In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 3 januari 2012

3-1-2011 de MRI

Gister konden we het Amc bellen om te horen hoe laat we vandaag werden verwacht op het dagcentrum van het Amc. We kregen te horen dat we om 8 uur aanwezig moesten zijn en we zouden 2e van de dag zijn.

De sonde moesten we om 2 uur vannacht stopzetten en daarna mocht ze dus niet meer drinken en eten, omdat ze onder narcose zou gaan en nuchter moest zijn.

Voordat we naar bed gingen nog even bij Elynn gekeken en toen bleek d'r hele bed nat. Was de sonde bij het kraantje eraf gegaan. Vanochtend vroeg op en toen zat de sonde al een heel stuk uit haar neus. Ik durfde het niet terug te duwen, maar toen bij het aankleden de sonde bleef haken aan haar kleding en nog verder uit haar neus kwam heb ik de sonde maar snel uit haar neus gehaald voordat ze moest overgeven. De 7e x in een zeer korte tijd.

Aimée bij Oma Rini gebracht en op naar het Amc. We waren natuurlijk veels te vroeg al om half 8. Dus we moesten wel even wachten. Elynn heeft zich prima vermaakt. Ze heeft heerlijk rondjes gerend en verstoppertje gespeeld dus de tijd ging nog best snel.
Ik denk dat we tegen 9 uur naar de 1e verdieping gingen. We moesten nog wel even wachten. Er waren 3 mensen in de ruimte van de MRI voor de narcose. Volgens mij ook eentje die nog moest leren. De port a cath werd aangeprikt en toen het narcosemiddel erin. Elynn viel al gauw in slaap. De anesthesist zou ook onder narcose opnieuw de sonde inbrengen en ook zorgen dat voordat Elynn wakker zou worden de naald uit haar borst zou zijn.

Kwart over 9 waren we weer in de wachtruimte. het onderzoek zou 3 kwartier duren. We zijn even naar het plein gegaan en wat eten gekocht  bij AH to go, maar toen toch weer snel naar boven.
Om kwart over 10 lag ze op het uitslaapkamertje en mocht ze een half uur d'r roesje uitslapen. Na een half uurtje wakker gemaakt en ze werd vrolijk wakker. Ze heeft het steeds over tonijn eten op brood dus nu ook gelijk dat ze dat wilde eten. We mochten al gauw weer naar huis.

Eerst Aimée opgehaald bij oma en opa en even koffie gedronken. Elynn daar al een koekje gegeten en appelsap. Thuis anderhalve boterham met tonijnsalade en een halve tosti. We waren helemaal verbaasd omdat ze de afgelopen weken helemaal niets heeft willen eten. Sondevoeding zit ze nog niet op volledige voeding, maar ze zal daardoor natuurlijk ook minder eetlust hebben en een vol gevoel, maar dit was wel fijn om te zien.

Voorzichtig weer de sondepomp opvoeren en vanmiddag lekker weinig gedaan.
Nu ligt ze weer lekker in haar bed.

9 Januari de uitslag. Pffff ben best zenuwachtig.

1 opmerking:

  1. Hoi.. Allereerst wil ik jullie ondanks alles alle goeds voor 2012 wensen! Ik ben heel blij dat ik nu zelf kan lezen hoe het met jullie gaat (zit niet op Facebook). Heel veel sterkte en ik ga ontzettend hopen op een positieve uitslag de 9de! Heel veel liefs Jolein.

    BeantwoordenVerwijderen