In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 3 december 2013

Hopelijk elke dag een stukje beter

Vandaag het gesprek met de neurochirurg. Ik had haar vorige week even op de kamer van Elynn gesproken, maar ze wilde graag nog een afspraak op de poli.

Zij gaat proberen zoveel mogelijk tumor verwijderen uit Elynn d'r rug. Het zijn 2 plekjes vlak bij elkaar. Het wordt wel een groter litteken dan dat ze nu heeft.

Elynn staat op de wachtlijst, maar ze moet eerst helemaal opgeknapt zijn en afgestemd met de volgende chemo.

Het was allemaal duidelijk. We hebben het nog even gehad over de operatie van afgelopen zaterdag. Dat is nu achter de rug. We hebben erover gepraat en nu gaan we door.

Tja hoe gaat het met Elynn. Ze is vaker wakker en kijkt wat in het rond. Ze beantwoord de vragen. Heel af en toe beweegt ze haar handen. Vandaag voor het eerst deed ze haar voet omhoog toen de dokter dat aan haar vroeg. Ze kijkt af en toe tv of ik lees haar voor uit haar favoriete boek van bobo. Verder nog wel slapen, maar gelukkig niet meer zoveel als vorige week.

Wel wordt er af en toe koorts gemeten. Gisteravond is weer een bloedkweek afgenomen. Nu maar hopen dat er niet nog meer bacteriën gevonden worden.

Elke 2 uur wordt ze gedraaid en ligt ze op een andere kant en krijgt ze omdat ze een wondje heeft op haar billen een schone luier.

Ze heeft een bloedkorst op de zijkant van haar mond en ook inwendig. Deze bloed heel veel. Hier heeft ze een koortslip die gekomen is door haar verminderde weerstand en de andere bacteriën.

Het litteken op haar hoofd is wat rood en er onder een beetje gezwollen nog. Hierdoor moet Elynn met haar hoofdje hoger liggen.

Het zijn allemaal kleine stapjes. Ik zou zo graag meer willen, maar dat zal gewoon echt tijd nodig hebben.

Elynn is echt heel ziek geweest en dan ook nog zo'n zware operatie.

Af en toe neent ze een slokje appelsap. Verder eet ze niks en krijgt de gehele dag volledige sondevoeding.

Morgen komt de fysiotherapeut langs omdat Elynn al anderhalve week ligt.

Met Aimée gaat het gelukkig weer goed. Vannacht en vanmorgen geen pijnstilling meer nodig gehad en ze is lekker naar school geweest.

Vanavond is Rob bij haar en brengt haar morgen naar school.

Vandaag weer een stapelpost en zelfs nog meer kadootjes. Ze heeft nu op haar bed een prachtig gehaakte olifantendoekje. Elynn d'r lievelingsdier is een olifant dus die ligt nu lekker bij haar in bed.
Dank jullie wel.

4 opmerkingen:

  1. Wat goed dat jullie het weer positief oppakken,het is allemaal niet niets geweest!
    Ieder klein stapje vooruit is er 1,en begrijpelijk dat dit voor jullie moeilijk is in een tijd waarin er al zoveel geduld van jullie als ouders wordt verwacht!
    Fijn Elynn dat je meer wakker bent , neem de tijd meisje!!

    Wat een geruststelling dat Aimee weer naar school gaat en dat ze weinig pijn heeft!
    Ligt Elynn niet op een speciale matras,of gebruiken ze die niet op F8?
    Anders zou je dat nog kunnen vragen,misschien helpt het en krijgt ze minder drukplekken.

    Een dikke knuffel voor jullie vanuit Huizen,en Chantal, heel goed dat je alles van je afschrijft!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat moeten jullie en vooral Elynn veel doorstaan, en wat houden jullie je sterk. Petje af, hoor!
    In vervolg op wat Willemijn hierboven schrijft, ze hebben wel aparte matrassen. Chris heeft tijdelijk een dwarsleasie gehad en kreeg vorig jaar ook een apart matras, speciaal tegen doorliggen als kinderen weinig tot nietbewegen. Ik zou er zeker naar vragen. Al is t maar om het voor Elynn nog comfortabler te maken.
    Ik wens jullie weer heel veel sterkte .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zijn decubitusmatrassen, zeker ideaal!

    Heel veel sterkte en beterschap Elynn.

    groetjes Yvonne uit Tilburg

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wanneer je met het vliegtuig reist krijg je alvorens vertrek instructies. Zo moet je indien je met kinderen reist eerst zelf het zuurstof masker plaatsen en daarna bij de kinderen. Om goed voor de kinderen te kunnen zorgen en te blijven zorgen moet je eerst goed voor jezelf zorgen. Als je zelf bewusteloos raakt kun je immers niets meer doen voor je kinderen.

    Lieve Chantal, Denk ook aan jezelf. Pak ieder rust momentje waar mogelijk. Je hoofd en je hart zijn bij Elynn maar probeer ook af en toe iets te doen waar jij zo van geniet. Je lichaam MOET zich ontstressen anders hoopt het op. Je hebt nog een lange weg te gaan en je kunt de zorg voor jezelf niet uitstellen totdat Elynn beter is.

    Kom op Chantal! Doet het voor Elynn, Aimee, Rob en JEZELF!

    BeantwoordenVerwijderen