In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 12 december 2013

Heel veel prikjes

Sinds de port a cath ermee op is gehouden. Dus sinds donderdag 14 november heeft Elynn zoveel extra prikken moeten krijgen. Elynn is zo moeilijk om infuus te prikken dat het de artsen meestal niet in 1 keer lukt om een infuus te prikken.

Vandaag kregen we te horen dat de nieuwe pac op 24 december wordt geplaatst. Jeetje dat duurt dus nog wel even.
En helaas vanmiddag sneuvelt het infuus op haar voet. We willen liever geen infuus meer in haar voet dus probeert de arts het bij beide handen. Helaas weer niet gelukt.

Elynn wordt eindelijk mobieler en met een infuus in haar voet mag ze niet lopen.  Morgen of inmiddels is het vandaag is Elynn al 3 weken opgenomen en al 3 weken niet meer gelopen. Dus het zou fijn zijn nu ze opknapt dat ze ook weer kan gaan lopen.
Pas na half 9 mogen we naar de verkoever waar een anesthesist Elynn gaat prikken. Het duurt allemaal maar en als er eindelijk iemand komt lukt het ook niet na 3 pogingen. Hij haalt een collega. Ook dit duurt en deze kijkt maar durft het niet aan.
hij gaat overleggen voor een piclijn en wie dat gaat doen.

Helaas heeft Elynn gegeten dus het moet zonder roesje.

Er wordt dmv echo gekeken naar een bloedvat in haar arm. Er wordt er 1 gevonden en dan gaat hij opzoek naar spullen. Inmiddels is het 11 uur 'avonds en is er overdracht. En het duurt maar en het duurt maar. Er moet steriel gewerkt worden. Met de echo opnieuw op zoek naar het bloedvat. De arm wordt verdooft. In totaal doet hij 5 pogingen maar uiteindelijk is het bloedvat weg en geeft hij het op. Het is dan inmiddels half 1 ofzo. Elynn is het zat. Ik ook en de vpk die tot 11 uur dienst had, wilt ook wel graag naar huis. Hij wilt best nog even het andere armpje kijken. We bedanken hiervoor, morgen nieuwe dag nieuwe poging.

Elynn heeft vanaf 4 uur vanmiddag geen infuus meer en dus ook geen vocht. Ook kan de antibiotica niet doorgaan. De nachtvpk belt nog wel met de dienstdoende kinderarts.

Elynn ligt nu lekker te snurken. Wat een bikkel is het toch. Het is nu wel klaar met al die prikken. Dit kunnen en willen we Elynn niet meer aandoen. Morgen dit maar aangeven aan arts/ oncoloog. Rob is er ook helemaal klaar mee. Hij is vanmiddag met Aimée naar huis gegaan, maar hij zou haar zo naar zijn ouders brengen en alsnog hierheen komen.

Vandaag had Aimée afspraak op de psychosociale afdeling en het leek na de spelobservatie toch goed om Aimée nog een paar keer te zien. Dus volgende week heeft ze al gelijk een nieuwe afspraak.

Ook hebben we sinds vandaag dankzij opa en oma een kleinigheidje voor de medewerkers van deze afdeling. Elynn heeft er al heel veel vandaag uitgedeeld.
zelfs aan de zaalarts die vervolgens haar moest prikken.
Het is maar een kleinigheidje, maar wilde toch wat geven voor alle zorgen en een stukje waardering.



2 opmerkingen:

  1. Oh, Elynn toch, wat ben je een kanjer meid!!! Zo flink al die prikken doorstaan. Hopelijk gaat het vandaag wel lukken, zodat je straks fijn uit je bed kan. Veel sterkte voor vandaag! Ik zal duimen!
    Liefs, een mama uit Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk kan de PAC vandaag nog teruggeplaatst,dit is echt te veel voor Elynn,al blijft het een enorme kanjer!!
    Is er ook een reden waarom het pas 24 december kan??
    Blijf vragen en aangeven dat dit onmenselijk is voor haar en ook voor jullie om machteloos te moeten toekijken hoe ze deze nare prikken (want dat zijn ze echt) ondergaat!
    Sterkte en succes!

    Veel liefs vanuit Huizen

    BeantwoordenVerwijderen