In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 26 januari 2012

Weer ziekenhuisopname

Gisteravond voor het slapen gaan Elynn getemperatuurd 38,6. Ze voelde tijdens het douche al wat warm aan. Ook was haar rechteroogje wat geïrriteerd. Ik dacht omdat het kwam omdat ze zei dat er een haartje in haar oog zat.

Omdat we allebei twijfelde heeft Rob toch contact opgenomen met het AMC. Wel hadden we al een zetpil gegeven. De arts vond het nog niet zorgwekkend. Mocht Elynn nou meer koorts krijgen of slechter worden moesten we direct aan de bel trekken.

Aimée zo flexibel als ze inmiddels is zei gelijk moet ik bij oma gaan slapen. Nee hoor lieverd als Elynn naar het zkhs moet dan gaat papa met haar en dan blijft mama thuis.
's nachts werd Aimée wakker en vroeg of haar zusje in het ziekenhuis was. Ze was blij te horen dat ze nog thuis was en papa ook en wilde natuurlijk weer tussen ons in slapen.

Vanochtend Elynn getemperatuurd en het was 38.8. Omdat het toch wel wat opliep en haar oogje roder was en dicht zat met prut weer besloten om AMC te bellen. Dit omdat ze in de aplasie periode zit en verminderde weerstand heeft. Bij koorts moeten we bellen. Dus Rob rond kwart voor 8 gebeld en we mochten ons melden bij de eerste hulp AMC.

Eerst Aimée naar school gebracht en toen op naar het AMC.
We kwamen iets over 9 uur de 1e hulp inlopen, maar toen moesten we ons melden bij de poli oncologie, want die is dan open.

Daar aangemeld en toen mochten we in een kamertje wachten. Ze werd getemperatuurd 36.1 en vervolgens werd de PAC aangeprikt en bloed afgenomen.
Later kwam er een kinderarts in opleiding die we vorige week ook al een keer gezien hadden bij de chemokuur. Verhaal verteld. Hij heeft haar onderzocht. Longen, hart en buikje waren goed. Ook zag ze er niet ziek uit. Voor het oogje wilde hij dat er een oogarts na ging kijken. Dus toen mochten we naar de poli oogheelkunde. De dokter stond ons al op te wachten en mochten gelijk meelopen.
Wel raar in een kamer waar ook een andere patient geholpen werd, maar blijkbaar was het druk.
Hij dacht aan een virus die een ontsteking geeft aan het oog. Zeer besmettelijk en verwachting was ook dat het op het andere oogje zal gaan en zal ongeveer 10 dagen duren. Hij vond het niet nodig om druppels of antibiotica ervoor te geven. Daarna werd voor de zekerheid Elynn door een andere oogarts nagekeken die gelijk tot dezelfde conclusie kwam.


De oogarts ging het bespreken met de kinderarts in opleiding en er werd gekeken naar het bloed wat was afgenomen. HB was 4,5. Onder de 5 is er sprake van bloedarmoede dus we wisten al dat ze een bloedtransfusie zou gaan krijgen. De oogarts moest nog wel een oogkweek afnemen en toen mochten we terug naar de poli.

Wachten wachten en wachten. Gelukkig kwam een verpleegster ons af en toe op de hoogte houden en er moest nog een bloedkweek afgenomen moeten worden. Elynn zou wel opgenomen worden, maar het AMC was vol dus de Oncoloog was rond aan het bellen voor een plek. Er was sprake van Nieuwegein.

Er werden nog controles bij Elynn gedaan of ze met ambulance naar het zkhs werd gebracht of met ons mee, ivm verzekeringstechnisch. Toen kwam het verlossende woord dat we naar Tergooi zkhs moesten gaan. Dit hadden we echt nooit verwacht en heel dubbel. Hier was het niet lekker gelopen met het stellen van een diagnose en de behandeling en onderzoeken daarvan, maarja het is wel lekker dichtbij.

En ik Chantal die niet van auto rijden houdt rijdt dit stukje wel dus ben ik ook vrijer om even weg te gaan en dat Rob bij Elynn blijft.

De zaalarts is nog even bij ons geweest om het e.e.a. uit te leggen. Op de kweek die bij elke chemokuur gedaan wordt was wel wat gevonden dus Elynn zou 2 soorten antibiotica krijgen en zij hebben dagelijks contact met Tergooi hoe het gaat.

Dus om half 3 mochten we richting Tergooi. We hadden 5 uur gezeten in het AMC. En wat was Elynn moe. In de auto viel ze lekker in slaap.

In Tergooi toch even zoeken naar de afdeling. We zitten op box 3 van verpleegafdeling b22 couveuse&kind afdeling. Een box met een afgesloten deur en de ramen zijn ook afgeplakt. Dus we zitten echt opgesloten en zien en horen niets. Elke keer als de deur opengaat is het een verrassing wie er binnenkomt.
We waren er om 3 uur en het was net tussen diensten in dus het duurde even voordat iemand kwam. Ook moest nog van alles geregeld worden. medicatie besteld etc. Voor hun is een kankerpatientje een uitzondering dus ze hebben niet alles op voorraad.
De dienstdoende kinderarts kwam langs. Er moest kruisbloed afgenomen worden voor de bloedtransfusie. Het lab kwam er ook bij. Gelukkig bekende die Elynn wel vaker prikken in het zkhs voor controles en bepalen van aplasie.

Elynn heeft nog lekker even geslapen en eigenlijk verder niet d'r bed uitgeweest.

Opa en oma kwamen met de tassen. In de tussentijd hebben Rob en ik even wat gegeten in de kantine.
hahahaha gezellig met z'n tweeën romantisch uit eten. Hebben we in maanden/ jaren niet gedaan. En het was nog niet eens lekker en in verhouding nog duur ook.

Nu heeft ze de antibiotica gehad. Straks wordt er weer bloed afgenomen.

Rob kwam net nog even langs om sondevoeding te brengen omdat ze hier in het ziekenhuis niet dezelfde hebben.
In diezelfde tijd kwam de zaalarts langs. Een bekende want in het begin van de klachten van Elynn en toen we liepen bij Tergooi was hij 1 van de artsen die Elynn zag. Dus het hele verhaal verteld.

Elynn heeft nu flinke jeuk op haar hoofd. Mogelijk door de antibiotica. De zaalarts gaat het waarschijnlijk overleggen met AMC.
Nu weer dus weer 5 dagen opname in isolatie, maar sonde zit er nog in :-).

1 opmerking:

  1. Wat een tegenvaller weer he? Hoe is het vandaag gegaan? Ongelooflijk hoe ze dat volhoudt en zoals ik lees toch nog vrolijk blijft. Hoe gaat 't met de voet van Rob? Volhouden hoor! Victor

    BeantwoordenVerwijderen