In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 12 december 2013

PAC geplaatst

Vanochtend wel een beetje kunnen uit kunnen slapen. De zaalarts kwam gelijk om te vertellen dat ze nu toch wel spoed achter de pac plaatsen aangingen en dat ze al contact hadden gehad met de kinderchirurg. Maar Elynn had vanochtend wel weer verhoging dus het zou kunnen dat de chirurg niet zou willen opereren. Ze zouden eventueel vandaag antibiotica middels een prik kunnen geven en dit moest dan wel in de spier en dat is wel een vervelende prik. Nou liever geen prikken meer voor Elynn.

Wel werd er weer bloed geprikt.

Rob was nadat hij Aimée naar school had gebracht ook weer deze kant opgekomen.

Elynn is lekker in bad geweest, want ze had toch geen infuus even heerlijk kunnen baderen. Fysio even geholpen met een paar stapjes zetten, maar dat is nog best moeilijk voor Elynn.

Ze is nog druk bezig geweest met de meester. Er is een mevrouw langs gekomen van stichting tekenen voor kinderen en heeft een hele mooie Peppa getekend.


Ook kregen we vandaag de uitslag van de kinderchirurg die Aimée vorige week geopereerd heeft en het was een goedaardige moedervlek. Dus alles goed en verder is het gewoon nu klaar. He fijn wat een opluchting. Dat kunnen we ook achter ons laten. Fijn ook weer eens goed nieuws en klaar met die extra zorgen.

De rolstoel werd vandaag eindelijk geleverd. In volgens mij september aangevraagd en nu dan geleverd.
Elynn wilde gelijk een aantal rondjes over de gang. Dus papa met Elynn over de gang gereden. Heerlijk even uit de kamer en Elynn genoot.

Elynn was inmiddels vanaf 3 uur vannacht nuchter en ze stond dus wel op de spoedlijst dus dan is het wachten tot de verpleging gebeld wordt dat we mogen komen.

Mijn moeder kwam ook langs en zijn we even naar de hal beneden geweest, want daar was een kerstmarkt. Voor het eerst in 3 weken weer in de hal en heel veel mensen zien. Elynn keek haar ogen uit.
Ze kreeg zelfs van 2 kraampjes wat moois. Een mooie gieter in de vorm van een varken en een roze hart.

De oncoloog is op ons verzoek langs geweest. De planning is dat hij nu contact opneemt met de neurochirurg wanneer zij de operatie van het rug wilt uitvoeren. Aan haar is ook wanneer Elynn weer chemo mag krijgen. Dus eigenlijk is het afwachten. Ook het opnieuw plaatsen van een ommaya drain. Voegt het nog wat toe aan de behandeling. Hier is niks over geschreven. De oncoloog verwachtte het wel. Eerst maar de operatie van de rug afwachten en of nu de bacterie geheel onder controle is. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste momenteel.

Om 4 uur mochten we naar beneden. Elynn mocht al snel door naar de operatiekamer. Er werd een pac geplaatst, een lumbaalpunctie voor hersenvocht gedaan en gelijk maar een nieuwe sonde.

Toen we naar de verkoever mochten komen, mocht Elynn ook gelijk weer mee naar de afdeling. Ze was al wakker geworden en alles was goed gegaan. Ze heeft net lekker kunnen drinken weer. Ook de chirurg is net nog even op de kamer geweest en vertelde dat alles goed is gegaan en de nieuwe pac zit nu links.
Antibiotica zit er nu ook gelijk weer in. Nou nu echt weer opknappen. Geen vervelende prikjes meer en aansterken voor de volgende operatie.

Anesthesie had wel tijdens de operatie een infuus weer in haar voet geplaatst. Deze gaat er hopelijk snel uit, want die is nu mooi overbodig met de nieuwe pac.

5 opmerkingen:

  1. Wat een bewogen dag voor jullie,maar gelukkig ook met positief nieuws voor Aimee,nu maar weer verder met herstellen!

    Veel liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn hart breekt als ik lees wat voor nare toestanden Elynn allemaal moet doorstaan. Wat is ze sterk. Wat dit met jullie als ouders doet, kan ik me maar heel minimaal indenken.
    Ik wens jullie allemaal heel veel kracht en sterkte toe.

    Een meelezende oma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, een zorg minder voor Aimee. Gefeliciteerd ! Elynn ziet er elke dag beter uit. Ik hoop dat ze snel uit bed mag dan gaat het opbouwen ook weer sneller. Ik hoop dat dit de laatste grote hobbel is en dat ze gewoon lekker kind mag zijn. Liefs, Hans, Carla, Esme* en Luke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben Ciska en woon in Duitsland en volg al een tijdje jullie blog. Lieve familie, wat een zware tijden voor jullie en dat lieve kleine dappere meisje, Gelukkig gaat het nu weer een beetje beter en dat verdienen jullie zo. Petje af hoe jullie allemaal hiermee omgaan. Heel veel succes en sterkte en via deze weg wil ik jullie een fijne feestdagen toewensen. Ik zal blijven duimen en duimen en duimen en blijf de blog volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige dame!
    Een hele dappere meid....

    BeantwoordenVerwijderen