In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

woensdag 21 maart 2012

Laatste dag antibiotica

De laatste 2 dagen heeft Elynn antibiotica gekregen in het Tergooi ziekenhuis in Blaricum. We werden gister om 11 uur verwacht.

's ochtend had Elynn de sonde eruit gespuugd dus dat konden we dan mooi vragen of ze deze opnieuw erin wilde doen. Er moest dan wel eerst naar het bloed gekeken worden.

Oma Annie ging mee om ons gezelschap te houden.
We kwamen aan op B22 en Elynn werd al verwacht. De dokter en co kwamen vragen stellen. Hoe het gaat, welke medicijnen en voor interesse ook chemo etc. Zo hebben hun ook wat informatie in het dossier daar. Ik werd al helemaal zenuwachtig, want het leek net of we dan moesten overnachten. hahaha dat bleek gelukkig dus niet het geval.

De dokter werd gebeld. De pac was nog aangeprikt dus het was alleen maar aansluiten aan infuus. Antibiotica erin en een beetje naspoelen.

Het Lab was ook gebeld voor bloed. Dit waren bekenden. Elynn komt nu zo onderhand zo vaak. Toen ze de naam van Elynn hadden gezien hadden ze ook kadootjes meegenomen en Elynn is zo'n knappe meid dat ze niet meer hoeft te huilen.

Deze arts en verpleegkundige waren gelukkig kundig met de PAC en alles verliep zonder problemen.

Na de antibiotica was de uitslag van het bloed ook inmiddels aanwezig. Hb 5.6 en trombos 45.
Dus de sonde kon er zonder problemen in.

Elynn is wel nog steeds aan de diarree.

Vanochtend spuugde Elynn helaas weer de sonde eruit.

Vandaag laatste keer naar Tergooi. We mochten in dezelfde kamer als gister.


Elynn ging met de verpleegkundige de kinderarts bellen dat ze er was.

Er werd bloed uit de PAC gehaald voor weer bloedonderzoek ook voor AMC.
Daarna aansluiten aan de antibiotica.

Alles ging goed.


Bloedonderzoek was HB 5,2 en trombos 52. Dus die laatste is weer stijgende.
De kinderarts haalde nu de PAC naald eruit. Elynn vind dit het vervelendste omdat dan de pleister eraf gehaald wordt. Haar PAC ziet wel wat rood.

Daarna de sonde weer erin.

In dit ziekenhuis hebben ze niet de kralen voor de kralenketting, maar krijgen de kinderen een kadootje en dat vind Elynn natuurlijk ook hartstikke leuk.
Wel hou ik alles bij zodat wanneer we weer in het AMC komen de ketting wordt aangevuld.

Thuis Elynn weer de hele broek ondergepoept dus gelijk onder de douche. Elynn blij want ze heeft vanaf vrijdag niet meer mogen douchen.

Lekker de middag in de tuin gespeeld met zand. Wel weer veel gevallen. Van de glijbaan af, vingers tussen de deur door Aimée enz. en omdat ze zo laag in de bloedwaardes zit krijgt ze heel snel blauwe plekken.

'S middags belde het AMC de bloeduitslagen door. Vertelt dat we deze al wisten. Elynn zit diep in Aplasie. Nog even over de diarree en de PAC gehad. Zodra ze koorts krijgt of we het niet vertrouwen moeten we gelijk weer bellen.

Nou maar hopen dat dat niet hoeft en we nog even kunnen genieten thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten