In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 13 januari 2012

3e chemokuur

Vanochtend begon vroeg. Aimée stond om half 7 al naast me bed mijn oren te kietelen. Niet veel later piepte de sondepomp van Elynn dat die leeg was dus zo begon onze dag.

Papa moest Aimée naar school brengen van Aimée en toen hij terug kwam heeft Elynn even heerlijk gedoucht. De periode dat Elynn in het zkhs is en de PAC is aangeprikt mag zij niet douchen en ze vind het zo heerlijk. Tijdens de chemo mag ze alleen met speciale weggooi washandjes wassen die je wel lekker even in de magnetron kan opwarmen.

Alle spullen die mee moesten ingepakt en toen was er nog even tijd en zijn we nog even bij Oma Annie op de koffie geweest.

We waren iets voor 11 uur in het AMC. Elynn weet precies haar weggetje en gaat of naar de speelkamer of rondjes over de gang rennen. In de speelkamer was ook Noa een ander patientje die een maandje jonger is dan Elynn en waarmee Elynn vorige keer ook 2 dagen mee gespeeld heeft dus die waren blij elkaar te zien. Er lagen 6 kaartjes in de postbak. Echt super leuk en lief van iedereen en vandaag kreeg ze er nog eens 5. Morgen even achter punaises aan zodat ik ze kan ophangen. Bedankt in iedergeval.

Ze liep stoer de behandelkamer in toen ze geroepen werd. We proberen haar van te voren al zo goed als het kan voor te bereiden dus ze wist wat er komen ging. Elynn moet altijd wel huilen van de spanning maar verzet zich gelukkig (nog) niet.

Eerst werd moest de pleister en de emla creme eraf. Dit is al best vervelend voor Elynn zo'n pleister eraf trekken. Toen de naald erin en pleister erop. Vanuit het kraantje halen ze gelukkig bloed af. Dat ze niet nogeens geprikt hoeft te worden. De zaalarts kwam Elynn nog even onderzoeken. Luisteren naar hart en longen. In de mond kijken en ogen. De longen klonken verder schoon.
De chemo voor in het hoofd was er gelukkig ookal dus kon ze gelijk op haar hoofd worden aangeprikt.

Dit vond Elynn wat minder, maar was gelukkig zo klaar. Daarna lekker weer naar de speelkamer om te spelen. Ze heeft heerlijk op de wipwap gewipt met Noa.

Rond middaguur kreeg ze nog een zakje chemo aan het infuus en toen heb ik haar in bed gestopt om tijdens de chemo die in 2 uur inloopt te slapen en ze heeft heerlijk geslapen gelukkig.
Mijn moeder kwam rond half 2 de afdeling oplopen toen Elynn al sliep dus die heeft Rob en mij gezelschap gehouden. Elynn werd tegen half 4 wakker.

Oma Annie, opa Joop en Aimée kwamen ook gezellig nog langs.

Elynn heeft weinig gegeten en gedronken vandaag. Maar gelukkig krijgt ze door het infuus voldoende vocht binnen en krijgt ze 's nachts sondevoeding.

Rond half 8 klaar gemaakt om naar bed te gaan. Elynn was echt super moe en werd ook huilerig. Sondepomp aangezet. Alleen begon ze net rond 8 uur te spugen. Gelukkig sonde er niet uitgespuugd tenminste niet zichtbaar en dus even de pomp stopgezet. Zal hem zo opstarten.

Vandaag heeft ze toen ze het middel zofran kreeg tegen misselijkheid niet gespuugd daar was ik wel bang voor na vorige kuur. Ze krijgt vanavond nog een zetpil tegen de misselijkheid. Hoop dat ze een beetje een goede nacht heeft. We liggen nu met 3 kindjes op de zaal ben benieuwd.

Zo hopelijk een stukje van de voice kijken.

1 opmerking:

  1. Hey lievies, wat een dag weer! Heb respect hoe jullie hier mee omgaan. Hoor ook de verhalen van Deb en dan kan ik niets anders doen, dan een diepe buiging maken. Oké het is je kind en daar ga je voor door het vuur, maar neemt niet weg dat het voor jullie super zwaar is. Wel fijn om te lezen dat het moppie het zo goed oppakt en toch nog even lekker kan wipwappen!! Ik wens jullie een goede nacht toe en heel veel knuffies van ons. El x

    BeantwoordenVerwijderen