In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

dinsdag 9 oktober 2012

MRI Day

We moesten ons vanochtend om 9 uur melden bij het dagcentrum van het AMC. We gingen op tijd weg, maar het was druk op de weg. Gelukkig lopen we een paar minuten voor 9 het dagcentrum in.

Rob gaat op de afdeling oncologie buisjes bloed halen en brief voor het lab. Alleen begrijpt de secretaresse het niet zo, waardoor Rob nogal geïrriteerd was dat ze zo moeilijk deed voor een brief.  Hij was ons daarna aan het zoeken liep zelfs de ruimte van de MRI naar binnen waar het patientje voor ons nog was. Uiteindelijk vond hij ons op het dagcentrum.

We mochten zelf naar de wachtruimte lopen en wachten totdat we naar binnen werden geroepen.
Toen we naar binnen mochten moesten ze de spullen nog bij elkaar zoeken, waardoor het nogal onvoorbereid leek en nogal lang duurde voordat Elynn eindelijk aangeprikt werd. De anesthesist haalde eerst bloed uit de port a cath en toen het slaapmiddel er in. Elynn lag bij de tel 10 al heerlijk met d'r oogjes dicht.

Het was op dat moment 5 voor 10. We werden om half 11 weer verwacht.

Rob en ik zijn eerst naar de afdeling gelopen om aanvullende ontslag afspraken op te halen. Het klopte weer niet. Er staat een bloedprikken te weinig op van deze week, daarom deed de secretaresse waarschijnlijk ook zo moeilijk vanochtend met het afgeven van de brief voor het lab. Nu stond er trouwens wel weer een nieuwe chemokuur op. Die zal op 19 oktober gaan starten.
Ach eerst maar gesprek afwachten met de oncoloog maandag, maar het is niet leuk om steeds maar andere dingen te horen en steeds maar die onzekerheid.

Rob gaat nog roken als ik al naar de wachtkamer ga. Ik word naar binnen geroepen. Elynn ligt al op het uitslaapkamertje. Rob staat even later voor de deur. Hij is somber en terneergeslagen. Hij vertelt dat hij een moeder is tegen gekomen waarvan hij nu gehoord heeft dat de oncoloog niets meer kan doen voor haar dochtertje. Er zijn teveel uitzaaiingen en laatste chemo heeft niet aangeslagen. Nog een paar maanden terug kwamen zij nog op de afdeling om de laatste kraal op te halen voor einde behandeling voor de kanjerketting. De kraal die elk kind en ouder graag wilt, de bloemenkraal. Nu paar maanden later is de behandeling weer geëindigd alleen nu om naar huis te gaan waar zij zal overlijden. Het is GVD zo oneerlijk.

Als Elynn aardig wakker is en van een ontbijtkoek eet mogen we naar huis. Elynn is nog wel wat onstabiel.

Thuis worden we gebeld door de stichting de opkikker voor een telefonische intake. Volgende week vrijdag ja de 19e krijgen wij een super opkikkerdag met nog 50-60 gezinnen bij de Eemhof Centerparks. Ik moet een aantal vragen beantwoorden naar aanleiding daarvan zal die dag voor ons een programma worden gemaakt. We zijn benieuwd.

Rob belt 's middags nog het verpleegkundige spreekuur voor de uitslag van het bloed. Elynn zit helaas nog in aplasie dus ze moet de medicijnen blijven innemen. Aankomende maandag moet er weer bloed geprikt worden voor het gesprek met de oncoloog.

MRI is gemaakt, nu is het alleen nog maar afwachten op de uitslag. Op zich heb ik nog wel een goed gevoel dus ik hoop dat het ook nu weer stabiel is of misschien wel een kleine afname aangezien de dosis verhoogd is. Maar het laatste zal wel niet. Nog iets minder dan een week dan weten we het.

8 opmerkingen:

  1. laat ons hopen dat het positief nieuws denk dat julie dat nu dubbel dik kunnen gebruiken!!!steunknuff

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rob en Chantal, ik hoop met jullie mee voor een goede uitslag van de MRI! Wat is het toch telkens spannend.
    De uitslag van Chris zijn MRI was goed: hij is schoon. Hij moet nog wel de laatste 2kuren afmaken. Hoewel Chris een ander soort kanker heeft dan Elynn, hoop ik ook voor jullie op een goede uitslag! Moed houden hoor! We duimen voor jullie. Heel veel sterkte weer! Groet Marinet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Familie, er komen een paar spannende dagen aan,we hopen dat de uitslag positief is,heel veel sterkte en een dikke knuffel,we duimen voor jullie. Groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel veel sterkte, erg spannende week en dan duurt een week lang... We duimen voor jullie.
    Liefs daisy & danny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel veel sterkte! Ik duim met julli mee op een positieve uitslag! Ik blijf aan jullie denken... X Desiree

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lief kanjergezin,

    Wat een strijd leveren jullie. Zo onzeker allemaal. Ik duim mee. Ik duim voor een goede uitslag. Onwerkelijke werkelijkheid. En dan ook nog eens veel gedoe op de afdeling. Het zit jullie niet mee.

    Ik stuur jullie licht en warmte.
    En denk aan jullie.

    Liefs en meelevende groet,
    S

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel veel succes morgen, ik hoop dat jullie een goed en positief gesprek hebben!! Denk aan jullie..

    Zomaar een meelevende moeder
    Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoop op een goed gesprek vandaag voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen