In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zondag 30 maart 2014

Leuke dag!

Vandaag waren we mooi op tijd in het Amc. Helaas het is weekend en ondanks dat de chemo al op de afdeling lag, moesten we lang wachten. In het weekend is er namelijk maar 1 kinderarts en oncoloog voor het hele EKZ.

Gelukkig vermaakte Aimée zich met verven in de speelkamer en Elynn werd rondgereden door Britt, de zus van Evi.
Wij zaten gezellig met de ouders van Evi te wachten totdat de arts er was om Elynn de chemo in haar hoofd te geven.

Rond half 1 was het zover. Elynn mocht naar de behandelkamer. Ook Elynn dr oncoloog was erbij. Tussen het prikken door vertelde hij dat er inderdaad na deze kuur nog geen mri is en hij tussen de volgende chemokuur meer tijd er tussen wilt plannen. Die 3 extra dagen chemo wilt hij er weer van af halen.
We zien het allemaal wel. Nu eerst deze kuur maar afmaken en dan de aplasie periode weer door zien te komen. Daarna kunnen we focussen op de volgende chemokuur.

Toen we klaar waren, hebben we beneden nog lekker een ijsje gegeten en toen eerst richting huis gereden.

Vanmiddag werden de meiden verwacht op het cliniclown college. Ze hadden al post ontvangen met rode neuzen en filmpjes.
We zijn met zijn vieren gegaan. Ik had wel mijn bedenkingen, omdat Elynn niet zoveel geduld heeft en Aimée erg verlegen. We hadden al meerdere verhalen gehoord dus ik was erg benieuwd hoe de meiden het zouden vinden.

We kwamen aan bij een prachtige deur. Ik wilde eerst een foto en daar kwam al Maaike die van ons een foto maakte.

Er kwamen allemaal bellen uit de deur en Aimée durfde wel aan te bellen. Nog meer bellen en toen was daar de conciërge Mathilda.

De deur ging open en we kwamen in de winkel. De conciërge stelde zich voor en even later ging de telefoon over. Het was de directeur. Die zou een clown sturen om ons rond te leiden in het cliniclown college.

Clown Gigi kwam en nadat iedereen een naam sticker had begon de rondleiding. Elynn wilde algauw in de rolstoel en ze schrok al van de klok die muziek maakte. Ook de spiegel was niet zo'n succes voor Elynn. Aimée vond het prachtig.
Aimée en clown Gigi stonden achter de spiegel.

Ze paste gelijk ook de rondleiding aan op Elynn en gingen we gelijk door naar de keuken. Aimée keek haar ogen uit en al die laadjes. Het limonade inschenken vond ze geweldig. Wat lag Aimée in een deuk.


Daarna zijn we naar de kamer van de directeur gegaan. Het leek wel een tent met in het midden een piste. Allemaal muziek instrumenten en verkleedkleding. We hebben een optocht gelopen en een groepsfoto gemaakt.


Daarna zijn we nog naar boven gegaan en hebben we daar pannenkoeken gegeten. Aimée heeft zelfs geholpen met bakken.
En toen zat de rondleiding en het bezoek erop. We hebben ze bedankt en gedag gezegd en toen zijn we op de terugweg nog even op bezoek geweest bij opa en oma.

Een erg leuke middag en wat is de cliniclown toch een super goede stichting. Zij weten de kinderen echt aan het lachen te maken en even het ziekenhuis en het ziek zijn te vergeten. Ook papa en mama keken hun ogen uit en hebben ons vermaakt.

Morgen de laatste keer voor chemo naar het Amc en dan zit deze kuur er weer op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten