In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

woensdag 14 augustus 2013

Dag 2

Gisteravond heeft Elynn toch weer koorts gekregen. De eerste keer was het 38.8. De vpk ging wel de kinderarts op de hoogte stellen, maar zolang het met Elynn goed zou blijven gaan werd er niks gedaan. Net voor de nachtdienst zou komen werd er nogmaals getemperatuurd en toen bleek het 39.9 te zijn.

Kinderarts is nog langs geweest, maar Elynn lag zo lief te slapen dat ze haar niet wakker wilde maken. Wel werd er een bloedkweek afgenomen om te kijken of de koorts misschien toch door een bacterie zo hoog is.

Elynn was om 2 uur 's nachts klaar wakker en wilde tv kijken. Om onze buren niet wakker te maken, maar de tv voor Elynn aangezet met hoofdtelefoon op en ben ik zelf weer in bed gestapt.
Elynn heeft op een gegeven moment de tv zelf uitgezet en is weer gaan slapen. Ik werd toen daar wakker van en gekeken of ze alles goed uit had gedaan en de hoofdtelefoon goed had afgedaan.
Om 6 uur begon ze weer dat ze tv wilde kijken en weer de tv voor haar aangedaan.
Uiteindelijk is ze toch weer in slaap gevallen en werden we over 8 uur wakker.

Elynn wilde rondjes lopen en dat leek mij een goed idee om de buren nog steeds niet wakker te maken. Toen het ontbijt gebracht werd zijn we de kamer weer opgegaan en heeft ze wat gegeten.

De koorts is gelukkig weer gezakt. Om 10 uur is Elynn moe en wilt ze gaan slapen.
Uiteindelijk valt ze ook in slaap en wordt de eerste chemo aangehangen.
Ze slaapt uiteindelijk tot een uur of 1 en de chemo zit er inmiddels ook in.

Het is al weer tijd voor de 2e chemo en ook voor de chemo in dr hoofd.
De assistent vpk komt nog even vertellen dat ze gaan kijken waar die koorts vandaan komt. Ze denkt misschien aan een bacterie op de PAC, omdat ze binnen 24 uur na aanprikken koorts krijgt. Maar aan de andere kant heeft ze het niet bij de MRI toen ze onder narcose ging koorts gekregen. Misschien moet haar lichaam gewoon weer wennen aan de chemo. We zullen het wel te horen krijgen als er wat moet gebeuren.

We lopen heel veel rondjes over de gang. Tenminste ik loop en Elynn staat op een plank op de infuuspaal. Zo wordt ze heerlijk rond gereden.
De meeste vpk kennen Elynn nog wel van het begin. Elynn kon de hele dag rondjes rennen vanaf 's morgens vroeg en dan papa of mama er heel hard achteraan rennen met de infuuspaal.
Elynn redt nu geeneens meer 1 rondje en ze loopt te wankelen en valt veel. ROTCHEMO.

Ze heeft nu wel de driewieler ontdekt daar wilt ze ook nog wel op fietsen. Hier houdt ze het wat langer op vol.

Aimée komt langs met oma en opa en neefje Thijs en Aimée blijft en gaat later met papa mee terug.

Annemiek komt langs om de kralenketting bij te werken. De kralenketting wordt maar langer en langer en wat een verhaal is het al. Zoveel kralen, maar dus ook zoveel dingen die in haar korte leventje al zijn gebeurd en nog steeds moeten gebeuren, want haar verhaal is nog niet afgelopen.

Na het avond eten gaat Rob en Aimée naar huis.

Evi komt nog langs met een cadeautje. Evi heeft dit jaar al zoveel tijd op de afdeling moeten doorbrengen door complicaties en bijwerkingen van de chemo en zondag wordt zij 7 jaar. Waarschijnlijk viert ze dus haar 7e verjaardag in het AMC. Ze gaat uitdelen op de afdeling en brengt nu alvast voor Aimée en Elynn het cadeautje, omdat zondag wij er niet meer zijn.

Mijn vriendinnen komen gezellig nog even een bakkie doen en dan is het echt tijd voor Elynn om te slapen.
Gelukkig hebben we de kamer inmiddels voor ons zelf. De buren mochten lekker vanmiddag weg.
Dus vannacht slaap ik gelukkig niet meer in de kast.

kamerbordje van Elynn dr kamer. Natuurlijk Peppa Pig!
Helaas slaapt Elynn nog steeds niet en ligt nog lekker even tv te kijken. Toch te lang geslapen vanmorgen. Nu maar hopen dat ze morgenochtend wat langer blijft liggen.

2 opmerkingen:

  1. Ben stil van de foto met de Kanjerketting.... Wat moet jullie meisje een hoop doormaken zeg! Ik heb heel erg veel respect voor jullie allemaal!!!
    Een stille meelezer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar blijft t volgende blog! Ik denk veel aan jullie xx liefs Charlotte van dijk

    BeantwoordenVerwijderen