In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

maandag 18 mei 2015

Het afscheid van Elynn 8 mei 2015

Dan is toch de dag van het afscheid aangekomen. Wat is de week snel omgegaan.

Wat een zware dag zal dit gaan worden. Allemaal laatste keren met Elynn erbij en haar bij het crematorium moeten achterlaten.

Het was fijn dat de uitvaart pas om 17:00 uur was. Nu hebben we de ochtend rustig aan gedaan.
Ik heb veel bij Elynn gezeten.

Rob en ik waren ontzettend zenuwachtig en zeiden tegen elkaar was de dag maar voorbij. We zagen allebei zo op tegen het afscheid.
Maar ook dit kunnen we samen. We hebben de afgelopen 3 en een half jaar zoveel moeilijke momenten beleeft en ook dat konden we samen aan. Voor Elynn en voor ons zou het een mooi afscheid worden.

Ik hou er niet van om te praten en al helemaal niet over mijn gevoelens. Zeker niet als het te emotioneel wordt en in het openbaar. Ik had mijn woordje tijdens de uitvaart al in februari geschreven. Die nacht ademde Elynn heel raar en ik had het gevoel dat het weleens slechter met haar zou gaan. Ik kon er niet van slapen en heb toen midden in de nacht geschreven over Elynn. Later heb ik de tekst wel iets aangepast, maar niet hard op geoefend.

In de middag kwam de familie en mijn vriendinnen. De fotograaf kwam en de uitvaartverzorger.
Om half 4 moest Elynn naar beneden komen. Eerst haar kistje naar beneden en daarna heeft Rob haar naar beneden gedragen en in het kistje gelegd. Een moeilijk moment voor hem en met knikkende knieën kwam Rob de trap af.

We hebben haar toegedekt in haar eigen Peppa Pig dekbed en met een paar Peppa Pig knuffels, wat tekeningen, chocola van Evi en een foto van ons vier.

Toen was het tijd om de kist te sluiten. De laatste keer dat we Elynn zouden zien. Een laatste glimp en een laatste aanraking. Samen met Aimée en Rob hebben we de knoppen dichtgedraaid.


De rouwauto was inmiddels ook achter gearriveerd en hebben ze de kist in de auto getild. Vanuit achter zijn wij met z'n allen achter de auto naar voren gelopen. Dit vond ik een bijzonder moment.

De laatste keer Elynn bij ons huis, een laatste keer door onze straat en daar gingen we in een stoet richting crematorium Den en Rust.


Het voelde zo onwerkelijk achter Elynn aan te rijden.

Daar aangekomen moesten we heel even wachten. Er werden ballonnen uitgedeeld aan de mensen en toen iedereen klaar stond konden we doorrijden en de auto's parkeren. Daarna werd Elynn uit de auto getild. Ik heb het over Elynn, maar het is natuurlijk de kist met Elynn er in.

Ook wij kregen ballonnen en Aimée en Amber lazen het gedichtje Hallo Ballon voor. Daarna telde Aimée af en werden de ballen losgelaten. Wat deden Aimée en Amber het goed en wat een prachtig gezicht alle ballonnen in de lucht.Daarna zijn wij achter de kist aangelopen de aula binnen. De deuren werden nog even gesloten zodat we Elynn mooi konden neerzetten met de bloemen en knuffels.
Toen werd het eerste nummer "Zo stil" gestart gezongen door Jim Bakkum en kwamen de rest van de mensen de aula binnen.
Na het welkoms woord en de woorden van de uitvaartverzorger heeft Aimée de kaarsjes bij Elynn aangestoken.


Toen was het moment daar dat ik ging spreken. Samen met Rob en ook even Aimée aan mijn zij om mij te ondersteunen. Het was fijn dat ik dit kon doen voor Elynn. Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, maar voor Elynn deed ik alles en dit hoorde daar zeker bij. Nu kon ik nog over mijn mooie meisje spreken en vertellen tegen iedereen dat we zo trots op haar zijn. Dat Elynn zo dapper,sterk en lief was en dat wij haar zo ontzettend zullen gaan missen.Hierna kwam het prachtige nummer van Bart Bosch met Ik vind jou zo lief. Ben zo blij dat ik dit nummer gevonden heb en zo toepasselijk voor ons en Elynn.

Na het nummer heeft mijn vriendin Jacqueline gesproken en toen kwam er een diavoorstelling met het nummer van Kim Lian "Dit pakt niemand ons meer af"

De vader van Robin, lotgenootje uit het Amc die afgelopen januari is overleden sprak daarna en de directeur van Elynn haar school.

Het nummer van Marco Borsato en zijn dochter Jada "Samen voor altijd"werd vervolgens gedraaid.

Opa Pascal heeft mooi over Elynn verteld hoe ze was en wat ze deed. Mooi om te horen met een traan en een lach.

Daarna weer het woord aan de uitvaartverzorger en toen iedereen langs de kist liep was er nog de nummers van Jan Smit met "Je naam in de sterren" en het allerlaatste liedje was van Marco Borsato met "Slaap zacht".

Ik ben helemaal niet bijgelovig, maar toen de dienst afgelopen was en iedereen langs liep had ik mijn zonnebril op en de tranen bleven lopen, Tot op een gegeven moment er een knoopje viel op de grond. Rob zag het, Aimée zag het. Het was van mijn drukknoop armband. Er zaten 3 drukknopen met foto op. 1 foto van Aimée en Elynn samen, 1 met de tekst "Jij bent lief"en 1 van Elynn en die van Elynn was gevallen. Was dit toeval of was dit Elynn. We zullen het nooit weten, maar ik vond het mooi en erg toevallig.

En toen was de taak als ons als ouders en zus om afscheid te nemen van Elynn en haar in de aula te moeten achterlaten. Dag lieve Elynn. Wij vinden jou zo lief en wat zullen wij jou zo ontzettend veel missen.
Dag lieverd. Ik hoop dat we ooit weer samen zullen zijn.


Daarna hebben we met iedereen een drankje gedaan en om 19:00 uur moesten we het crematorium verlaten.


Met de opa's en oma's zijn wij met Aimée nog uit eten geweest om de dag af te sluiten samen en konden we terugkijken op een mooi en waardig afscheid en ondanks dat we er tegen op zagen kunnen we er met een goed gevoel op terug kijken.


24 opmerkingen:

 1. Wat een mooi afscheid heeft Elynn gekregen. Heel veel kracht gewenst. Xxx Edith.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi en waardig afscheid. Knap van je en ook heel goed dat je het opschrijft, moeilijk dat je het daardoor nog een keer beleeft, maar herinneringen zijn zo dierbaar. En jullie hebben het heel mooi gedaan met heel veel liefde.
  Heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel respect voor hoe jullie hier mee omgaan. Veel sterkte gewenst. B oskam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super mooi afscheid voor een super mooi dapper lief meisje. Ik lees je verhaal en heb het gevoel dat ik er bij was. Tranen stromen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig en krachtig hoe jullie dit allemaal hebben gedaan en doorstaan....
  Mijn bewondering voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat prachtig en krachtig hoe jullie dit allemaal hebben gedaan en doorstaan....
  Mijn bewondering voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi, Elynn heeft van jullie gekregen wat ze verdiend heeft, goede zorg van jullie, een fijn thuis en nu een heel mooi afscheid.
  Ik hoop dat jullie samen verder gaan met veel mooie herinneringen aan Elynn, samen praten, samen lachen en samen huilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi afscheid hebben jullie haar gegevens en de foto's erbij zijn erg indrukwekkend. Heel veel repect voor jullie . # Elynn ik vind je lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elynn is lief. Voor altijd. Pijnlijk prachtig. Heike

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Elynn zou trots op jullie zijn geweest. Een mooi waardig afscheid van jullie lieven meid. Respect voor jullie als gezin. Heel veel sterkte gewenst.💋

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Elynn zou trots op jullie zijn geweest. Een mooi waardig afscheid van jullie lieven meid. Respect voor jullie als gezin. Heel veel sterkte gewenst.💋

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super mooi gedaan oh wat is dit moeilijk om te lezen. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Rob en Chantal, wat mooi dat je dit opschrijft en wil delen met iedereen die dit leest. Zo mag iedereen ook een beetje bij het afscheid van Elynn zijn. Fijn dat we zo afscheid van haar mogen nemen. Wat hebben jullie het mooi gedaan. En ja, jullie zien elkaar terug.....elke seconde is er nu een dichterbij haar.
  Ik denk nog vaak aan Elynn, rondjes rijdend op de gang van afdeling dolfijn in het wkz. De eerste week van de meest bizarre periode uit ons leven.
  Het afscheid nemen is gebeurd maar afsluiten kan niet. Heel veel sterkte met het vinden van een nieuw evenwicht. Ik kan de aanknop soms nog steeds niet vinden maar het gaat steeds beter. Gun jullie zelf alle tijd om te helen. Het lukt het ons nog het best als we naar Luke kijken. Jullie hebben Aimee, zo'n schat van een grote zus, dat al ze altijd blijven. Heel veel liefs van Hans, Carla en Luke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een mooier afscheid had Elynn niet kunnen krijgen. Vol warmte en liefde, hoe kan het ook anders. Wat zijn jullie sterk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve familie. Diepe buiging voor jullie! Diep respect! Wat mooi en dapper dat jullie alles met"ons" Willen delen! Niemand kan jullie lieve meisje teruggeven. Maar we kunnen wel laten weten: we denken aan jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig en waardig afscheid! Jullie zijn voor mij een voorbeeld hoe een familie moet functioneren in zware tijden. Diepe buiging en diep, diep respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. lieve Familie.Tranen lopen over mijn Wangen dit te mogen lezen doet pijn .ook was ik er niet bij het voelt als of ik dit klein Prinsesje ken .Door de Blog te volgen trekt het mij elk keer hier weer naar toe .1000 kusjes naar de Hemel voor jullie Meisje .Respect voor jullie en veel kracht en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een respectvol en warm afscheid. En dat verdient jullie poppetje ook..! heel veel sterkte, het moet allemaal zo stil en onwerkelijk zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve familie, moeilijk om te zien, maar een 'mooi' afscheid van Elynn. Het is verschrikkelijk moeilijk om dit te dragen, al die pijn die je voelt. Een groot gat in je hart, net als wij. Die herinneringen zijn natuurlijk prachtig, maar dat wil je eigenlijk niet, je wil gewoon thuiskomen en dat Elynn op de bank zit en doorgaan met je leven. Vreselijk dat je dit als mens moet meemaken en dragen. Ik kan alleen maar zeggen, laat alles op je afkomen, doe niks wat je niet wilt en volg je gevoel hoe je je op dat moment voelt. Misschien een weekje weg om even uit te 'blazen'. Een lieve groet. Suzanne Wouters

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waardig afscheid,
  lief gezin,
  Elynn is lief,
  toen viel het knoopje,
  jullie zijn lief !
  Heel veel sterkte.
  Liefs, een mama uit Brabant.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooi elynn waardig afscheid. Tihdens t lezen rollen ook bij de tranen over mijn wangen. Wat een mooi dapper meisje was/is jullie elynn. Steekte vor de komende periode en alle moeilijk 1e keren. In gedachten bij jullie.


  Patricia veth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een mooi afscheid voor jullie dappere elynn

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Willemijn Aerts19 mei 2015 om 22:08

  Wat een warm afscheid heeft Elynn gehad ,omringd met zoveel liefde door jullie !
  Heel veel respect voor de manier waarop jij dit deelt Chantal en ondanks dat ik niet bij de crematie was zijn jullie de hele dag geen moment uit mijn gedachten geweest ,en nu bij het zien van de foto's van het afscheid beleef ik het toch mee, Het moment dat iedereen achter de auto liep met jullie dappere meisje er in en het moment de auto met Elynn voor de laatste keer de straat uitreed was ook voor ons heel emotioneel ,kippenvel en tranen in mijn ogen. Heel veel kracht de komende tijd en Elynn zal altijd in mijn gedachten blijven als een dappere kanjer die mij geraakt heeft met dat ene onuitwisbare zinnetje "Jij bent lief ".

  De hemel heeft er een heel lief engeltje bij , die zeker haar aanwezigheid zal blijven laten voelen aan jullie , door kleine bijzondere momenten zoals bij het vallen van haar fotootje tijdens de crematieplechtigheid !

  Lieve groeten Willemijn  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooi afscheid van Elynn, en goed dat jullie Aimee er in betrokken hebben. Ze heeft goed haar best gedaan.. Ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen