In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

zaterdag 23 november 2013

Weer een heftige dag

Ik word deze ochtend heerlijk wakker gemaakt door Aimée. Ze komt bij mij in bed tv kijken, maar eigenlijk wilt ze direct naar beneden kijken of er iets in haar schoen zit.

We hebben niet veel tijd, want Aimée moet naar streetdance.
Terwijl we fietsen belt Rob voor een 2e keer. Elynn heeft 41,5 graden koorts en een hartslag van 200.

Het lab had aan haar bed gestaan om bloed te prikken, maar Rob wilde eerst dat de arts Elynn zou zien. Elynn had allemaal stuipen en wilde maar op 1 zij liggen.


De artsen en dienstdoende oncoloog kwamen en keken Elynn na. De dienstdoende oncoloog vermoedt een griep. Er wordt bloedkweek afgenomen, hersenvocht en snot uit de neus. Deze wordt uitgezogen met een slangetje.
Hb is 4.3 en trombos <10. Ze krijgt dus ook bloedtransfusie en een medicijn tegen de griep. Als ik, Aimée, opa en oma in het amc komen gaat het gelukkig beter met Elynn. Wel ligt ze aan de hartmonitor. Wanneer ik terug kom van een broodje halen zit Elynn op de bank en wordt haar bed schoongemaakt. Na het medicijn colistine heeft Elynn weer gespuugd en helaas sonde ook mee. Ze krijgt dus ook transfusie van de witte bloedplaatjes voordat ze een nieuwe sonde kunnen inbrengen.

Elynn knapt wel weer op en heeft weer fijne praatjes.

Helaas krijgt ze na de transfusies een allergische reactie en zit ze onder de rode plekker. Ze ademt ook heel snel. De arts komt langs en Elynn krijgt een middel tegen de reactie.


Pfff heftig hoor haar zo te zien, want ze werd echt even slecht. Gelukkig knapt ze weer snel op.
Vrienden komen lekker met eten langs. Mmmmm mc donalds.

Elynn heeft niet zoveel zin om te slapen en om half 10 is ze nog steeds wakker. Elynn d'r kontje is helemaal kapot en zulke diepe plekken dat er poep in blijft. Er staat een badje op wielen op de gang en ik vraag aan de vpk of ik die even mag gebruiken. In eerste instantie heeft Elynn er niet zoveel zin in, maar als ze er eenmaal in zit vindt ze het heerlijk.
De kindjes op de afdeling mogen vandaag hun schoentje zetten. Elynn mag haar kamer niet af en lig in isolatie. We zetten wel haar schoen erbij.

Morgen gaan Rob en Aimée naar Rob zijn werk waar ook sinterklaas wordt gevierd. Voor de 3e keer op rij kan Elynn niet mee helaas.
Ik hoop wel dat het morgen een rustig dagje wordt voor Elynn en dat de koorts zakt.

2 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte toegewenst voor jullie, maar vooral voor jullie dappere kleine meisie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap maar weer snel op Elynn!
    Dan kun je weer heel veel mooie stickers plakken!
    Wat wordt je ketting trouwens lang,jij verdiend wel extra kralen met alle nare prikken die jij moet ondergaan,vraag het maar eens aan de zuster!

    Ook veel sterkte voor papa,mama en Aimee!

    BeantwoordenVerwijderen