In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

maandag 2 december 2013

Spannende dag voor Aimée

Gisteravond hebben we met Aimée thuis geslapen. Mijn moeder bleef bij Elynn slapen. We hadden geregeld contact. Elynn had zelfs wat gezegd en reageerde goed.

Vanochtend begon vroeg. We moesten al om kwart over 7 in het ziekenhuis zijn met Aimée.
Natuurlijk waren wij er ruim een half uur eerder dus zelfs de verpleging was er nog niet.

We mochten al om kwart voor 8 naar beneden. Aimée had mama gekozen om mee te gaan in de OK. Aimée had emlazalf op haar handen en armen. Ze vond het ontzettend spannend en begon boven al te huilen. Bij mij kwamen de tranen ook.

De assistent van de anesthesie wilde infuus prikken bij Aimée,  maar ook helaas is Aimée moeilijk te prikken. Ook zijn collega durfde het niet aan en zijn we naar OK gereden.

Aimée moest overstappen op de operatietafel en gelukkig is toen besloten om middels kapje te gaan slapen en dit ging gelukkig erg goed.

Ik ben terug gegaan naar de afdeling en werden al snel gebeld dat we weer bij haar mochten. Toen we op verkoever aankwamen was Aimée al wakker. Ze had wel pijn, vond het klipje op haar vinger niet leuk en ze zag een infuus in haar handje. Ze was al gauw wat aan het lachen en aan het stoeien met papa dus mochten we al snel naar boven. Ze heeft een mooie dapperheidsdiploma gehad.

Op de afdeling had ze toch wel wat pijn dat ze nog even wilde liggen.
Maar al gauw knapte ze op. Heeft wat limonade en een ijsje gegeten. Alle post bekeken die ze gehad had. Echt super lief en leuk. Ze had echt wel veel kaarten gehad en zelfs een paar kadoos. Ook deze kanjer verdient alle aandacht. Het is allemaal niet niks voor haar en heeft van het weekend weer genoeg ellende bij haar zusje gezien.

Ze heeft nog heel even gespeeld en toen mochten we weg.
Naar oma Annie toe waar ze de komende dagen weer logeert. Wat moesten we toch doen zonder de oma's en de opa's. Zo fijn dat ze allemaal kunnen en willen helpen en opvangen. We kunnen ons helaas niet in 2e splitsen.

Even nog bij Aimée gebleven en toen naar Elynn. Ik had het wel even moeilijk toen we wegreden. Ik had graag er langer voor Aimée willen zijn. Ze was lekker bij oma aan het spelen dus dat zou vast wel goed komen.

Aangekomen in het Amc was Elynn wakker. Was nog wel erg geschrokken. Ze is wel meer wakker en reageert wel, maar bewegen of praten doet ze nog niet. Elke 2 uur krijgt ze een schone luier en wordt ze op een andere kant gelegd.

Nog gesproken met arts dat in principe vanaf verwijderen van de ommaya Elynn 14 dagen aan de antibiotica moet. Er is verder wel overleg met andere artsen en ook wat er uit de kweek komt van de drain.

Net had ze weer koorts en is er weer een infuus geprikt voor bloedkweek. Gelukkig nu in 1 keer.
Nu slaapt ze lekker.

Er zijn weer ontzettend veel kaarten en stickers binnen gekomen. Je ziet Elynn echt kijken naar de muur met kaarten. Hoop zo dat ze weer snel uit bed is om te stickeren.
Zelfs vandaag een mooi peppa cadeauset met boekje en knuffel en een peppa button. Jeetje wat wordt onze kanjer verwend. Dank jullie wel.
Morgen hebben we gesprek met de neurochirurg die Elynn deze maand zou opereren aan de onrustige uitzaaiingen in de rug. Ben erg benieuwd of dit deze maand nog gaat gebeuren.

6 opmerkingen:

  1. Wat valt er te zeggen.....
    Alles wat je kunt bedenken dekt niet wat jullie meemaken.

    Ik wens de artsen alle wijsheid en het geluk van de wereld om Elynn beter te maken.
    Dit is onmenselijk voor Elynn en ook voor jullie.

    Lieve groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te horen dat aimee zo dapper is geweest en elynn gauw opknappen hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat de ingreep bij Aimee achter de rug is,en wat is het moeilijk voor jullie om de aandacht tussen de dames te moeten verdelen!
    Ik hoop dat Elynn zich iets beter gaat voelen en weer lekker de oren van jullie hoofd gaat kletsen binnenkort,maar doe het in je eigen tempo meisje!!
    Weer hebben jullie een spannend gesprek morgen en ik wil jullie alle sterkte en kracht van de wereld wensen dat dit gesprek positief zal uitvallen!
    Blijf moed houden lieve mensen,en weet dat er veel mensen om jullie heen staan en steunen in deze onmenselijk zware tijd!


    Veel liefs vanuit Huizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Trots op Aimée, trots op Elynn, maar ben ook trots op jezelf !
    Jullie doen het supergoed, samen met de oma's en opa's en familie zijn jullie er altijd voor je meiden, een warm nest, zo fijn !

    Fijn om te lezen dat het Peppa pakket is aangekomen!
    Liefs, een mama uit Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed gedaan Aimée!! hopelijk kan je snel weer een keer met mama mee komen sporten kan ik je weer helpen in de paal ;-)
    En laten we hopen dat je zusje ook snel opknapt en weer gezellig kan kletsen met jullie. heel veel sterkte de aankomende tijd nog.
    Blijf aan jullie denken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Rob en Chantal, Jullie doen het heel goed met jullie meiden. Wij bidden voor jullie dat deze week beter verloop dan de vorige en dat met Aimee alles goed is en dat Elynn op gaat knappen. Jullie zijn steeds in onze gedachten. Hou vol !! Hans , Carla, Esm* en Luke

    BeantwoordenVerwijderen