In loving memory Elynn

In loving memory Elynn

vrijdag 3 augustus 2012

Kuur 10 zit erop

Vandaag moeten we voor de laatste keer naar het AMC voor een shot chemo.

Aimée is weer erg vroeg op vanochtend helaas en gaat weer tussen ons in liggen. Elynn is gelukkig niet wakker geworden. Wanneer ze wakker is, is ze eerst een tijd op haar buik aan het slaan. Wanneer ze het zat is roept ze mama.

We gaan met z'n allen gelijk naar beneden.

Na het ontbijt en aankleden gaan we richting AMC. We zijn er mooi optijd. Vandaag worden we om 10 uur verwacht.

Op de afdeling worden de knutselspullen bijgevuld en een patientje Hannah wil graag knutselen en Aimée en Elynn natuurlijk ook. Gelukkig komt net ook de vrijwilligster er aan dus die kan lekker met de meiden gaan knutselen.

De meiden hebben geluk want de mevrouw van het eten is er ook met drinken en een snack.

Dan wordt Elynn opgehaald door de verpleegster. Ze mag naar de behandelkamer. Dezelfde zaalarts die haar de hele week heeft geprikt is er weer. Als ze hersenvocht eruit haalt kijkt ze op de spuit van de chemo om te controleren of alles goed is. Ze twijfelt en vraagt aan de verpleegster of ze even de apotheek wilt bellen voordat ze het in Elynn spuit.

Het duurt even, maar dan blijkt gelukkig dat het goed is.

Als we klaar zijn gaat Elynn ook nog even knutselen en als de meiden klaar zijn gaan we naar huis.

Eerst nog langs de apotheek voor weer een lading medicijnen. Het AMC schrijft altijd voor een aantal maanden voor dus ik loop met een grote tas weg.

Aimée en ik doen nog snel wat boodschappen. Wat een toeval Oma Rini is er ook. Ze loopt even met haar fiets en de boodschappen mee naar de andere oma en opa waar Elynn en Rob al heen gegaan zijn.

Na de koffie gaan we naar huis. Rob gaat de schuur eindelijk opruimen met hulp van zijn vader en ik ruim de woonkamer op.

Rond het eten komt Oma Annie ook langs en gaan we BBQen.

Kuur 10 zit er al weer op wat gaat de tijd toch snel. Fijn dat ze er geen last meer van heeft en ze niet misselijk is geweest. Nu komt alleen weer de spannende tijd van Aplasie aan. Lage weerstand dus spannend bij koorts en als haar bloedwaarden erg laag zijn een transfusie.

We hoeven pas volgende week donderdag bloed te prikken. Dus het is dan afwachten wat haar waarde is.

Morgen feestje van Oma Rini en Opa Pascal. Ze zijn beide met pensioen gegaan. Elynn gaat wel even naar de receptie maar niet mee als we uit eten gaan.

Elynn gaat dan voor het eerst weer sinds een jaar bij de andere oma en opa slapen. Erg spannend voor ons. Voor 1 nachtje doen we haar dan niet aan de sondevoeding. Misschien dat ze zondag dan wel wat meer gaat eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten