In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

maandag 16 januari 2012

16-1-2012

Vanochtend werden we weer om half 9 gewekt. Elynn moest gewogen worden en woog vanochtend met pyama aan 13.3 kilo. Daarna maar gaan ontbijten en aankleden.

Dan begint voor Elynn de ochtendgymnastiek. Rondjes rennen over de gang. Het loopt hier in een rondje dus Elynn loopt op een dag wel een aantal rondjes en moeders, papa of oma er achter aan gehold met de infuuspaal. Daarna wilde ze op de driewieler die geduwd wordt door de infuuspaal, want Elynn heeft niet voldoende kracht in haar beentjes om te trappen.

Inmiddels was Rob ook gearriveerd. Op maandag komen altijd de cliniclowns. Elynn vond het helemaal prachtig. Ze gingen o.a. verstoppertje spelen.

Daarna werd de chemo aangehangen. De PM kwam daarna met de kralenkoffer om de nieuwe kralen aan de kanjerketting te rijgen.
Elynn moest tussendoor nog wel even naar de behandelkamer voor de chemo in d'r hoofd. Ze was weer erg groot en liet het gelukkig weer allemaal gebeuren. Inmiddels zitten er 115 kralen aan de ketting.

Na de lunch waarvan Elynn niets at ging ze lekker slapen en ook ik heb even lekker gelegen. Was toch best moe, maar daarna ook nog wel. Tegen 5 uur kwam mijn moeder met Pascal en Aimée langs. Mijn moeder had lekker eten gemaakt. Voor Elynn was er macaroni bolognese en ze heeft toch een paar hapjes gegeten.
Jacqueline kwam ook gezellig nog even langs en had kadootje voor de kids mee en voor mij 2 bladen.

Eten van mijn moeder was ook heerlijk. Macaroni met garnalen mmmmm. Na het eten gingen Rob en Aimée naar huis. Pascal had een vergadering dus ma bleef gezellig nog langer.

De sondepomp bleef de hele tijd piepen en ik snapte er helemaal niks van. Ook was een hulp/verbindingsstuk eraf. En ik maar kijken maar zag niet dat het dubbel zat of de kraantjes dicht. Toen ik een kraantje opdraaide spuiten de voeding eruit, maar begreep er nog steeds niks van.

Achteraf bleek dus de sonde verstopt. De verpleegster heeft geprobeerd nog door te spuiten met kracht maar ook dat lukte niet. Dus er moet weer een nieuwe sonde in helaas. De verpleegster die vanavond voor Elynn zou zorgen voelde zich niet lekker, dus zij wilde de sonde er wel uit halen maar niet erin en de andere verpleegsters waren druk. Dus morgen krijg Elynn weer een nieuwe sonde en de 10e sonde kraal. Het wordt een hele gele ketting zo naast de oranje ballen en de chemokralen.

Vervolgens de sonde eruit gehaald. Bedje verschoond en toen ging Elynn heerlijk slapen.

Met mijn moeder nog 2 spelletjes gespeeld in de speelkamer en toen werd ze opgehaald door Pascal.

Morgen laatste dag van de opname. Nog 1 keer zakje chemo en een spuit chemo in d'r hoofd. En natuurlijk de nieuwe sonde erin.
En woensdag, donderdag en vrijdag heen en weer voor de chemo in d'r hoofd.

We hadden geluk vandaag kwam er geen kindje op zaal. Zag wel weer een nieuw kindje binnenkomen. Echt vreselijk om te zien dat er toch nog zoveel kindjes kanker krijgen en op de afdeling komen.
Maar ook goed nieuws er is nu een jongetje bezig met zijn laatste kuur. kuur 21 maar dan is hij wel helemaal klaar met de behandeling en is hij er goed uitgekomen.

Duimen voor Elynn dat zij over een tijd ook gezond deze afdeling afkomt.

1 opmerking:

  1. IK vind het hartstikke goed hoe jullie je erdoor heen slaan,en vooral hoe jullie ermee omgaan.
    Dikke kus voor allemaal.
    en we blijven duimen.
    sylvia

    BeantwoordenVerwijderen