In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 4 juli 2013

dag 3

Elynn is weer voor 8 uur wakker. We kleden ons aan en blijven een beetje in de kamer hangen. Dan zie ik oma Rini aankomen.

Vandaag blijft oma Rini bij Elynn, zodat ik een paar uurtjes naar mijn werk kan. Het duurt even voordat ik uiteindelijk weg ben. Elynn wordt vandaag ook weer in haar vinger geprikt om bloed af te nemen. Elynn had geluk vandaag, want die mevrouw was niet zo handig en liet een kaart en stickers vallen. Deze mocht ze niet meer aan andere kindjes geven en mocht Elynn ze houden. Ach af en toe mag ze ook wel wat geluk hebben.

In Tergooi zijn ze nu trouwens ook aan het bezuinigen. In plaats van een velletje stickers na het prikken krijgt Elynn nu soms maar 1 stickers. Dat is dan weer even wennen voor Elynn, want tja 1 sticker is zeker niet genoeg voor Elynn. Vandaag dus ze dus meer geluk.

Het was maar goed dat ik er vandaag niet was. Toen ik 's middags weer op de afdeling kwam hoorde ik Elynn al gillen. Het ging vandaag allemaal niet zo lekker met Elynn en ze was niet zo in haar hum.

Een aantal keren gevallen en gestoten. Niet luisteren naar oma en gewoon doorlopen, zodat het infuuslijntje breekt met chemo erin. Gelijk moest de hele speelkamer ontruimd worden.
Ze had geen geduld, chagerijnig en was veel aan het schreeuwen. Een mindere dag dus, maar ja Elynn kan ook niet de hele tijd het vrolijke meisje zijn die ze is.

Vandaag ook een kamergenootje erbij gekregen dus deze laatste nacht moeten we de kamer delen. Gelukkig maakt het Elynn niet zoveel uit en vindt ze het wel gezellig.

Elynn mag gelukkig weer even los van het infuus en gaan we met oma even naar beneden en naar buiten. Bij de AH in het Amc is ze aan het drammen dat ze wat wilt en valt en stoot haar hoofd. Er zit een vrouw op het plein en wanneer we afgerekend hebben loopt Elynn naar haar toe en vertelt dat ze is gevallen en dat ze een kusje wilt. Even knuffelen en dan gaan we weer terug naar de afdeling.

Na het avondeten gaat oma weg.

De dokter komt nog even langs. Gisteren is er urine opgevangen en er kwam iets uit de kweek. Hij was positief. Elynn draagt een E coli bacterie mee in haar darmen, maar nu heeft ze dus daardoor een urineweginfectie gekregen. 7 dagen aan de antibiotica die morgen gaat starten. Gelukkig een kuur die gewoon oraal ingenomen moet worden en daarna moeten we toch weer over op colistine.

In het begin heeft Elynn deze ook gekregen en zodra deze in haar sonde gespoten werd begon ze al te spugen. Hierdoor heeft ze zoveel gespuugd en was het gewoon niet meer leuk om haar medicijnen te geven. Vaak kwam dan de sonde er ook gelijk weer uit en konden we weer de thuiszorg bellen of als ze diep in aplasie was moesten we eerst naar de spoedeisende hulp.

Tja de E coli bacterie draagt ze nu zolang al bij zich en hij moet gewoon nu eens uitgeroeid worden en dat kan alleen met colistine. Dus we gaan het gewoon weer proberen. Als het echt te erg wordt dan moet er maar een andere oplossing worden gevonden, maar misschien gaat het nu wel goed. We zullen het wel zien.

Ik kreeg net een foto van Rob gestuurd dat Aimée en hij lekker aan het bubbelen waren in de spa die Rob gekocht had. Hij wilde er zo graag 1 dus toch maar gekocht. Nu nog even lekker het water opwarmen en dan kan ik er morgen ook lekker in als we terugkomen uit het ziekenhuis.

Alleen zielig voor Elynn, want die heeft morgen nog de infuusnaald in de PAC zitten en mag daarmee niet in bad. Dus dat doen we het wel als ze op bed ligt.


Nog 1 nachtje in het ziekenhuis slapen. Morgen als de chemo er in zit lekker naar huis. Zaterdag komen we weer terug in dagbehandeling voor de laatste chemo's en dan is deze kuur klaar.

Elynn is nog niet moe. Ze is nog even lekker tv aan het kijken.

Morgenochtend vroeg komen Rob en Aimée naar ons toe. Aimée heeft al lekker zomervakantie.
Nu hopen op een mooie zomer en dat we misschien toch nog zelf even een korte vakantie weg kunnen. Ik hoop het, zou erg fijn zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten