In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 10 januari 2012

Eerste Hulp AMC

Het was een rustig dagje vandaag. Aimée lekker met Elynn in de wandelwagen naar school brengen en ophalen. 's middags na school met Aimée een leuk spelletje aan de achter tafel aan het spelen. En ik verloor elke keer.

Elynn had 's middags niet geslapen en lag op de bank tv te kijken, totdat ze in slaap viel. Ik merkte dat ze begon te kreunen in haar slaap en toen ik haar hoofdje voelde was ze gloeiend heet. De thermometer gaf 39.2 graden aan dus Rob met Amc gebeld. Ze wilde Elynn toch wel zien omdat ze moeite had met ademhalen en ze ook flink hoest. Dus wij om half 6 eerst Aimée naar mijn moeder gebracht en toen naar de eerste hulp.

In de auto zei Elynn bij elke hobbel AUW en was ook huilerig. Ze was echt niet lekker.

Aangekomen bij de Eerste hulp moesten we eerst nog even plaatsnemen in de wachtkamer. Na een tijdje mochten we bij een verpleegster komen die de hartslag opnam die erg snel was. Thermometer gaf nu 37.8 aan en gelijk toch maar een zetpil gegeven want ze was echt niet lekker. We mochten in een kamertje wachten op de zaalarts. Deze zaalarts is al een bekende inmiddels van de afdeling Oncologie. Ze heeft Elynn onderzocht en ze hoorde slijm bij haar longen. Ze dacht aan een virus en zou het overleggen met de dienstdoende Oncoloog. Elynn mocht 1 sticker uitkiezen van Dora, maar de arts kreeg het stickervel van Dora niet meer terug. hahahaha vervolgens alle stickers op haar handen geplakt.

De PAC werd aangeprikt en er werd bloed afgenomen. Ondanks de Emla creme deed het Elynn toch wel even pijn.
Vervolgens toch voor een longfoto. Dit vond Elynn ook niet erg leuk, maarja het was natuurlijk ookal lang bedtijd. Omdat ze zo haar best deed mocht ze een mooi kaartje uitkiezen en ja hoor Elynn wilt er natuurlijk gewoon 2. Gelukkig zijn ze allemaal erg meelevend dus Elynn mocht er 2 meenemen.

Van de verpleger mocht Elynn ook nog een kadootje uitkiezen en zij koos een doosje met een poppetje van de sprookjesboom. Het bleek de wolf te zijn toen Elynn het doosje had opengescheurd.

De zaalarts kwam opzich weer snel met de uitslag. Bloed was goed. Elynn zat goed in haar bloedwaarden. Op de foto was te zien dat er vocht in d'r longen zit en ze dus een virus te pakken heeft. Dus toch maar aan de antibioticakuur van 3 dagen maar ze hoefde gelukkig niet opgenomen te worden.

Gelijk nog eens gevraagde hoe we moeten handelen met Elynn. Of we bij koorts gelijk moeten bellen of eerst moeten afwachten met een zetpil. Maar ze gaf aan met 39 a 40 graden altijd bellen en overleggen ook wanneer door een zetpil de koorts afneemt. Het is nu ontzettend laagdrempelig. Want liever te vaak zien dan 1 keer te laat. Wel eerder een zetpil geven, want ik wachtte gewoon af wat het ziekenhuis zei.

Dus 3 dagen antibiotica waarvan ze net de eerste keer gekregen heeft. Morgen 4x zetpil over de dag en evt donderdag ook. Morgen hoeven we volgens ontslag afspraken niet nog eens bloed te laten prikken. Donderdag worden we door de afdeling gebeld of de volgende kuur doorgaat nav bloeduitslag. De bloeduitslagen van vandaag zijn goed dus als Elynn gewoon zo is zoals ze nu is dan gaat de kuur gewoon door, want de chemokuur gaat boven alles. Wel moeten we even aan gegeven hoe het met Elynn gaat. Mocht Elynn vannacht of morgen gaan braken of veel zieker worden dan moeten we gelijk terug.

Elynn lag er pas om 10 uur in. Hoop dat ze morgen een beetje uitslaapt.
Te vroeg gejuicht net nog een flinke huilbui waarbij ze bijna niet te troosten was. Arm meisje ze moet ook zoveel meemaken en ondergaan.

4 uur eerste hulp en ook weer 4 kralen rijker. De kanjerketting blijft maar groeien.

3 opmerkingen:

  1. je denkt wel eens ze is klein en wat zal ze ervan mee krijgen.. maar ik denk meer dan dat wij denken... het is allemaal wat. voel je je niet goed en dan weer hup in de auto...hoop dat de kuur snel gaat werken en dat ze zich wat lekkerder voelt. en dan vrijdag weer de volgende chemo pfff... heel veel sterkte. dikke knuffel ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat het aanslaat! De grote 25% minder na twee chemo's. Dat is niet niks! Ze heeft nu kans en er is nu ook een vervolg. Ik hoop van harte dat ze alles aan blijft kunnen en dat ze zo sterk blijft als ze nu is.
    Lieve groeten Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij leven intens met jullie mee via deze blog op internet. En hopen ten zeerste dat de behandeling van deze ernstige ziekte succesvol zal verlopen.
    Wij wensen jullie veel kracht en sterkte om door deze moeilijke periode heen te komen.
    Lieve groeten van Jan en Ria (ex-collega van opa Joop)

    BeantwoordenVerwijderen