In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 12 november 2013

Kuur 23 gestart

Gisteravond al de koffers ingepakt. Geprobeerd om eens wat minder mee te nemen naar het ziekenhuis. Het lijkt elke keer wel of we op vakantie gaan zoveel als dat we meenemen.

Vanochtend eerst Aimée naar school gebracht en toen door naar het Amc. We waren mooi optijd.
Er lagen weer mooie kaarten in de postbak voor Elynn en Aimée en ook weer stickers. Echt super bedankt weer.

We mogen naar kamer 164. Daar ligt een ouder meisje die vandaag naar huis mag en dit is ook haar laatste kuur. Fijn, lijkt me zo heerlijk.

De kunstartelier is op de afdeling. Hier kunnen de kinder onder begeleiding iets moois maken om zich te uitten of als ontspanning. Elynn gaat schilderen. Helaas heeft ze weinig geduld, maar maakt toch een mooi schilderij.

Elynn mag daarna de behandelkamer in en de zaalarts kijkt Elynn na. Fijn om te horen dat zij ook op de hoogte zijn van komende operatie.

Elynn krijgt chemo in haar hoofd, daarna wordt haar PAC aangeprikt en zit ze aan het infuus en krijgt ze een nieuwe sonde. Dit laatste vindt ze zo erg, maar toch laat ze het gebeuren. Zo fijn dat Elynn zich nergens tegen verzet.

De laatste paar dagen hoest Elynn veel en heeft ze blijkbaar veel slijm in haar mond. Het inbrengen gaat daarom ook niet zo fijn en wordt Elynn erg benauwd. Pffff ik krijg het er ook warm van. Vreselijk om dit te moeten aanzien.

Elynn is daarna ook echt van slag.
Ze gaat even een dutje doen. Elynn voelt warm. De verpleegkundige meet haar temperatuur en deze is al 38.1. Bij het aanprikken van de pac hebben ze al bloed afgenomen. Deze gaan ze op kweek zetten om te zien of er misschien een bacterie in de pac heeft zitten.

's middags op de parade is er weer een kindervoorstelling. Elynn en ik gaan kijken. Een ontzettende leuke voorstelling "Loet Moet" en sinterklaas is er ook in verwerkt. Fijne afleiding voor de kinderen in het ziekenhuis. Zo fijn dat ze dit organiseren.


Na het eten, valt Elynn tijdens het tv kijken in slaap. Ik doe haar pyjama aan en ze gaat lekker slapen.

1e dag zit er voor haar op. De 1e chemo's zitten er weer in. Ik wacht af hoe de rest van de avond verloopt en of haar temperatuur nog verder oploopt.

De ontslagafspraken ook al ontvangen. Voelt raar als ik zie dat er geen volgende kuur op staat. Alleen een keer bloed prikken, afspraak met de neurochirurg en 2 december weer met oncoloog. Ik kan niet anders dan afwachten.

Vandaag een goed gesprek met een moeder. Fijn om haar weer gezien te hebben.
En wat ik moet doen is genieten, genieten, genieten. Genieten van Elynn en van Aimée en zorgen dat elke dag er 1 is om nooit te vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten