In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 17 april 2012

Lange dag vandaag

Gisteravond voordat ik naar bed ging ben ik nog even bij Elynn wezen kijken. De plakkers van de sonde waren van haar wang af en de sonde zat veel te ver uit haar neus. Rob nog even naar gekeken maar het was niet meer te redden dus de sonde eruit gehaald.

Gister waren haar trombo's 32. Daarom vanochtend AMC gebeld of ik eerst bloed moest prikken. Zij nam contact op met het Tergooi ziekenhuis en daar konden we om 11 uur terecht op de kinderafdeling. Gelukkig wilde mijn moeder mee om ons gezelschap te houden.

Toen we aankwamen moesten we naar de dagafdeling. Hij vroeg of we al bloed hadden geprikt en dit was ons niet vermeld dus ook nog niet gedaan. Het was nog even een geregel want Elynn is in aplasie en mag niet met andere kindjes op een kamer en moet eigenlijk in isolatie.

Algauw kwam het lab eraan om Elynn te prikken. Een vingerprikje. Elynn vraagt altijd een pleister om in haar handje vast te houden en ze weet dat ze dan ook stickers krijgt en soms ook een kadootje dus dat was ook natuurlijk gelijk waar ze om vroeg.

Daarna was het wachten op de uitslag. Die was er na ongeveer een uur. HB 5,2 en Trombos 19.
De arts ging contact met AMC opnemen voor overleg en kwam later vertellen dat Elynn een transfusie van de witte bloedplaatjes (trombos) zou krijgen omdat het minder dan 20 is.

Het moest nog besteld worden bij het Lab. Om 1 uur werd doorgegeven dat het er om 4 uur zou zijn en dat we wel even naar huis konden gaan.

Alleen was Elynn net in slaap gevallen. Ze was zo moe en was met haar kin op de leuning van de stoel gevallen dat ze was gaan slapen en ik haar niet wilde wakker maken.

Rob zou eerder van het werk komen om Aimée van school te halen. Mijn moeder en ik hebben een spelletje gedaan en gewordfeud, maar zaten er beide met onze hoofd niet zo bij.

Om half 3 moesten we naar de andere kinderafdeling waar Elynn op een box kwam te liggen.

Rond kwart over 4 werd Elynn door de kinderarts aangeprikt en werd de trombos aangehangen. Alles ging goed en Elynn moest bij het aanprikken niet huilen. De trombos zouden er in een uur inlopen.
Elynn heeft lekker getekend en tv gekeken, met oma liedjes gezongen en een lekker ijsje gegeten.
Na een half uur mocht de sonde er weer in geplaatst worden. Elynn is zo'n grote meid en laat het gelukkig erg goed toe.

Rond kwart over 5 waren de trombo's ingelopen. Toen nog een half uur spoelen en kwam de kinderarts de naald er weer uit halen. Ook dit ging weer helemaal goed.

Elynn mocht nog een kadootje uitkiezen (autootjes) en toen eindelijk naar huis. Was me een lang dagje ziekenhuis weer.

Elynn heeft weer veel kralen verdiend vandaag.
Bloedprikken
Verwijderen pleister
Aanprikken lijn (pac)
Transfusie
Sonde
Verwijderen pleister

Snel Oma thuis afgezet en toen lekker naar huis. Rob en Aimée zaten ons al voor het raam op te wachten. En was het eten al klaar en konden we gelijk aanvallen.

Aimée had van de buurvrouw een mand vol met mini's van de AH gekregen en was daar helemaal blij mee. D'r winkeltje wordt zo aardig gevuld. Echt zo lief van de buurvrouw dat ze altijd zo aan de meisjes denkt.

Nou nu even geen ziekenhuis voor ons alsjeblieft. Volgende week dinsdag pas hopelijk.

Hoop dus morgen op een gezellige middag met mijn grote meid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten