In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 25 maart 2014

Dag 2

Gisteravond is Elynn toch een paar keer wakker geworden en wou ze niet verder slapen. Uiteindelijk gaat ze dan gelukkig toch wel.

Gister kreeg ik het bericht dat een vader van een medepatiënt weer de Alpe d'hueze gaat beklimmen voor kwf en dat hij ook voor Elynn fietst.
Wij hebben gelijk gedoneerd voor zijn initiatief, zouden jullie dit ook willen doen?
Het hoeft niet veel, maar elke euro is er toch 1!

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/petervroomans/peter-vroomans/doel.aspx

Vanochtend toch over 8 uur wakker geworden. We hebben ons aangekleed en ontbeten.  Elynn werd losgekoppeld van de infuuspaal, want om half 11 hadden we een afspraak bij de orthopedist/oogarts op de poli.

Het liep nogal uit. gelukkig had Elynn nog voldoende zin om de testjes te doen. Met de bril ziet ze links nu toch wel beter gelukkig.


Daarna moesten we nog op de oogarts wachten. Die ging nog in haar oog kijken hoe de oogzenuw van binnen eruit ziet. Dit zag er goed uit. Dus eigenlijk moet het goede oog afgeplakt worden om te zorgen dat haar slechte oog zich gaat corrigeren. Alleen in Elynn dr situatie krijgt ze al zoveel voor haar kiezen. Dus de pleisters zijn voorgeschreven en we gaan het gewoon proberen elke dag een uur. Gaat het goed dan is het mooi. Zo niet dan niet we gaan er geen drama van maken. Over 4 maanden moeten we terug komen.

We kwamen pas na 12 uur op de afdeling. Toen moest de chemo nog worden aangehangen Elynn werd op een gegeven moment gehaald voor de behandelkamer. De arts was er om de ommaya aan te prikken en chemo te geven. De arts begon 10cc hersenvocht uit de ommaya te halen en toen werd de chemo gecontroleerd. Dit bleek niet geheel duidelijk. Leek wel of de apotheek de hoeveelheden chemo en zout onjuist hadden. Het moest weer terug naar de apotheek. Maar ja het vocht was er wel al uit. Toen heeft de arts er 10 cc zout ingespoten om die onderdruk weer bij te vullen. Gelukkig niks bij Elynn gemerkt dat ze hoofdpijn van kreeg ofzo.

Om 3 uur kwam Youp van 't Hek op de gang georganiseerd door Gilat theater. Hij kwam uit 1 van zijn kinderboeken voorlezen. Elynn zei natuurlijk gelijk dat ze hem lief vond en met hem wilde knuffelen.
Ze vond het erg leuk, maar 3 hoofdstukken waren wel wat veel voor haar om aandachtig te luisteren. Na afloop is Elynn nog met Youp op de foto geweest.

Naomi die op zaterdag vrijwilligster was op de afdeling kwam nog gezellig even buurten  en haar prachtige zoon Tobey showen. Elynn houdt alleen niet van kindertjes die jonger zijn dan haar. Blijkbaar voelt het als of hun een bedreiging zijn ofzo. Maar mama vond het wel even fijn om zo'n klein baby'tje vast te mogen houden.

Elynn werd weer verwend door mede patiëntje Evi. Evi is sinds zondag opgenomen. Nog 10 weken behandeling en dan zit haar behandeling erop. Ze heeft dan 2 jaar chemo gehad. Nu ligt ze met pijn door bijwerkingen, waardoor haar alvleesklier steeds ontsteekt.
Elynn kreeg een mooie Peppa knuffel van haar en daar slaapt ze nu lekker mee. Ook Evi vindt het leuk om post te ontvangen!.

Rob is 's avonds nog langs gekomen en ook mijn moeder, zus en neefje.

Vandaag overdag lag er een kindje bij ons op de kamer, maar gelukkig mocht het kindje begin van de avond naar huis en hebben we fijn weer de kamer voor ons alleen deze nacht.
Weltrusten.

1 opmerking:

  1. Succes weer met de chemo dit keer. Hoop dat ze er een beetje "rustig"doorheen rolt. En wat een mooi initiatief van die vader dat hij ook voor Elynn gaat fietsen. Dat zegt volgens mij ook wat over jullie hoor, dat hij voor jullie doet. Geld is overgemaakt en ik hoop dat er velen volgen. Dikke knuffel voor Elynn. groetjes Connie

    BeantwoordenVerwijderen