In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

donderdag 12 juli 2012

nog een extra nachtje AMC

Het was vannacht laat. De bloedtransfusie zat er rond 12 uur helemaal in en nog spoelen erna. Vanochtend was het weer erg vroeg rond 6 uur. Onweer op de achtergrond. Elynn klaar wakker.

Dora opgezet en heb ik nog even mijn oogjes dicht gedaan. Temperatuur schommelt vannacht om 3uur was het 38.4. Vanochtend om 6 uur was die 38.1

De zaalarts komt al rond half 8 binnen. Ze kijkt Elynn nog even na. Rond 10 uur is de visite. Rond kwart over 10 komt de verpleegkundige om Elynn te meten. 38.5 ohjee spannend. Andere oor geeft 38.4. Ze gaat het aan de dokter doorgeven. Rond 12 uur komt de zaalarts. Ze heeft flink moeten discusseren maar het plan is geworden om het nog een dag aan te kijken. Ze wil Elynn nu niet naar huis sturen, maar om gelijk 5 dagen aan de antibiotica is misschien ook iets te voorbarig.
Mocht Elynn tot morgenochtend 38.6 koorts gaan krijgen dan moet ze echt aan de antibiotica. Zo niet en komt er morgen niets uit het bloedonderzoek en is de ontstekingswaarde ook laag dan mogen we morgen naar huis.

Elynn mag niet de kamer af. Ze staat zielig voor de deur en zwaait naar de mensen die langs komen. Ook Ruud loopt langs en maakt even een praatje met Elynn. Elynn noemt hem altijd Soepkip en hij loopt altijd met iedereen te dollen. Leuk zo'n man die op de afdeling loopt.
Ook vrijwilligster van Onco afdeling komt even buurten. Ze praat even en kleurt wat met Elynn.

Elynn mag los van het infuus en mag even naar beneden. Oma Rini komt tijdens haar werk even langs om ons gezelschap te houden.
Isolatie op een kamer is niet niks. Ik kan zelf ook geen kant op. Koffie op deze afdeling moet je betalen 0,70 eurocent per kopje. Dan maar geen koffie.

Vandaag komen de diertjes van de kinderboerderij. Als wij in de lift naar boven staan komt de kar met konijnen en cavia's er ook bij. Er zitten hele grote konijnen bij. Op Elynn d'r kamer vragen we om een kleine cavia. Elynn mag deze aaien en eten geven. Ze vind het wel leuk maar ook wel spannend. De cavia het Kato en voor dat ze weggaat poept ze nog lekker de handdoek even vol.

Elynn doet 's middags een dutje en ik ga ook even liggen. Rond 4 uur is Rob, Aimee en oma Annie er. Elynn slaapt nog en ik heb knallende hoofdpijn. Gelukkig wordt het na een paracetemol beter.

Aimee heeft last van haar knie. Die is dik en rood. Ik bel de dokter voor een afspraak van morgen. Oma Annie gaat morgen met Aimee erheen. Moeilijk om niet met Aimee mee te kunnen, maar het is helaas niet anders. Ik wil wel dat voor het weekend er door een dokter naar wordt gekeken ook met oog op Elynn maar ook dat het niet erger wordt.

Aimee dus morgen niet naar school. Hopelijk mogen wij morgen ook naar huis en krijgt Elynn vanavond of vannacht geen koorts.

We zullen het zien.

3 opmerkingen:

  1. Hoop dat jullie morgen naar huis mogen..zal aan juf doorgeven dat aimee naar de dokter moet....lekker voor dr dagje spijbelen.vond Mylan geweldig...spreek je en hoop dat je een beetje kan slapen vannacht. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is weer balen he? Hoop dat alles goed gaat en jullie morgen wel lekker naar huis mogen. Dat is toch het allerlekkerst natuurlijk. Hou vol! Victor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje balen zeg..... toch koorts en een kuur!!! Hopelijk knapt Elynn snel op nu. Wij duimen voor jullie. Doe Aimee en Elynn de groeten en geef ze maar een dikke knuffel van de juffen van de psz. Margret en Monique

    BeantwoordenVerwijderen