In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 21 mei 2015

Elynn-Olijf

Ik had al heel lang het idee om voor Elynn een olijfboom te planten.

Deze boom is o.a. het symbool  van eeuwig leven en kan meer dan 1.000 jaar oud worden!

Elynn heeft dit helaas verre van gehaald, maar ik vind dat zij zeker "eeuwig" in onze herinneringen zal bestaan! Écht toeval (of moest zo zijn?) dat ik, samen met haar vader, deze boom  (die ik dát moment niet kon weerstaan bij een bezoek aan tuincentrum Overvecht) op haar sterfdag heb geplant.

Wij, Rini en ik, zijn in ieder geval heel blij met deze "Elynn-Olijf" en zullen voortdurend aan haar denken wanneer wij hem zien, jaar in jaar uit. Wij zullen goed voor hem zorgen!Hierbij een aantal symbolen die aan deze boom worden toegeschreven, welke ik van internet heb geplukt.

Olijfboom bij overlijden  Steeds meer nabestaanden plaatsen op het kerkhof naast de grafsteen een olijfboom als teken van liefde en trouw. Dit geeft een extra dimensie aan de verbondenheid.  Ook zien wij een toenemende trend in het gebruiken van de as van dierbaren - na crematie - in de grond onder een olijfboom.

De olijfboom staat symbool voor vrede, liefde en trouw. De olijf is een oersterke boom.
Elynn was ook oersterk!  Er is geen kind in de wereld geweest die deze ziekte zo lang heeft kunnen overwinnen, maar helaas ten slotte toch moest toegeven.

In de Bijbel kennen we het verhaal van Noach die na de zondvloed eerst twee keer een raaf uitzond om te zien of het land al weer drooggevallen was, maar beide keren kwam het dier terug, omdat er geen plek was om zijn pootjes op neer te zetten. De derde keer stuurde hij er een duif op uit en deze kwam terug met een olijftakje in de bek. De ramp was voorbij: er was weer nieuw leven aan het groeien. Dit is tot in onze dagen een wijdverbreid symbool van vrede en nieuw leven.
Ook voor Elynn is er een nieuw leven begonnen. In welke vorm kan ik niet zeggen, maar één ding is zeker: haar spirituele kracht zal nooit uitgeblust zijn en wordt bewaard bij haar Schepper! De Bijbel spreekt overigens van een "wederopstanding", na Armageddon, waarbij geliefden weer met elkaar worden verenigd. 

Vanwege de symboliek van olijfbomen (vrede, liefde en trouw) leent de olijfboom zich bij uitstek als geschenk bij geboorten, huwelijk of andere gelegenheden.  Ook als aandenken bij overlijden heeft een olijfboom een fantastische betekenis.

Het ga je goed!

Opa Pascal.

2 opmerkingen:

 1. Wat een bijzonder verhaal en wat een ontzettend mooi eerbetoon aan uw kleindochtertje.
  Prachtig geschreven en vol liefde, wat bent u een geweldige opa.
  Deze boom, houdt Elynn levend,zichtbaar en tastbaar en hij groeit door voor haar en voor jullie allemaal. Heel mooi en bijzonder.
  Ook voor u Opa Pascal, heel veel sterkte xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi geschreven. Ook u heel veel sterkte. Dat de boom mooi zal groeien als herinnering aan Elynn.

  BeantwoordenVerwijderen