In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zaterdag 16 november 2013

Even een kink in de kabel

Donderdag ben ik gaan werken en is mijn moeder bij Elynn geweest. 's avonds is Elynn een uurtje van het infuus af gegaan, echter bij het opnieuw aansluiten gaf die druk en ook het infuus kon niet sneller inlopen dan 100ml per uur.

De vpk zou het in het dossier vermelden en waarschijnlijk zal er de volgende dag een nieuwe naald in de pac moeten. Misschien is deze iets verplaatst, waardoor het infuus niet zo goed meer loopt.

Vrijdagochtend hebben we weer lekker uitgeslapen. Het is zo rond half 9 als de vpk de kamer in komt, Elynn moet gewogen worden. Haar bed is nat en haar luiers overvol. Dus ik verschoon haar eerst. Ik moet Elynn op de weegstoel tillen van achteren. De vpk staat bij Elynn. Ik til haar en hoor de pleister van de pac scheuren en krijg weerstand. Dus ik laat Elynn los en vraagt aan de vpk of de pleister los laat. De vpk zegt van niet maar die bedoelde de sonde pleister op haar wang dus wanneer ik Elynn weer optil schiet de naald uit de pac en krast over haar borst. Elynn geeft geen kik.
Ik voel me rot dat dit gebeurt is. Gelukkig moest deze er waarschijnlijk toch al uit maar toch. Dit wil je je dochter niet aandoen.

We gaan naar de behandelkamer en Elynn wordt opnieuw in haar pac geprikt met een beetje bananenspray om te verdoven. Helaas komt er geen bloed meer uit, maar er kan ook niks worden ingespoten. Oh nee de pac zal toch niet stuk zijn.

We moeten een echo laten maken. Dit kan pas om half 1. Elynn gaat nog even met de meester aan de slag. Pas tegen 1 uur worden we geholpen bij het vaatcentrum. Elynn vindt het helemaal niet leuk om gel in haar hals te krijgen en werkt een beetje tegen. Toch lukt het uiteindelijk.

Elynn heeft nog steeds geen chemo gehad en zo wordt het een lange dag. Als de zaalarts bericht heeft gehad over de echo willen ze wat in de pac spuiten wat 2 uur moet inwerken om te hopen dat na die 2 uur de pac gewoon weer doorloopt. De vpk krijgt amper er iets ingespoten. De chemo in haar hoofd krijgt ze al wel.

Even later komt de arts met ons overleggen hoe verder, want Elynn moet de andere chemo ook nog krijgen, We zeggen doe dan maar een infuusje in haar hand en we mogen gelijk doorlopen naar de behandelkamer. De arts probeert het eerst in haar handje. Elynn blijft er gewoon naar kijken, zonder te huilen of haar hand weg te trekken. Helaas liggen de aderen erg diep en durft ze het niet aan. Ook wordt haar handje al blauw. De chemo moet er echt doorheen lopen dus moet ze wel een goed vat hebben. Dan maar haar voetje proberen. De arts geeft aan dat dit toch echt vervelender is. Ook nu is Elynn een bikkel en geeft ze geen kik. Dit lukt gelukkig wel. Ze krijgt een spalkje om haar voet. Omdat Elynn het zo goed heeft gedaan en ze vandaag echt nare prikken heeft gehad mag ze van de vpk een kado uitkiezen uit de speciale kast. We kiezen een puzzel voor haar.

De chemo wordt aangehangen. Ik ga alvast naar huis. Uiteindelijk als de chemo klaar is laat Rob beide naalden eruit halen en komt hij met Elynn naar huis.

Zaterdag laatste chemodag. Ze gaan nog een keer proberen of ze de pac kunnen redden anders moet ze een nieuwe. Zo zie je maar weer dat het altijd anders kan gaan elke dag weer.
We hoopte vroeg naar huis te kunnen, helaas werd dat pas 7 uur en vele vervelende prikjes voor Elynn.
Nu maar hopen dat ze geen nieuwe pac hoeft, want dat zou 2 operaties betekenen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een dappere meid weer!! Toppertje hoor, en die puzzel is dik verdient!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He wat rot allemaal !!! Maar wat zijn die kids sterk hè ....lennard is een verzameling begonnen. .die heeft er 4 !!! Sterkte !! X

    BeantwoordenVerwijderen