In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 10 januari 2014

Weer thuis

We zijn weer thuis.

Gister na de operatie vertelde de neurochirurg al dat we de volgende dag naar huis mochten. We waren nogal verbaasd. We hadden ons natuurlijk ingesteld op opname ic en paar dagen bijkomen op de afdeling. Doordat de operatie helaas niet gelopen is zoals was gehoopt ziet de neurochirurg geen noodzaak Elynn in het ziekenhuis te houden.

Met Elynn gaat het gewoon weer goed. Ze is lekker haar zelf en is niet misselijk en geeft geen pijn aan. Wel is 's ochtends koorts gemeten, maar gelukkig daarna niet meer.

De maatschappelijk werkster is nog even lang geweest om bij te praten. Iedereen op de oncologieafdeling was al op de hoogte van Elynn en we werden steeds aangesproken. Rob en ik zijn er best nuchter over. Natuurlijk hadden we gehoopt dat er tumorweefsel was afgenomen, maar we wisten dat die heel erg moeilijk zou zijn. Voor ons is het nu veel spannender hoe nu verder.

Elynn wilde al lekker uit bed en rondjes over de afdeling in de rolstoel. Ze heeft lekker gestickerd en de afgelopen dagen weer heel veel kaartjes mogen ontvangen.

We moesten voordat we weg mochten en zelf ook wilde, eerst nog de assistent van de neurochirurg afwachten en we wilde onze oncoloog nog spreken.
De oncoloog was erg verbaasd dat we al weg mochten dus het duurde even voordat hij kwam. Hij wilde natuurlijk het e.e.a. al geregeld hebben.

De oncoloog vindt Elynn een wondertje dat ze er nog steeds is. Het zou dan ook mooi zijn als hij het tot een goed einde kan brengen. Tja dat zouden wij ook niets liever willen.

Woensdag staat de nieuwe chemokuur gepland. Maandag belt hij, omdat hij nog gaat bespreken of de rug eventueel nu al bestraald kan worden naast de chemo.
Wel is het spannend of het hersenvocht nog steeds schoon is. Als blijkt dat de kanker ook daar in zit dan zal er een heel ander gesprek volgen waarschijnlijk.

Dus voor nu lekker naar huis en het blijft dus nog even spannend of het hersenvocht nog schoon is en natuurlijk dat de chemo/ bestraling gaat aanslaan.

Na al het slechte nieuws dat we hebben gehad, mag nu ook voor Elynn weer iets positiefs gebeuren. Laat Elynn mooi dat wondertje blijven!!

Het is heerlijk weer thuis met zijn vieren. We hebben Aimée gemist.
En thuis kunnen we onze moeheid en ook de spanning eruit laten komen, want ookal houden we ons voor de buitenwereld groot. Dit hakt er natuurlijk wel weer in.


5 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte en kracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wij hopen dat er na zo veel slecht nieuws weer positief nieuws mag komen!
    Jullie zijn ijzersterke kanjers!!!
    In ieder geval een heel fijn weekend samen met jullie lieve meisjes,en geniet van elkaar!

    Liefs Willemijn en Jan Aerts

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natuurlijk is het allemaal erg verdrietig en teleurstellend. En hartstikke spannend, dat doet natuurlijk veel met jullie. Sterk zijn is mooi maar dat betekent ook dat je je emoties laat zien en dat mag! Heel veel sterkte lieve mensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met veel bewondering heb ik jullie blog gelezen! Geniet van het samen thuis zijn!
    Veel liefs van Babette (de moeder van Britt van F8)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke foto, Elynn...ik zie dat de stickers zijn aangekomen!!! Veel plak-plezier lieve Elynn!!! Als het goed is heeft je grote zus ook zo'n envelop ontvangen, ik had hem namelijk ook naar het ziekenhuis gestuurd...

    Lieve groetjes,
    Esther uit Numansdorp

    BeantwoordenVerwijderen