In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

woensdag 2 oktober 2013

Spugen, spugen en nog eens spugen

Sinds zondag is Elynn aan het spugen. Zo goed als het tijdens de kuur ging zonder te spugen, moet ze nu echt wel een paar keer per dag spugen.

We zijn pas maandag starten met de sdd medicatie en ook hier moet ze 's middags van spugen. De sondepomp staat al lager en we spuiten elk uur water door de sonde.
Elynn wilt ook niks meer eten en drinken. Af en toen een hapje banaan, stukje worst of een slokje limonade, maar daar blijft het wel bij.

Moeilijk om haar zo te zien. Ook gaapt ze af en toe en zie je haar oogjes steeds vermoeiender worden Toch geeft ze zich niet over aan de slaap. Wat een bikkel is het toch.

Maandagmiddag is Elynn d'r juf nog even op bezoek geweest. Sinds dit jaar gaan ze alle leerlingen thuis bezoeken om te zien hoe de thuis situatie is, de slaapkamer er bijvoorbeeld uitziet en hoe het kind thuis is.

Dinsdagochtend kwam de schoolfotograaf. Ik wilde wel heel graag dat Elynn er ook op zou komen en ondanks dat Elynn nu niet naar school gaat zijn we 's ochtends toch heel even in de klas geweest. Ik mocht ook blijven en in de kring zitten. Leuk om Elynn zo te zien, maar ook hoe de kindjes op Elynn reageren en hoe lief de meeste zijn.

Nadat de pasfoto en de zusjesfoto waren gemaakt zijn we even naar huis gegaan om later weer terug te gaan voor de klassenfoto.

's middags begon Elynn weer te spugen en ook vannacht had ze haar hele bedje weer onder gespuugd. Helaas kwam ook de sonde door haar mond mee en moest ik die via haar neus eruit trekken.
Elynn mocht vanochtend pas om half 9 komen naar de afdeling voor een nieuwe sonde.
Ze gaan dan eerst bloedprikken en wachten op het bloedbeeld om te zien of er voldoende trombo's aanwezig zijn ivm inwendige bloedingen. Trombo's waren 39. Wanneer het onder de 20 is, krijgt Elynn eerst een transfusie van de witte bloedplaatjes voor de stolling van het bloed.

Na het plaatsen van de sonde heeft Rob haar de medicijnen van de ochtend gegeven in het ziekenhuis. Ook daarna moest ze weer spugen. Gelukkig bleef de sonde er wel in.

Elynn zit net pas in aplasie dus het diepe dal moet nog komen. De afgelopen dagen gaat het gelukkig wel goed met haar temperatuur en nog geen koorts gemeten. Wel hoop ik dat het spugen snel ophoudt.

Foto's van de afgelopen dagen


Vanmiddag met Aimée naar de boektour van Dierendorpje geweest. Een boek van Kim-lian en Gitte Spee.
Het leek mij een leuk uitje om met Aimée te doen, maar toen ik haar uit school haalde was ze bijna hysterisch dat ze niet wilde.
Uiteindelijk kwam ze tot bedaren en wilde ze wel fietsen. Het is ongeveer 8 kilometer fietsen naar Laren en we hebben er denk ik 40 minuten over gedaan. Zover had ze nog nooit gefietst dus was onwijs trots op Aimée.

We hoorde de klokken van de Sint Janbasiliek en we moesten naar het Brinkhuis daarnaast. Kwam er net een rouwstoet aan. Aimée vroeg er verder niks over en wilde gelijk het Brinkhuis binnen.

Algauw zagen we Kim-Lian en vroegen we of Aimée met haar op de foto mocht. Aimée kent haar van tv en van de musical Shrek dus dat was wel heel leuk om haar te ontmoeten. Aimée zei later: Volgend jaar wil ik een foto van Kim-Lian op mijn verjaardagstaart.

Kim-Lian en Gitte Spee kwamen uit hun boek Dierendorpje lezen en liedjes zingen. Daarna hebben het boek gekocht en laten signeren.

Op de terugweg naar huis zong Aimée de hele weg het liedje Dierendorpje.
Ook wilde ze zelf een boek gaan schrijven over een boom. Thuis begon ze er gelijk aan. Leuk om haar zo enthousiast te zien. Ook bleef ze het liedje zingen en bewegingen erbij bedenken.

Uiteindelijk toch een hele leuke middag geworden.

Morgen heb ik een dag training op mijn werk en past mijn moeder weer op de meiden. Hoop dat het morgen toch weer beter met Elynn gaat.

1 opmerking:

  1. je kan deze foto gebruiken,is hartstikke leuk.wel vervelend dat elynn zo moet spugen.
    knuffel voor jullie allemaal.
    sylvia

    BeantwoordenVerwijderen