan het spelen.

Waterpokken kan Elynn echt zo ziek maken met complicaties e.d. dat we er zo bang voor zijn. Maar ja ook realiteit het is zo besmettelijk en voor dat de waterpokken zichtbaar zijn is het al besmettelijk. Dus de kans is aanwezig dat Aimée de waterpokken gaat krijgen en mogelijk dan ook Elynn besmet en Elynn is van de week ook met dat meisje in aanraking gekomen.

Dus Aimée mag ook niet nu naar het ziekenhuis omdat ze het onder de leden kan hebben. Dus ik zie me mooie meisje ook 5 dagen niet.
Hadden ze het nou allebei maar gehad hoefde we daar ons niet druk over maken, maar helaas.

Toen de eerste antibiotica werd aangehangen zag ik na een tijdje dat Elynn nogal rood werd. D'r wenkbrauwen en het hoofdje. Dus ik zei het nog tegen Rob. En ze begint te krabben op haar hoofdje tot bloedens aan toe.
Zuster erbij, die overleg met zaalarts en toen direct medicatie tegen de allergische reactie.

Ze ligt nu lekker te slapen.

2 opmerkingen:

  1. Het zit jullie wel tegen ,hopelijk zet de waterpokken niet door.
    gelukkig is elynn in het AMC in goede handen.
    heel veel sterkte .
    dikke kus voor jullie allemaal
    sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei de waterpokken, ook ik duim dat jullie kids het niet onder de leden hebben. Heel heel veel sterkte! Lfs daisy

    BeantwoordenVerwijderen