In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 2 juli 2013

Kuur 20 gestart

Vanmorgen mochten we ons weer melden op f8 Zuid van het Amc. Als we binnen komen melden we ons bij de secretaresse en mogen naar een 2 persoonkamer waar al een kindje in zit. Ik pak de post en we gaan de afdeling op. Elynn wil gelijk naar de speelkamer.

Elynn weer iedereen gedag zeggen. Ze heeft haar bril op en niemand heeft het nog gezien, maar alleen maar positieve reacties gekregen.

Bij de post zitten ook veel stickers. Elynn is er erg blij mee en is druk stickers aan het plakken geweest vandaag. Bedankt daarvoor.

Elynn wordt op haar kamer nagekeken door de dokter en als ze is goed gekeurd gaan we naar de behandelkamer en krijgt Elynn chemo via haar hoofd ingespoten.
Rob was oplettend vandaag, want de arts haalde maar 5ml hersenvocht uit haar hoofd terwijl ze wel 12 ml krijgt ingespoten. Als Rob er niks van zei was er zo'n druk in haar hoofd gekomen dat ze waarschijnlijk ontzettende hoofdpijn ervan zou krijgen.
Na de prik wordt Elynn wel altijd moe, maar hebben nooit het idee gehad dat ze er hoofdpijn van krijgt. Elynn zegt helaas ook nooit of ze pijn heeft of hoe ze zich voelt.

Daarna wordt de pac aangeprikt en een nieuwe sonde ingebracht. Elynn wilt niet een slangetje in haar neus, maar is nog zo rustig van de prik in haar hoofd dat de sonde er zo zonder tegensputteren in zit.

Elynn wilt veel rondjes door de gang lopen en vooral dat zij staat op een plank op de infuuspaal en dat papa de infuuspaal duwt.
Op de afdeling zijn er weer veel nieuwe kindjes. Er zijn voor ons nog maar weinig bekende over.

Vandaag is er op de afdeling een stichting die kadootjes aan kinderen in ziekenhuis geeft. Het is een stichting uit Amerika en gaan nu ook kadootjes bij kinderen in Nederlandse ziekenhuizen rondbrengen.

Het meisje van de stichting heeft een soort van barbiepop met scooter in haar handen en Elynn zegt gelijk. Die is voor Aimée, die vindt Aimée leuk. Aimée houdt van barbies.
In de tas ziet Elynn een spikkelige bal die licht geeft en is daar super blij mee. Elynn is flink verwend en de barbie, die is voor haar grote zus Aimée.

Rob is al naar huis en belt op een gegeven moment. Aimée is verdrietig en mist mama. Ach die lieve schat. Ik vind het zo moeilijk om haar achter te moeten laten en bij Elynn te moeten en willen zijn op dit moment. Gelukkig weet ik dat ze in goede handen is en vaak de verdrietige bui voor korte duur is.

Opa Joop komt nog even langs.

Als ik later met Elynn nog een rondje wilt lopen voelt ze warm. Ik vraag de vpk of ze wilt temperaturen en jahoor 38.5 graden. Ach we weten het. Het is de laatste tijd elke keer. Als nu maar de koorts morgen weer over is.

Wanneer we nog even in de speelkamer zitten is Elynn erg stil. Ik kijk naar haar en haar ogen vallen steeds dicht. Ze is echt moe en ik neem haar mee naar haar kamer.

De vpk komt ook al aanlopen en sluit gelijk de sondevoeding aan en het infuus weer. Als Elynn gewassen is, tanden gepoetst heeft en pyjama aanheeft gaat ze liggen en valt direct in slaap.

Toch een vermoeiende dag vandaag weer voor haar. Gelukkig geen last gehad van de chemo en nog niet misselijk geweest.

Nu maar hopen dat de koorts morgenochtend gezakt is.

1 opmerking:

  1. Af en toe lees ik mee, maar wat een dapper meisje is het toch. En jullie allemaal. Sterkte maar weer met deze opname!

    BeantwoordenVerwijderen